פשטידת בטטה ועגבניות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

פשטידת בטטה ועגבניות, אתם מכירים את ההרגשה הזאת כשמתחשק משהו שונה מהרגיל ?
אני מכינה את המאפה הזה בדרך כלל לארוחת ערב לא יודעת למה יצא שאני מכינה אותה בערב כשנמאס מהירקות והגבינה ובא לי משהו שונה, הפשטידה הזאת ישר קופצת לי לראש. המאפה המושלם לארוחת ערב.
אחד המאפים הכי אהובים אצלי בבית אני ובעלי חוגגים עליה, אנחנו מסוגלים לחסל תבנית שלמה. ברור שהיא קלה להכנה אני אף פעם לא עובדת קשה במטבח.

מרכיבים:

פילאס / בצק עלים
500 ג` בטטות
2 בצלים קצוצים מטוגנים
עגבניות שרי פרוסות
חצי כוס שמנת לבישול (לא חובה)
כוס פירורי לחם
ביצה
ביצה טרופה להברשה
שמן זית
א. מרק
מל”פ
שומשום

הכנות:

1. להרתיח מים להוסיף את הבטטות, לבשל עד שהן רכות ולמעוך להוסיף שמנת, בצל, ביצה, פירורי לחם ותבלינים.

2. לשמן תבנית, להניח את הפילאס, להדק בדפנות ולחתוך שאריות.  מעל לשטח את הבטטות, מעל לפזר את העגבניות לתבל ולהזליף שמ”ז.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

4. לחתוך רצועות מהפילאס ולסדר על העגבניות בצורת שתי וערב. להבריש ביצה ולפזר שומשום. לאפות כ 45 דקות או עד שמזהיב.

19803 צפיות 8 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פשטידת בטטה ועגבניות

גולשים מכינים וממליצים:

שם : הכנתי את הפשטידה לישיבת צוות וקצרתי מחמאות. יצאה טעימה מאוד ונראית סוף!! כמובן שמיד צירפתי מחמאות והמלצה חמה על האתר שלך. יישר כח!!

הדר : ” מצויינת ויפה! תודה :)”

אילנה : ” אין על הפשטידה הזו, פשוט מושלמת, טעימה בטירוף, יפה ומקורית! מתה על המתכונים שלך הם תמיד הצלחה מסחררת!”

חנה : “הכנתי את זה אתמול בערב ויצא מעולה!! תודה רבה על המתכון.”

107
תגובות

  הרשם  
עדכן
רחלי

היי ניקי,
אני רוצה להכין את הפשטידה היום בשביל מחר בצהריים (כחלק מארוחת בראנץ’ בחוץ).
האם היא תישאר טעימה ועסיסית גם אחרי יום במקרר..? באותו הקשר, האם כשהיא קרה (אחרי שחוממה בבית ועברה לחוץ :-)) היא מוצלחת..? כי אני לא בטוחה כשתיכנס לי למקפיא..
תודה מראש

shira

היי ניקי,
אם אין לי עגבניות שרי, זה בסדר לשים עגבניות רגילות? ואם כן, כמה?
תודה!

שירה

היי ניקי,
הכנתי את הפשטידה בשבת שעברה והיא היתה מעולה!!

אני מעוניינת להכין אותה פעם נוספת אבל הפעם אני צריכה אותה פרווה.
יש אפשרות להחליף לריצ’?
אם לא, האם יש לך מתכון אחר לפשטידת בטטה פרווה?
או פשטידה אחרת (לא קישואים) שתהיה טעימה ועדיף מרשימה כמו זאת וכמובן פרווה?

תודה רבה,

שירה

GALIS

הי ניקי, למה איאפשר לשים ריץ זה ממש כמו שמנת לא?

נעה

בוקר טוב ניקי,
האם ניתן להחליף את השמנת לבישול בשמנת מתוקה?

st

אפשר להחליף את בצק העלים בבצק פריך?

טלי

צהריים טובים ניקי!

הבצק אצלי בהקפאה.
כמה זמן לפני הכנת הפשטידה עליי להפשיר אותו?
אם אני רוצה להכין מחר בבוקר,
מתי עליי להעביר אותו למקרר למטה וכמה זמן לפני ההכנה להוציא אותו מהמקרר?

חג שמח ותודה רבה,
טלי