מאפה גבינה ותרד קל הכנה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מאפה גבינה ותרד קל הכנה

מאפה גבינה ותרד קל הכנה

אני מאוד אוהבת להכין דברים עם הבצק הזה, הפעם הלכתי על תרד וגבינות שזה מילוי קלאסי למאפים ואחד הדברים שבעלי הכי אוהב לאכול. אם כבר הצלחתי למצוא תרד יפה בחנות הירקות אני חייבת להכין את המתכון הזה.
בצק דק מלא תרד וגבינות, זהוב טעים, ריח נהדר. אני עושה ערימה של מאפים אחד על השני הם חמים מריחים טוב, צלחת ירקות ליד ופשוט להתענג על כל ביס זה משגע!

9 מאפים

מרכיבים:

300 ג’ קמח (2 כוסות + 2 כפות)
חצי כף שמרים יבשים / שליש שקית שמרים טריים
3/4 כף סוכר
כפית מלח
60 מ”ל שמן (רבע כוס)
160 מ”ל מים חמימים (כוס פחות שליש)

400 ג’ תרד
100 ג’ גבינה צפתית מגורדת
100 ג’ גבינה צהובה מגורדת
חצי כפית מלח

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים לבשל את התרד 5 – 6 דקות במים רותחים לסנן (זהירות חם) לסחוט טוב עד שלא נשארים נוזלים.

2. לשים במיקסר את הקמח, שמרים, סוכר ומלח, להוסיף את השמן והמים, לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך. לשים בקערה לכסות להתפיח כ 30 דקות בימים קרירים מומלץ להתפיח כ 45 – 50 דקות.

3.  להוסיף את הגבינות לתרד ולהמליח.

4. לחלק את הבצק לחמישה כדורים להמתין 10 דקות לרדד כל כדור למלבן דק, לשים מהמילוי על מחצית מהבצק ולכסות עם החצי השני, להמתין 10 דקות ולרדד קצת למלבן דק.

5. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן ולטגן את המלבן משני הצדדים עד שמזהיב, לחתוך לרצועות / חצאים ולטרוף!

6. אני מוסיפה עוד דרך הכנה:
לחלק את הבצק לתשעה כדורים להתפיח 10 דקות, כדור לרדד לעלה קטן באמצע לשים כף מלאה מהמילוי ולסגור לכדור. להתפיח 20 דקות לשטח קצת את הכדור עם היד ושוב להתפיח 20 דקות, עוד פעם לשטח קצת עם היד ולרדד בעדינות לפיתה שטוחה קוטר 14 מ”מ גם אם מעט נקרע לא נורא, עכשיו לעשות את סעיף 5.

*7. מי שרוצה לאפות, בסעיף 6 אחרי שהכדורים תפחו להבריש עם ביצה ולאפות כ 20 דקות על 180 מעלות, זה יוצא לחמניות ממולאות תרד.

Savory Cheese and Spinach Pastry

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא, חימום במיקרו וזה נהדר. אפשר להוסיף בצל מטוגן למילוי.

50955 צפיות 38 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנה

מאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנה

גולשים מכינים וממליצים:

שלומית : “בזכות המתכון הזה קבלתי מלא מחמאות ואפילו מתנה מבעלי על האוכל המדהים! תודה.”

182
תגובות

  הרשם  
עדכן
ענת

יצא מעולה. אם כי במקום תרד שמתי בצל ירוק ( החברה העדיפו)…

לילך

היי ניקי
בא לי להכין אך יש לי מעט תרד יחסית. פחות ממה שרשום במתכון. מה ניתן להוסיף כדי לעבות את המילוי? פטריות? ?
תודה

מיכל

היי ניקי,
זה אחד המתכונים האהובים עלי ועל הילדים לארוחת ערב! פשוט נהדר!
חשבתי לשחק עם הקמחים – ידוע לך אם תהיה השפעה על התוצאה או על שאר החומרים אם אעשה חצי קמח רגיל וחצי מקמח מלא/ כוסמין?

תודה!
🙂

עדנה

יש אפשרות לתרד קפוא ?

דקלה

הי ניקי,

בצק המולטי עשה לי את היום או אפילו את השבוע! יש לי שני ילדים מ א ו ד בררנים באוכל והפעם החלטתי ללכת על מאפה מבצק מולטי והתוצאות מדהימות! מילאתי את בצק המולטי במילוי גבינה מפשטידת בורקס הגבינה שלך ושני סרבני האוכל שלי אכלו עוד ועוד מהמאפה. הקטנצ’יק בן ה-10 חודשים שלא הכניס לפה כלום כבר שבוע עקב דלקת אוזניים טרף את המאפה ובן ה-4 אכל בהנאה וביקש את זה לארוחת עשר בגן מיוזמתו. מיותר לצין שאנחנו הגדולים נהנינו מהטעם הנפלא והמרקם המעולה!
תודה לך!

קטיה

יצא מעולה!! אולי יש לך גם גירסא עם בשר? הבצק מאוד טעים!

אירית

הי!
ראשית – את פשוט מדהימה והאתר מעולה
שנית רציתי לשאול – ראיתי שיש הפניה לגרסה אפויה, אבל שם אני רואה שזה יותר סמבוסקים קטנים.. לא? האם יש דרך לעשות משהו מאד מאד דומה לזה אבל אפוי בלי לשנות?

1 6 7 8 9 10 12