פשטידת בטטה ועגבניות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

פשטידת בטטה ועגבניות, אתם מכירים את ההרגשה הזאת כשמתחשק משהו שונה מהרגיל ?
אני מכינה את המאפה הזה בדרך כלל לארוחת ערב לא יודעת למה יצא שאני מכינה אותה בערב כשנמאס מהירקות והגבינה ובא לי משהו שונה, הפשטידה הזאת ישר קופצת לי לראש. המאפה המושלם לארוחת ערב.
אחד המאפים הכי אהובים אצלי בבית אני ובעלי חוגגים עליה, אנחנו מסוגלים לחסל תבנית שלמה. ברור שהיא קלה להכנה אני אף פעם לא עובדת קשה במטבח.

מרכיבים:

פילאס / בצק עלים
500 ג` בטטות
2 בצלים קצוצים מטוגנים
עגבניות שרי פרוסות
חצי כוס שמנת לבישול (לא חובה)
כוס פירורי לחם
ביצה
ביצה טרופה להברשה
שמן זית
א. מרק
מל”פ
שומשום

הכנות:

1. להרתיח מים להוסיף את הבטטות, לבשל עד שהן רכות ולמעוך להוסיף שמנת, בצל, ביצה, פירורי לחם ותבלינים.

2. לשמן תבנית, להניח את הפילאס, להדק בדפנות ולחתוך שאריות.  מעל לשטח את הבטטות, מעל לפזר את העגבניות לתבל ולהזליף שמ”ז.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

4. לחתוך רצועות מהפילאס ולסדר על העגבניות בצורת שתי וערב. להבריש ביצה ולפזר שומשום. לאפות כ 45 דקות או עד שמזהיב.

19625 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פשטידת בטטה ועגבניות

גולשים מכינים וממליצים:

שם : הכנתי את הפשטידה לישיבת צוות וקצרתי מחמאות. יצאה טעימה מאוד ונראית סוף!! כמובן שמיד צירפתי מחמאות והמלצה חמה על האתר שלך. יישר כח!!

הדר : ” מצויינת ויפה! תודה :)”

אילנה : ” אין על הפשטידה הזו, פשוט מושלמת, טעימה בטירוף, יפה ומקורית! מתה על המתכונים שלך הם תמיד הצלחה מסחררת!”

חנה : “הכנתי את זה אתמול בערב ויצא מעולה!! תודה רבה על המתכון.”

106
תגובות

  הרשם  
עדכן
אוראל אמזלג

ניקי היי, אני מאוד אוהבת את המטבח ולא מעט נעזרת האפליקציה המדהימה שלך. את אף פעם לא מאכזבת! אז סתם רציתי לומר תודה

אילנה

אין על הפשטידה הזו, פשוט מושלמת, טעימה בטירוף, יפה ומקורית! מתה על המתכונים שלך הם תמיד הצלחה מסחררת!

אפרת

היי תמיד שאני מכינה דברים עם בצק עלים ממולא במשהו יוצא מלמעלה מוכן ובפנים חי למה זה קורה לי התנור שלי מצויין והתוכנית היא לפי חימום מלמעלה ומלמטה וזה קורה לי רק בבצק עלים

עינב

ערב טוב ניקי,
יש לי כמה שאלות…
1. האם מתאים לתבנית מלבנית 22X30
2. ניתן להוסיף מעט גבינה בולגרית מתחת לעגבניות??
3. בסעיף 2 רשום “לפזר מעל את העגבניות לתבל ולהזליף שמ”ז” לפי מה שהבנתי את התבלינים היה צריך להוסיף לבטטה – במה יש לתבל את העגבניות מעבר לשמ”ז??
תודה וערב טוב
עינב

אוריה

מה אפשר לשים במקום שמנת כדי שהיא תהיה פרווה?

שלומית

ניקי שלום,

האם אפשר להשתמש בשמנת להקצפה?
יש לי בבית 3 קופסאות של שמנת להקצפה- מה אפשר לעשות איתן?

חגית

היי ניקי היקרה, אם הבצק במקפיא אפשר להפשיר בחוץ ולא במקפיא (על מנת לקצר את התהליך) אם כן כמה זמן?, ותודה על המתכונים המעולים עשיתי לשבת את הממולאים עם הקישואים הכדוריים ובעלי אמר שזה יותר טעים מהאוכל של סבתא שלו,,,, אין עלייך ; )