אצבעות בטטה וגבינה קריספיות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
אצבעות בטטה וגבינה קריספיות

אצבעות בטטה וגבינה קריספיות

אצבעות בטטה וגבינה קריספיות, מי קבע שלביבות חייבות להיות עגולות ומטוגנות.
למי שעוקב אחרי האתר יודע שאני לא מטגנת לביבות אני מעדיפה כמה שפחות שמן. ועוד דבר חשוב לי בתור אמא חיסכון מטורף בזמן. אז בחלק של הטיגון טיפלתי, אני כבר כמה שנים אופה לביבות והן יוצאות מושלמות וטעימות. השנה החלטתי להשתעשע עם הצורה הקלאסית של הלביבה.

מרכיבים:

2 בטטות (סה”כ משקל 700 ג`)
בצל בינוני קצוץ
כוס פירורי לחם
כוס גבינה צהובה מגורדת
ביצה טרופה
פלפל שחור גרוס
מלח

קערה עם פירורי לחם בנוסף
(אני השתמשתי בפנקו)

מטבל שמנת:
שמנת חמוצה
2 כפיות גדושות מיונז
כפית גדושה שום כתוש
עירית קצוצה
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להרתיח מים ולהמליח, להוסיף את הבטטות ולבשל עד שהן רכות , למעוך. לטגן את הבצל ולהשקיף, להוסיף לבטטות, להוסיף את הגבינה, פירורי לחם, ביצה ותבלינים. להכניס למקרר לשעה.

2. להכין תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה משומן. בידיים לחות (חשוב) ליצור אצבעות, לטבול בקערת פירורי הלחם, לצפות מכל הכיוונים ולהניח על הנייר אפיה.

3. חום בינוני 180 מעלות, בסביבות 20 דקות כל צד, אחרי שהופכים להבריש קלות בשמ”ז. כשהאצבעות מוכנות להבריש אותן שוב בשמ”ז.

4. לערבב את מצרכי המטבל ולהגיש עם האצבעות.

הערות:
מי שרוצה יכול להכין בצורת לביבות להגיש עם סלט ירקות

 

עדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

15706 צפיות 12 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

אצבעות בטטה וגבינה קריספיות

גולשים מכינים וממליצים:

עדי : יצא סוףףףףףףףףףףף הדרכים!!! אני חייבת להגיד לך שאני מודה לה’ שגילה לי את האתר הטעים המדהים והכייפי הזה לפני חודשיים ומאז זה הפך להיות הבילוי היומי שלי …. אני נשואה כמעט שנתיים ובאה מבית לא של בשלנים גדולים ובעלי להפך בא מבית שכולם שפים במטבח וממש היה לי חוסר ביטחון בבישולים ואפיה עד שהגעתי אלייך ניקי והעלת לי את הביטחון וכל מתכון שאני עושה יוצא פצצה וזוכה להמון מחמאות
(חשוב לציין שבעלי קטרן גדול ותמיד מעיר הערות ומתקן טעמים)אך עכשיו אני גורפת רק מחמאות ובעלי מבקש ממני שאעשה שוב ושוב את אותן מתכונים בלי שום הערה כמובן… ואני פשוט מאושרתתתת!!!

ליזי : מתכון נפלא. אני מכינה אותו בפעם השלישית או הרביעית וכולם עפים עליו. הבן הגדול שלי מגיע מהפנימיה בסופ”ש וקודם כל שואל אם במקרה הכנתי את אצבעות הבטטה… אין כמוך ניקי, תודה רבה!!

נעמי : “ניקי, אני נוהגת להגיב רק לעיתים נדירות, למרות שאני ומשפחתי נהנים המון ממתכונייך!! אבל האצבעות האלו פשוט היו חלומיות שלא יכולתי להתעלם…”

122
תגובות

  הרשם  
עדכן
חנה

ניקי! אני לא בשלנית דגולה כמוך, רציתי להגיד לך שהכנתי את האצבעות (שהפכו לעגולות) למסיבה של חברה!! זה פשוט נטרף במלוא המרץ!
תודה ענקית!

דנה

היי ניקי
רציתי לדעת איך בדיוק עושים את הצורה של האצבעות ידנית?
תודה.

מירב

שבוע טוב ניקי!
הכנתי את המתכון כרגע. בחוץ זה קריספי ובפנים יצא מאוד רך. זה טעים אבל אני לא בטוחה אם יצא כמו שציך וזה אמור להיות רך?

צופיה

הי! אפשר את המטבל להכין מיוגורט במקום שמנת חמוצה? או תחליף אחר לשמנת?
תודה!

יפעת

היי ניקי הנפלאה,
אני רוצה להכין את האצבעות הללו לאירוע שאני מוזמנת אליו בערב אבל אין לי זמן לכל התהליך כולל שמירה של העיסה במקרר כשעה בזמן הקצר שיש לי בבית בין העבודה ליציאה לאירוע.
כמה זה יהיה נורא אם אכין את כל העיסה בבוקר (כולל בישול הבטטה, טיגון הבצל). אכניס למקרר ורק אחר הצהרים אוציא ואכין את האצבעות בתנור?

טלי

היי ניקי, אני חייבת לספר לך שהכנתי את האצבעות בטטה לערב נשים וכולם ליקקו את האצבעות , הן היו בטוחות שזה נקנה מהסופר
ואני שהייתי המארחת לא הצלחתי לטעום אפילו אחד
אז אני בהחלט יכין זאת שוב. בנוסף לזה עשיתי עוד שני מתכונים מהאתר שלך והם היו טעימים מאוד

רחלי

הי ניקי יקירתי.
יש לי שאלה אולי קצת מפגרת אבל בכל זאת אני חייבת פעם אחת ולתמיד לברר…
בטיגון בצל – מתי ההזהבה ומתי הוא נהיה שקוף? מה בא לפני מה? אני תמיד מטגנת עד לשלב שהוא מקבל צבע אבל במתכונים אני רואה פעם שקוף ופעם להזהיב ורציתי לעשות לעצמי סדר….

וכרגיל, רק מחמאות על האתר שלך!! כמו בכל שבוע, התפריט שלנו מגוון וכיפי רק בזכותך!!