מאפה גבינה ותרד קל הכנה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מאפה גבינה ותרד קל הכנה

מאפה גבינה ותרד קל הכנה

אני מאוד אוהבת להכין דברים עם הבצק הזה, הפעם הלכתי על תרד וגבינות שזה מילוי קלאסי למאפים ואחד הדברים שבעלי הכי אוהב לאכול. אם כבר הצלחתי למצוא תרד יפה בחנות הירקות אני חייבת להכין את המתכון הזה.
בצק דק מלא תרד וגבינות, זהוב טעים, ריח נהדר. אני עושה ערימה של מאפים אחד על השני הם חמים מריחים טוב, צלחת ירקות ליד ופשוט להתענג על כל ביס זה משגע!

9 מאפים

מרכיבים:

300 ג’ קמח (2 כוסות + 2 כפות)
חצי כף שמרים יבשים / שליש שקית שמרים טריים
3/4 כף סוכר
כפית מלח
60 מ”ל שמן (רבע כוס)
160 מ”ל מים חמימים (כוס פחות שליש)

400 ג’ תרד
100 ג’ גבינה צפתית מגורדת
100 ג’ גבינה צהובה מגורדת
חצי כפית מלח

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים לבשל את התרד 5 – 6 דקות במים רותחים לסנן (זהירות חם) לסחוט טוב עד שלא נשארים נוזלים.

2. לשים במיקסר את הקמח, שמרים, סוכר ומלח, להוסיף את השמן והמים, לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך. לשים בקערה לכסות להתפיח כ 30 דקות בימים קרירים מומלץ להתפיח כ 45 – 50 דקות.

3.  להוסיף את הגבינות לתרד ולהמליח.

4. לחלק את הבצק לחמישה כדורים להמתין 10 דקות לרדד כל כדור למלבן דק, לשים מהמילוי על מחצית מהבצק ולכסות עם החצי השני, להמתין 10 דקות ולרדד קצת למלבן דק.

5. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן ולטגן את המלבן משני הצדדים עד שמזהיב, לחתוך לרצועות / חצאים ולטרוף!

6. אני מוסיפה עוד דרך הכנה:
לחלק את הבצק לתשעה כדורים להתפיח 10 דקות, כדור לרדד לעלה קטן באמצע לשים כף מלאה מהמילוי ולסגור לכדור. להתפיח 20 דקות לשטח קצת את הכדור עם היד ושוב להתפיח 20 דקות, עוד פעם לשטח קצת עם היד ולרדד בעדינות לפיתה שטוחה קוטר 14 מ”מ גם אם מעט נקרע לא נורא, עכשיו לעשות את סעיף 5.

*7. מי שרוצה לאפות, בסעיף 6 אחרי שהכדורים תפחו להבריש עם ביצה ולאפות כ 20 דקות על 180 מעלות, זה יוצא לחמניות ממולאות תרד.

Savory Cheese and Spinach Pastry

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא, חימום במיקרו וזה נהדר. אפשר להוסיף בצל מטוגן למילוי.

82576 צפיות 45 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנה

מאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנה

גולשים מכינים וממליצים:

שלומית : “בזכות המתכון הזה קבלתי מלא מחמאות ואפילו מתנה מבעלי על האוכל המדהים! תודה.”

196
תגובות

  הרשם  
עדכן
חן

אחד המתכונים הכי טובים שיש עם תרד, מכינה כמעט כל שבוע וזה מתחסל!

מירב

היי, אפשר לוותר על התרד?

חן אבוגני

מושלם, בחיים לא חשבתי שהילדים שלי יאכלו תרד. שאלה: האם ניתן להכין את הבצק לילה לפני ההכנה?

יעל

היי ניקי,
האם יש אפשרות לערבב קמחים ? כוסמין למשל?
אם כן, אשמח ליחס בכמויות? (והאם שאר המצרכים נשארים באותה כמות?)
תודה

חן נדב

ממש טעים,מתכון מעולה!

נחמי

ערב טוב ניקי, הכנתי עכשיו את הלחמניות בתנור, הן נראות נהדר, אבל נקרעו לי קצת למעלה והמילוי מתגלץ’. כנראה רדדתי מדי דק. נראה לך שאני יכולה להקפיא אותן כך?
דבר שני, אני רוצה להפשיר אותך במוצאי שבת כאשר יש לי שעתיים עד שהאורחים מגיעים, האם לכסות ולאפות עוד קצת בתנור, על מנת שיהיה “טרי” וחם? ללא חימום הלחמניות לא יפשירו
תודה רבה על האתר הנהדר, אני לא מודה על כל מתכון אבל מודה לך בלב המון.

1 11 12 13