פשטידת בטטה ועגבניות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

פשטידת בטטה ועגבניות, אתם מכירים את ההרגשה הזאת כשמתחשק משהו שונה מהרגיל ?
אני מכינה את המאפה הזה בדרך כלל לארוחת ערב לא יודעת למה יצא שאני מכינה אותה בערב כשנמאס מהירקות והגבינה ובא לי משהו שונה, הפשטידה הזאת ישר קופצת לי לראש. המאפה המושלם לארוחת ערב.
אחד המאפים הכי אהובים אצלי בבית אני ובעלי חוגגים עליה, אנחנו מסוגלים לחסל תבנית שלמה. ברור שהיא קלה להכנה אני אף פעם לא עובדת קשה במטבח.

מרכיבים:

פילאס / בצק עלים
500 ג` בטטות
2 בצלים קצוצים מטוגנים
עגבניות שרי פרוסות
חצי כוס שמנת לבישול (לא חובה)
כוס פירורי לחם
ביצה
ביצה טרופה להברשה
שמן זית
א. מרק
מל”פ
שומשום

הכנות:

1. להרתיח מים להוסיף את הבטטות, לבשל עד שהן רכות ולמעוך להוסיף שמנת, בצל, ביצה, פירורי לחם ותבלינים.

2. לשמן תבנית, להניח את הפילאס, להדק בדפנות ולחתוך שאריות.  מעל לשטח את הבטטות, מעל לפזר את העגבניות לתבל ולהזליף שמ”ז.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

4. לחתוך רצועות מהפילאס ולסדר על העגבניות בצורת שתי וערב. להבריש ביצה ולפזר שומשום. לאפות כ 45 דקות או עד שמזהיב.

19046 צפיות 10 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פשטידת בטטה ועגבניות

גולשים מכינים וממליצים:

שם : הכנתי את הפשטידה לישיבת צוות וקצרתי מחמאות. יצאה טעימה מאוד ונראית סוף!! כמובן שמיד צירפתי מחמאות והמלצה חמה על האתר שלך. יישר כח!!

הדר : ” מצויינת ויפה! תודה :)”

אילנה : ” אין על הפשטידה הזו, פשוט מושלמת, טעימה בטירוף, יפה ומקורית! מתה על המתכונים שלך הם תמיד הצלחה מסחררת!”

חנה : “הכנתי את זה אתמול בערב ויצא מעולה!! תודה רבה על המתכון.”

105
תגובות

  הרשם  
עדכן
efrat

אפשר להשתמש בריצ לבישול במקום שמנת? או משהו אחר במקום?
רגישה לחלב:-(

מירית

שוב אני… ושוב שלום (-:
האם אפשר להכין יום לפני, לשמור במקרר ולחמם בתנור לפני ההגשה?
ושוב תודה (-;

ריקי

שלום ניקי.
רציתי לשאול אותך 2 שאלות:
א. צריך לחורר את הבצק לפני הכנסת המילוי?
ב. אפשר לוותר על השמנת? (או לשים משהו אחר במקום)
תודה
תתחדשי על האתר
תענוג לעיניים

שם

מעולהההה, ממש טעימה. השילוב של הבטטה והשרי פשוט גאונות. תודה!!! המלצה- לפני ששמים את המילוי להכניס את התבנית עם בצק העלין לתנור ל-5 דקות. ככה שומר על קריספיות. כמובן לחורר לפני

שם

הכנתי את הפשטידה לישיבת צוות וקצרתי מחמאות.
יצאה טעימה מאוד ונראית סוף!!
כמובן שמיד צירפתי מחמאות והמלצה חמה על האתר שלך.
יישר כח!!

שם

ניקי, תודה רבה על המתכון הנהדר!
הכנתי עם שמנת פרווה (סויה) ובצק פריך ויצא מעולה (:

שם

הי ניקי יש לי רק חצי כוס פרורי לחם האם אני יכולה לשים חצי כוס קמח תופח להשלמה?
תודה ושבת שלום

1 2 3 7