


מאפה גבינה ותרד קל הכנה
אני מאוד אוהבת להכין דברים עם הבצק הזה, הפעם הלכתי על תרד וגבינות שזה מילוי קלאסי למאפים ואחד הדברים שבעלי הכי אוהב לאכול. אם כבר הצלחתי למצוא תרד יפה בחנות הירקות אני חייבת להכין את המתכון הזה.
בצק דק מלא תרד וגבינות, זהוב טעים, ריח נהדר. אני עושה ערימה של מאפים אחד על השני הם חמים מריחים טוב, צלחת ירקות ליד ופשוט להתענג על כל ביס זה משגע!
9 מאפים
מרכיבים:
300 ג’ קמח (2 כוסות + 2 כפות)
חצי כף שמרים יבשים / שליש שקית שמרים טריים
3/4 כף סוכר
כפית מלח
60 מ”ל שמן (רבע כוס)
160 מ”ל מים חמימים (כוס פחות שליש)
400 ג’ תרד
100 ג’ גבינה צפתית מגורדת
100 ג’ גבינה צהובה מגורדת
חצי כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים לבשל את התרד 5 – 6 דקות במים רותחים לסנן (זהירות חם) לסחוט טוב עד שלא נשארים נוזלים.
2. לשים במיקסר את הקמח, שמרים, סוכר ומלח, להוסיף את השמן והמים, לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך. לשים בקערה לכסות להתפיח כ 30 דקות בימים קרירים מומלץ להתפיח כ 45 – 50 דקות.
3. להוסיף את הגבינות לתרד ולהמליח.
4. לחלק את הבצק לחמישה כדורים להמתין 10 דקות לרדד כל כדור למלבן דק, לשים מהמילוי על מחצית מהבצק ולכסות עם החצי השני, להמתין 10 דקות ולרדד קצת למלבן דק.
5. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן ולטגן את המלבן משני הצדדים עד שמזהיב, לחתוך לרצועות / חצאים ולטרוף!
6. אני מוסיפה עוד דרך הכנה:
לחלק את הבצק לתשעה כדורים להתפיח 10 דקות, כדור לרדד לעלה קטן באמצע לשים כף מלאה מהמילוי ולסגור לכדור. להתפיח 20 דקות לשטח קצת את הכדור עם היד ושוב להתפיח 20 דקות, עוד פעם לשטח קצת עם היד ולרדד בעדינות לפיתה שטוחה קוטר 14 מ”מ גם אם מעט נקרע לא נורא, עכשיו לעשות את סעיף 5.
*7. מי שרוצה לאפות, בסעיף 6 אחרי שהכדורים תפחו להבריש עם ביצה ולאפות כ 20 דקות על 180 מעלות, זה יוצא לחמניות ממולאות תרד.
Savory Cheese and Spinach Pastry
כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא, חימום במיקרו וזה נהדר. אפשר להוסיף בצל מטוגן למילוי.
גולשים מכינים וממליצים:
שלומית : “בזכות המתכון הזה קבלתי מלא מחמאות ואפילו מתנה מבעלי על האוכל המדהים! תודה.”
הי ניקי,
ראשית תודה על המתכונים הנהדרים!! יש לי ידיים שמאליות במטבח ומאז שהכרתי את האתר שלך הכל כל כך טעים!!
שאלה לגבי המאפה: למה כל כך הרבה התפחות?
לי לא היה זמן וקיצרתי עם התפחה ראשונה ושניה עם המילוי ולאחר הרידוד התפחתי שוב. יצא נהדר
אם אין לי שמרים טריים? במה אפשר להחליך את זה?
וואוווו. שאפו על מתכון מושלם.
החלפתי את הירק בפטריות חיות והילדים עפו על זה. מתכון מושלם לארוחת ערב מעולה
הי ניקי, אני רוצה לאפות את זה. יש אפשרות לשים את זה על מלבן ארוך, לגלגל ואחרי התתייצבות במקרר לחתוך לשבלולים? זה יוצא טוב? אהבתי את מתכון שבלולי הפיצה וחשבתי פשוט לשים מילוי אחר, כמו שהצעת פה (למרות שהכמויות לבצק שונות ממתכון השבלולים)
מושלם אין על המתכונים שלך
הי ניקי היקרה ❤️ אפשר להכין עם עלי סלק במקום תרד? אם כן, צריך להרתיח גם?
הכנתי עם כרישה ובולגרית כי לא היה לי תרד וצפתית והחלפתי חצי מהקמח בכוסמין מלא. יצא פגז! קצת מזכיר קאדה.. מעוללללה! תודה ניקי את אלופת עולם!