פשטידת בטטה ועגבניות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

פשטידת בטטה ועגבניות, אתם מכירים את ההרגשה הזאת כשמתחשק משהו שונה מהרגיל ?
אני מכינה את המאפה הזה בדרך כלל לארוחת ערב לא יודעת למה יצא שאני מכינה אותה בערב כשנמאס מהירקות והגבינה ובא לי משהו שונה, הפשטידה הזאת ישר קופצת לי לראש. המאפה המושלם לארוחת ערב.
אחד המאפים הכי אהובים אצלי בבית אני ובעלי חוגגים עליה, אנחנו מסוגלים לחסל תבנית שלמה. ברור שהיא קלה להכנה אני אף פעם לא עובדת קשה במטבח.

מרכיבים:

פילאס / בצק עלים
500 ג` בטטות
2 בצלים קצוצים מטוגנים
עגבניות שרי פרוסות
חצי כוס שמנת לבישול (לא חובה)
כוס פירורי לחם
ביצה
ביצה טרופה להברשה
שמן זית
א. מרק
מל”פ
שומשום


הכנות:

1. להרתיח מים להוסיף את הבטטות, לבשל עד שהן רכות ולמעוך להוסיף שמנת, בצל, ביצה, פירורי לחם ותבלינים.

2. לשמן תבנית, להניח את הפילאס, להדק בדפנות ולחתוך שאריות.  מעל לשטח את הבטטות, מעל לפזר את העגבניות לתבל ולהזליף שמ”ז.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

4. לחתוך רצועות מהפילאס ולסדר על העגבניות בצורת שתי וערב. להבריש ביצה ולפזר שומשום. לאפות כ 45 דקות או עד שמזהיב.

6889 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פשטידת בטטה ועגבניות

גולשים מכינים וממליצים:

שם : הכנתי את הפשטידה לישיבת צוות וקצרתי מחמאות. יצאה טעימה מאוד ונראית סוף!! כמובן שמיד צירפתי מחמאות והמלצה חמה על האתר שלך. יישר כח!!

הדר : ” מצויינת ויפה! תודה :)”

אילנה : ” אין על הפשטידה הזו, פשוט מושלמת, טעימה בטירוף, יפה ומקורית! מתה על המתכונים שלך הם תמיד הצלחה מסחררת!”

חנה : “הכנתי את זה אתמול בערב ויצא מעולה!! תודה רבה על המתכון.”


96
תגובות

  הרשם  
עדכן
שירה

היי ניקי עשיתי את הפשטידה בתור קיש עם בצק פריך יצא מושלם תודות לך גרפתי שלל מחמאות הרבה תודה!!

רונית אלישיב

לאיזה גודל תבנית החומרים מתאימים

עדי

היי ניקי כמה בטטות זה 500 גרם?

טלי

היי ניקי,
הפשטידה יצאה מעולה!!! כמו כל מתכון שלך!
אני רוצה להכין שוב ותהיתי אם זה יצא מוצלח עם ירק אחר כלשהו במקום השרי? (בעלי לא כל כך אוהב) אולי ברוקולי?

מאירה

בוקר טוב. האם אפשר להכין את הפשטידה בלי הבצק? אנחנו לא חובבים בצקים…

תודה

שרון

הכנתי את זה כקיש עם בצק פריך…הוספתי פטריות ויצא פשוט מושלם ( כמו כל המתכונים שלך…)
אז שוב תודה !!♡

דורית

שלום ניקי
האם תוכלי להמליץ על מתכון נוסף שאוכל להשתמש בחצי הכוס הנותרת מהשמנת.
חבל לי בכל פעם לזרוק כי אם בתוך שבוע אני לא מכינה היא מתקלקל
שוב תודה על האתר

1 4 5 6