אצבעות בטטה וגבינה קריספיות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
אצבעות בטטה וגבינה קריספיות

אצבעות בטטה וגבינה קריספיות

אצבעות בטטה וגבינה קריספיות, מי קבע שלביבות חייבות להיות עגולות ומטוגנות.
למי שעוקב אחרי האתר יודע שאני לא מטגנת לביבות אני מעדיפה כמה שפחות שמן. ועוד דבר חשוב לי בתור אמא חיסכון מטורף בזמן. אז בחלק של הטיגון טיפלתי, אני כבר כמה שנים אופה לביבות והן יוצאות מושלמות וטעימות. השנה החלטתי להשתעשע עם הצורה הקלאסית של הלביבה.

מרכיבים:

2 בטטות (סה”כ משקל 700 ג`)
בצל בינוני קצוץ
כוס פירורי לחם
כוס גבינה צהובה מגורדת
ביצה טרופה
פלפל שחור גרוס
מלח

קערה עם פירורי לחם בנוסף
(אני השתמשתי בפנקו)

מטבל שמנת:
שמנת חמוצה
2 כפיות גדושות מיונז
כפית גדושה שום כתוש
עירית קצוצה
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להרתיח מים ולהמליח, להוסיף את הבטטות ולבשל עד שהן רכות , למעוך. לטגן את הבצל ולהשקיף, להוסיף לבטטות, להוסיף את הגבינה, פירורי לחם, ביצה ותבלינים. להכניס למקרר לשעה.

2. להכין תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה משומן. בידיים לחות (חשוב) ליצור אצבעות, לטבול בקערת פירורי הלחם, לצפות מכל הכיוונים ולהניח על הנייר אפיה.

3. חום בינוני 180 מעלות, בסביבות 20 דקות כל צד, אחרי שהופכים להבריש קלות בשמ”ז. כשהאצבעות מוכנות להבריש אותן שוב בשמ”ז.

4. לערבב את מצרכי המטבל ולהגיש עם האצבעות.

הערות:
מי שרוצה יכול להכין בצורת לביבות להגיש עם סלט ירקות

 

עדכונים נוספים היכנסו לדף הפייסבוק של ניקי ב

13923 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

אצבעות בטטה וגבינה קריספיות

גולשים מכינים וממליצים:

עדי : יצא סוףףףףףףףףףףף הדרכים!!! אני חייבת להגיד לך שאני מודה לה’ שגילה לי את האתר הטעים המדהים והכייפי הזה לפני חודשיים ומאז זה הפך להיות הבילוי היומי שלי …. אני נשואה כמעט שנתיים ובאה מבית לא של בשלנים גדולים ובעלי להפך בא מבית שכולם שפים במטבח וממש היה לי חוסר ביטחון בבישולים ואפיה עד שהגעתי אלייך ניקי והעלת לי את הביטחון וכל מתכון שאני עושה יוצא פצצה וזוכה להמון מחמאות
(חשוב לציין שבעלי קטרן גדול ותמיד מעיר הערות ומתקן טעמים)אך עכשיו אני גורפת רק מחמאות ובעלי מבקש ממני שאעשה שוב ושוב את אותן מתכונים בלי שום הערה כמובן… ואני פשוט מאושרתתתת!!!

ליזי : מתכון נפלא. אני מכינה אותו בפעם השלישית או הרביעית וכולם עפים עליו. הבן הגדול שלי מגיע מהפנימיה בסופ”ש וקודם כל שואל אם במקרה הכנתי את אצבעות הבטטה… אין כמוך ניקי, תודה רבה!!

נעמי : “ניקי, אני נוהגת להגיב רק לעיתים נדירות, למרות שאני ומשפחתי נהנים המון ממתכונייך!! אבל האצבעות האלו פשוט היו חלומיות שלא יכולתי להתעלם…”

122
תגובות

  הרשם  
עדכן
ליאת

היי ניקי
אפשר לשים במקפיא לפחות זמן?

ורדית

הי ניקי,
כמו בכל יום שישי (ובעצם כמעט כל יום בשבוע-אני על האתר/אפליקציה… (=

שאלה: יש רוטב נחמד שמתאים לזה בגרסה הפרווה? (בלי גבנ”צ)

ועוד שאלה: אם נרשמתי לניוזלטר עכשו שוב, מתי אתחיל לקבל את מתכוני ארוחות הצהריים? תודה תודה תודה על הכל!

שרון

הי ניקי,
יש אפשרות להכין בלי גבינה צהובה או שלא יצא טעים ?
תודה!

שרון

וואוו! יצא פשוט מדהים אין לי מילים בכלל לתאר… משהו שונה, חדש וטעיםםםם
אני הכנתי מטבל של רוטב שמנת פטריות ובכלל יצא מושלם!!
תודה על הרעיונות המדהימים שלך!

סיון

ניקי, רק רציתי להגיד שיצא כ”כ טעים. ממש נהננו. תודה רבה על המתכון הנהדר, שעוד יככב אצלי!

דורית

ווואוו. הכנתי את האצבעות בטטה כנשנוש ליום הולדת של בני. הם פשוט נחטפו מהשולחן. כולם ממש אהבו אותם. יצאו מעולה, טעימות פריכות. כולם ביקשו את המתכון 🙂 המון תודה על עוד מתכון מנצח 🙂

חני

הי ניקי
כמה מלח ופלפל? לא רוצה שיצא מלוח מדי