


מאפה גבינה ותרד קל הכנה
אני מאוד אוהבת להכין דברים עם הבצק הזה, הפעם הלכתי על תרד וגבינות שזה מילוי קלאסי למאפים ואחד הדברים שבעלי הכי אוהב לאכול. אם כבר הצלחתי למצוא תרד יפה בחנות הירקות אני חייבת להכין את המתכון הזה.
בצק דק מלא תרד וגבינות, זהוב טעים, ריח נהדר. אני עושה ערימה של מאפים אחד על השני הם חמים מריחים טוב, צלחת ירקות ליד ופשוט להתענג על כל ביס זה משגע!
9 מאפים
מרכיבים:
300 ג’ קמח (2 כוסות + 2 כפות)
חצי כף שמרים יבשים / שליש שקית שמרים טריים
3/4 כף סוכר
כפית מלח
60 מ”ל שמן (רבע כוס)
160 מ”ל מים חמימים (כוס פחות שליש)
400 ג’ תרד
100 ג’ גבינה צפתית מגורדת
100 ג’ גבינה צהובה מגורדת
חצי כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים לבשל את התרד 5 – 6 דקות במים רותחים לסנן (זהירות חם) לסחוט טוב עד שלא נשארים נוזלים.
2. לשים במיקסר את הקמח, שמרים, סוכר ומלח, להוסיף את השמן והמים, לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך. לשים בקערה לכסות להתפיח כ 30 דקות בימים קרירים מומלץ להתפיח כ 45 – 50 דקות.
3. להוסיף את הגבינות לתרד ולהמליח.
4. לחלק את הבצק לחמישה כדורים להמתין 10 דקות לרדד כל כדור למלבן דק, לשים מהמילוי על מחצית מהבצק ולכסות עם החצי השני, להמתין 10 דקות ולרדד קצת למלבן דק.
5. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן ולטגן את המלבן משני הצדדים עד שמזהיב, לחתוך לרצועות / חצאים ולטרוף!
6. אני מוסיפה עוד דרך הכנה:
לחלק את הבצק לתשעה כדורים להתפיח 10 דקות, כדור לרדד לעלה קטן באמצע לשים כף מלאה מהמילוי ולסגור לכדור. להתפיח 20 דקות לשטח קצת את הכדור עם היד ושוב להתפיח 20 דקות, עוד פעם לשטח קצת עם היד ולרדד בעדינות לפיתה שטוחה קוטר 14 מ”מ גם אם מעט נקרע לא נורא, עכשיו לעשות את סעיף 5.
*7. מי שרוצה לאפות, בסעיף 6 אחרי שהכדורים תפחו להבריש עם ביצה ולאפות כ 20 דקות על 180 מעלות, זה יוצא לחמניות ממולאות תרד.
Savory Cheese and Spinach Pastry
כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא, חימום במיקרו וזה נהדר. אפשר להוסיף בצל מטוגן למילוי.
גולשים מכינים וממליצים:
שלומית : “בזכות המתכון הזה קבלתי מלא מחמאות ואפילו מתנה מבעלי על האוכל המדהים! תודה.”
יוצא מוושלם, לא חשבתי שילדים יאכלו תרד באיזושהי צורה. אני הכי שמחה שזה מתכון בלי ביצים ומתאים עבור הילד שלי. מתכון נהדר!
היי ניקי,
אני רוצה להכין יום לפני. מה עדיף? להכין את הכל ולטגן ולהקפיא? או להכין את הכל ולא לטגן, להקפיא ולטגן למחרת בבוקר?
תודה,
דינה
מתכון מעולה! שידרגתי קצת את אופן ההכנה:
המלית הייתה רק בולגרית ותרד, שגם זה שילוב נהדר.
במקום לטגן את המאפה, אפיתי אותו. מרחתי קצת שמן זית למעלה ויצא ממש מעולה! קריספי מבחוץ, חם ופריך מבפנים – תענוג!
תודה, ממליצה לאפות!
היי ניקי יקירה אשמח לעזרתך רוצה להכין לשבועות איזה גבינה אחרת אפשר להשים במקום צפתית?
אשמח לדעת אם אפשר להחליף בקמח כוסמין ?
ומה כמות המים ?
ניקי היקרה,
אפשר מילוי של גבינה צהובה וקטשופ כמו של פיצה? והאם ניתן לאפות?
תודה שרי
אפשר עם בצק עלחיפ?