אצבעות בטטה וגבינה קריספיות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
אצבעות בטטה וגבינה קריספיות

אצבעות בטטה וגבינה קריספיות

אצבעות בטטה וגבינה קריספיות, מי קבע שלביבות חייבות להיות עגולות ומטוגנות.
למי שעוקב אחרי האתר יודע שאני לא מטגנת לביבות אני מעדיפה כמה שפחות שמן. ועוד דבר חשוב לי בתור אמא חיסכון מטורף בזמן. אז בחלק של הטיגון טיפלתי, אני כבר כמה שנים אופה לביבות והן יוצאות מושלמות וטעימות. השנה החלטתי להשתעשע עם הצורה הקלאסית של הלביבה.

מרכיבים:

2 בטטות (סה”כ משקל 700 ג`)
בצל בינוני קצוץ
כוס פירורי לחם
כוס גבינה צהובה מגורדת
ביצה טרופה
פלפל שחור גרוס
מלח

קערה עם פירורי לחם בנוסף
(אני השתמשתי בפנקו)

מטבל שמנת:
שמנת חמוצה
2 כפיות גדושות מיונז
כפית גדושה שום כתוש
עירית קצוצה
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להרתיח מים ולהמליח, להוסיף את הבטטות ולבשל עד שהן רכות , למעוך. לטגן את הבצל ולהשקיף, להוסיף לבטטות, להוסיף את הגבינה, פירורי לחם, ביצה ותבלינים. להכניס למקרר לשעה.

2. להכין תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה משומן. בידיים לחות (חשוב) ליצור אצבעות, לטבול בקערת פירורי הלחם, לצפות מכל הכיוונים ולהניח על הנייר אפיה.

3. חום בינוני 180 מעלות, בסביבות 20 דקות כל צד, אחרי שהופכים להבריש קלות בשמ”ז. כשהאצבעות מוכנות להבריש אותן שוב בשמ”ז.

4. לערבב את מצרכי המטבל ולהגיש עם האצבעות.

הערות:
מי שרוצה יכול להכין בצורת לביבות להגיש עם סלט ירקות

 

עדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

16106 צפיות 18 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

אצבעות בטטה וגבינה קריספיות

גולשים מכינים וממליצים:

עדי : יצא סוףףףףףףףףףףף הדרכים!!! אני חייבת להגיד לך שאני מודה לה’ שגילה לי את האתר הטעים המדהים והכייפי הזה לפני חודשיים ומאז זה הפך להיות הבילוי היומי שלי …. אני נשואה כמעט שנתיים ובאה מבית לא של בשלנים גדולים ובעלי להפך בא מבית שכולם שפים במטבח וממש היה לי חוסר ביטחון בבישולים ואפיה עד שהגעתי אלייך ניקי והעלת לי את הביטחון וכל מתכון שאני עושה יוצא פצצה וזוכה להמון מחמאות
(חשוב לציין שבעלי קטרן גדול ותמיד מעיר הערות ומתקן טעמים)אך עכשיו אני גורפת רק מחמאות ובעלי מבקש ממני שאעשה שוב ושוב את אותן מתכונים בלי שום הערה כמובן… ואני פשוט מאושרתתתת!!!

ליזי : מתכון נפלא. אני מכינה אותו בפעם השלישית או הרביעית וכולם עפים עליו. הבן הגדול שלי מגיע מהפנימיה בסופ”ש וקודם כל שואל אם במקרה הכנתי את אצבעות הבטטה… אין כמוך ניקי, תודה רבה!!

נעמי : “ניקי, אני נוהגת להגיב רק לעיתים נדירות, למרות שאני ומשפחתי נהנים המון ממתכונייך!! אבל האצבעות האלו פשוט היו חלומיות שלא יכולתי להתעלם…”

124
תגובות

  הרשם  
עדכן
רותם

היי ניקי ,
ניתן לעשות את המתכון בתבנית מאפינס?זה יצא טוב ?

נרקיס

שלום ניקי
התחלתי להכין את המתכון אתמול, שמתי במקרר ולא היה לי זמן לאפות , האם התקלקל? לזרוק אותו או שאפשר להכין ?

מלכי

היי ניקי. קודם כל, האתר שלך מעולה! המתכונים שלך תמיד יוצאים כ”כ טעימים וקוצרים מחמאות בלי סוף! אז תודה 🙂

רציתי לשאול, אפשר להקפיא את האצבעות בטטה לאחר שהן מוכנות וקרות?

תודה!

רחלי

אפשר להחליף את פירורי הלחם במשהו אחר?

סיבל

הי ניקי
האם לדעתך יצא טוב גם כמאפינס?
אפשר להכין ערב קודם ולהגיש בבוקר?

אני

מתכון מאוד מוצלח ! למרות שפחדתי מהשילוב של מיונז עם שמנת-ניסיתי והמטבל ממש טעים!
רציתי רק לשאול אם אפשר להכין יום קודם ולחמם על הפלטה לשבת?

הילה

היי ניקי, רציתי לומר לך שהמתכון הזה פשוט גאוני וגם את ! אני והמשפחה שלי מתים על האתר שלך , וכל מתכון שלך שהכנתי יוצא מדהים !! תודה רבה !!!!!!!!!!!!!!!!