יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות נישנושים טעימים סדנאות

מאפה גבינה ותרד קל הכנה

26 אפריל 2015
(Visited 79,544 times, 15 visits today)
מאפה גבינה ותרד קל הכנה

מאפה גבינה ותרד קל הכנה

אני מאוד אוהבת להכין דברים עם הבצק הזה, הפעם הלכתי על תרד וגבינות שזה מילוי קלאסי למאפים ואחד הדברים שבעלי הכי אוהב לאכול. אם כבר הצלחתי למצוא תרד יפה בחנות הירקות אני חייבת להכין את המתכון הזה.
בצק דק מלא תרד וגבינות, זהוב טעים, ריח נהדר. אני עושה ערימה של מאפים אחד על השני הם חמים מריחים טוב, צלחת ירקות ליד ופשוט להתענג על כל ביס זה משגע!

9 מאפים

מרכיבים:

300 ג’ קמח (2 כוסות + 2 כפות)
חצי כף שמרים יבשים / שליש שקית שמרים טריים
3/4 כף סוכר
כפית מלח
60 מ”ל שמן (רבע כוס)
160 מ”ל מים חמימים (כוס פחות שליש)

400 ג’ תרד
100 ג’ גבינה צפתית מגורדת
100 ג’ גבינה צהובה מגורדת
חצי כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

  • שקשוקה בלחם זה הדבר הכי טעים שיש!

    אתם עומדים ללקק ת’אצבעות איזה שדרוג נהדר אחושקשוקה, אחרי שמכינים פעם אחת אי אפשר להכין שקשוקה לבד יותר כי מרגישים שמשהו חסר כשאוכלים.
    הכנתי שקשוקה עם המון דברים טובים רציתי להשקיע והכנתי עם בצל (אני יודעת שלא מכינים שקשוקה עם בצל) הוספתי פלפלים, עגבניות כמובן והגזמתי עם השום בכוונה, צ’ילי גרוס בשביל הנגיעה של הפיקנטיות, פטרוזיליה בנדיבות ולא שכחתי את הביצים בכל זאת שקשוקה…
    את כל השקשוקה הנהדרת הזאת הגשתי בתוך קערת לחם. הקטע היפה שקורעים את הלחם וישר טובלים בשקשוקה, אמאל’ה כמה טעים איזה שילוב נהדר זהו יותר אני לא מכינה שקשוקה לבד התמכרתי לשקשוקה בלחם.
    אתם חושבים שזה מסובך ? תשכחו מזה השתמשתי בבצק נהדר שמלווה אותי כבר שנים והכנתי לכם מתכון קלי קלות
    וכמובן שיש סרטון.

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים לבשל את התרד 5 – 6 דקות במים רותחים לסנן (זהירות חם) לסחוט טוב עד שלא נשארים נוזלים.

2. לשים במיקסר את הקמח, שמרים, סוכר ומלח, להוסיף את השמן והמים, לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך. לשים בקערה לכסות להתפיח כ 30 דקות בימים קרירים מומלץ להתפיח כ 45 – 50 דקות.

3.  להוסיף את הגבינות לתרד ולהמליח.

4. לחלק את הבצק לחמישה כדורים להמתין 10 דקות לרדד כל כדור למלבן דק, לשים מהמילוי על מחצית מהבצק ולכסות עם החצי השני, להמתין 10 דקות ולרדד קצת למלבן דק.

5. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן ולטגן את המלבן משני הצדדים עד שמזהיב, לחתוך לרצועות / חצאים ולטרוף!

6. אני מוסיפה עוד דרך הכנה:
לחלק את הבצק לתשעה כדורים להתפיח 10 דקות, כדור לרדד לעלה קטן באמצע לשים כף מלאה מהמילוי ולסגור לכדור. להתפיח 20 דקות לשטח קצת את הכדור עם היד ושוב להתפיח 20 דקות, עוד פעם לשטח קצת עם היד ולרדד בעדינות לפיתה שטוחה קוטר 14 מ”מ גם אם מעט נקרע לא נורא, עכשיו לעשות את סעיף 5.

*7. מי שרוצה לאפות, בסעיף 6 אחרי שהכדורים תפחו להבריש עם ביצה ולאפות כ 20 דקות על 180 מעלות, זה יוצא לחמניות ממולאות תרד.

Savory Cheese and Spinach Pastry

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא, חימום במיקרו וזה נהדר. אפשר להוסיף בצל מטוגן למילוי.

מאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנה

מאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנה

גולשים מכינים וממליצים:

שלומית : “בזכות המתכון הזה קבלתי מלא מחמאות ואפילו מתנה מבעלי על האוכל המדהים! תודה.”

הרשם
עדכן
211 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי,
אני רוצה להכין עכשיו ולשים במחבת רק בערב לילדים…
אפשר להכין הכל ולשמור במקרר ורק את שלב המחבת לעשות אחהצ?

הי ניקי, אפשר להשתמש בפטה עיזים במקום צפתית?

הי ניקי, מתכון אליפות, מצטערת שלא עשיתי כמות כפולה, קל להכנה, טעים בטירוף וסוחט מחמאות- מה צריך יותר ? תודה על המתכונים הנפלאים שלך.

הי ניקי
אני מעונינת להכין היום …מה ההבדל בין 2 דרכי ההכנה? (מתלבטת איזו לבחור 🙂 )

האם אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח כוסמין?

נראה מדהים! אפשר להשתמש בעלי מנגולד במקום בתרד?

ניקי איזה בצק מושלם! תודה!! משתמשת בוא להמון דברים עכשיו!