בורקס פטריות ובצל מהמם!
אני מכינה את המאפה המהמם הזה כבר שנים אפשר לומר שזה המאפה הפטריות שאני הכי אוהבת להכין ולא בצורה הרגילה, משולשים קוביות לא רוצה אם כבר מכינים מאפה פטריות זה צריך לצאת יפהפה.
תראו איזה מקלות פריכים ומתפצחים יצאו לי עם מילוי פטריות הורס ובצורה שהכנתי וזה הטריק כאן בורקסים עם הרבה מילוי ופחות פחמימות (אני אסביר במתכון) זה יצא מקסים תתחילו להפשיר את הבצק מחכה לכם מעדן בורקס פטריות פגז.
4 מאפים
מרכיבים:
חבילת בצק פילאס / עלים
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
400 – 500 ג' פטריות שמפיניון (כ 35 פטריות)
ביצה L
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה (זר של שוק הגדול)
כף א. מרק
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
ביצה טרופה
שומשום
הכנות:
1. לחמם מחבת יחסית גדולה עם 4 כפות שמן להתחיל בטיגון הבצל עד שמזהיב קלות זה הרבה בצל אז סבלנות ולערבב מידי פעם, לחתוך את הפטריות לקוביות להוסיף לבצל לטגן כ 5 – 6 דקות הפטריות מאבדות את הנפח ולתבל.
2. להוריד מהאש להעביר לנייר סופג ולסנן את כל הנוזלים (אפשר להכין יום מראש)
3. להוסיף ביצה ופטרוזיליה לערבב ובינתיים לשים בצד.
4. לחמם את התנור ל 180 מעלות.
5. לפרוס את הבצק ולחצות אותו באמצע, לשים שורה מהמילוי קצת אחר ההתחלה ולגלגל לרולדה (קיפול אחד) עד החצי לדחוף שתהיה סגירה ולחתוך, על הרבע שנותר לשים שורה מהמילוי ושוב לגלגל לרולדה קיפול אחד ולדחוף למטה שתהיה סגירה.
6. אותו דבר לעשות עם החצי שנותר, להניח בתבנית כשהסגירה כלפי מטה סך הכל 4 מאפים.
7. לסמן חתכים באלכסון לסמן חתכים ושומשום בנדיבות.
8. לאפות כ 30 דקות עד שהבצק מזהיב.
9. רוצים יותר פשוט ? כשהבצק פרוס לשים שורה מהמילוי לכל האורך ולגלגל לרולדה כדאי לחתוך באמצע שיהיה יותר קל להעביר לתבנית וכל השאר כמו שרשמתי.
גולשים מכינים וממליצים:
אמה : "יצא לי מושלםםםם הילדים טרפו הכל"
משה : "תודה רבה!
יצא מטריף!"