פשטידת בטטה ועגבניות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

פשטידת בטטה ועגבניות, אתם מכירים את ההרגשה הזאת כשמתחשק משהו שונה מהרגיל ?
אני מכינה את המאפה הזה בדרך כלל לארוחת ערב לא יודעת למה יצא שאני מכינה אותה בערב כשנמאס מהירקות והגבינה ובא לי משהו שונה, הפשטידה הזאת ישר קופצת לי לראש. המאפה המושלם לארוחת ערב.
אחד המאפים הכי אהובים אצלי בבית אני ובעלי חוגגים עליה, אנחנו מסוגלים לחסל תבנית שלמה. ברור שהיא קלה להכנה אני אף פעם לא עובדת קשה במטבח.

מרכיבים:

פילאס / בצק עלים
500 ג` בטטות
2 בצלים קצוצים מטוגנים
עגבניות שרי פרוסות
חצי כוס שמנת לבישול (לא חובה)
כוס פירורי לחם
ביצה
ביצה טרופה להברשה
שמן זית
א. מרק
מל”פ
שומשום

הכנות:

1. להרתיח מים להוסיף את הבטטות, לבשל עד שהן רכות ולמעוך להוסיף שמנת, בצל, ביצה, פירורי לחם ותבלינים.

2. לשמן תבנית, להניח את הפילאס, להדק בדפנות ולחתוך שאריות.  מעל לשטח את הבטטות, מעל לפזר את העגבניות לתבל ולהזליף שמ”ז.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

4. לחתוך רצועות מהפילאס ולסדר על העגבניות בצורת שתי וערב. להבריש ביצה ולפזר שומשום. לאפות כ 45 דקות או עד שמזהיב.

19797 צפיות 2 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פשטידת בטטה ועגבניות

גולשים מכינים וממליצים:

שם : הכנתי את הפשטידה לישיבת צוות וקצרתי מחמאות. יצאה טעימה מאוד ונראית סוף!! כמובן שמיד צירפתי מחמאות והמלצה חמה על האתר שלך. יישר כח!!

הדר : ” מצויינת ויפה! תודה :)”

אילנה : ” אין על הפשטידה הזו, פשוט מושלמת, טעימה בטירוף, יפה ומקורית! מתה על המתכונים שלך הם תמיד הצלחה מסחררת!”

חנה : “הכנתי את זה אתמול בערב ויצא מעולה!! תודה רבה על המתכון.”

107
תגובות

  הרשם  
עדכן
ורד

ניקי שלום,
רציתי לשאול 2 שאלות:
1. באיזה גודל תבנית להשתמש?
2. אני יכולה להכין בבוקר ולאפות בערב?
תודה וחג שמח

סוזי

היי ניקי, כמה עגבניות צריך בערך?

שיר

הי ניקי,
האם אפשר להכין ולהקפיא, ולאפות אחר הפשרה?

שם*

הי ניקי, אפשר להחליף את עגבניות השרי בעגבניה רגילה? אם כן, כמה עגבניות?

דינה

הי ניקי,
מתאים להכין עם בצק פריך? אני מאוד אוהבת גבינת פומעז, מתאים להוסיף? תודה, האתר שלך מדהים!!!

שם*

שלום ניקי,
מתכונים נהדרים.
אני מחפשת משהו מרענן לשבת…
האם ניתן להמיר את הבצק לבצק פילו?

תודה.

רון

היי ניקי.
נראה טעים ביותר.
האם ניתן להחליף את פירורי הלחם במשהו אחר ?
אני לא מחזיקה פירורי לחם בבית.

תודה 🙂