מאפה גבינה ותרד קל הכנה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מאפה גבינה ותרד קל הכנה

מאפה גבינה ותרד קל הכנה

אני מאוד אוהבת להכין דברים עם הבצק הזה, הפעם הלכתי על תרד וגבינות שזה מילוי קלאסי למאפים ואחד הדברים שבעלי הכי אוהב לאכול. אם כבר הצלחתי למצוא תרד יפה בחנות הירקות אני חייבת להכין את המתכון הזה.
בצק דק מלא תרד וגבינות, זהוב טעים, ריח נהדר. אני עושה ערימה של מאפים אחד על השני הם חמים מריחים טוב, צלחת ירקות ליד ופשוט להתענג על כל ביס זה משגע!

9 מאפים

מרכיבים:

300 ג’ קמח (2 כוסות + 2 כפות)
חצי כף שמרים יבשים / שליש שקית שמרים טריים
3/4 כף סוכר
כפית מלח
60 מ”ל שמן (רבע כוס)
160 מ”ל מים חמימים (כוס פחות שליש)

400 ג’ תרד
100 ג’ גבינה צפתית מגורדת
100 ג’ גבינה צהובה מגורדת
חצי כפית מלח

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים לבשל את התרד 5 – 6 דקות במים רותחים לסנן (זהירות חם) לסחוט טוב עד שלא נשארים נוזלים.

2. לשים במיקסר את הקמח, שמרים, סוכר ומלח, להוסיף את השמן והמים, לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך. לשים בקערה לכסות להתפיח כ 30 דקות בימים קרירים מומלץ להתפיח כ 45 – 50 דקות.

3.  להוסיף את הגבינות לתרד ולהמליח.

4. לחלק את הבצק לחמישה כדורים להמתין 10 דקות לרדד כל כדור למלבן דק, לשים מהמילוי על מחצית מהבצק ולכסות עם החצי השני, להמתין 10 דקות ולרדד קצת למלבן דק.

5. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן ולטגן את המלבן משני הצדדים עד שמזהיב, לחתוך לרצועות / חצאים ולטרוף!

6. אני מוסיפה עוד דרך הכנה:
לחלק את הבצק לתשעה כדורים להתפיח 10 דקות, כדור לרדד לעלה קטן באמצע לשים כף מלאה מהמילוי ולסגור לכדור. להתפיח 20 דקות לשטח קצת את הכדור עם היד ושוב להתפיח 20 דקות, עוד פעם לשטח קצת עם היד ולרדד בעדינות לפיתה שטוחה קוטר 14 מ”מ גם אם מעט נקרע לא נורא, עכשיו לעשות את סעיף 5.

*7. מי שרוצה לאפות, בסעיף 6 אחרי שהכדורים תפחו להבריש עם ביצה ולאפות כ 20 דקות על 180 מעלות, זה יוצא לחמניות ממולאות תרד.

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא, חימום במיקרו וזה נהדר. אפשר להוסיף בצל מטוגן למילוי.

35569 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנה

מאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנהמאפה גבינה ותרד קל הכנה

גולשים מכינים וממליצים:

שלומית : “בזכות המתכון הזה קבלתי מלא מחמאות ואפילו מתנה מבעלי על האוכל המדהים! תודה.”

166
תגובות

  הרשם  
עדכן
רחלי

היי ניקי,
אם יש לי קוביית שמרים, כמה צריך לשים?
בנוסף, כמה מאפים יוצאים מהכמות הזאת?
תודה רבה

אלירן

אני ממש מצטער ניקי אבל אני חייב להזהיר את הקוראים והמבשלים, אתם לא מבינים כמה זה טעים, המשפחה שלי דורשת את זה לפחות פעם בשבוע.
ראו הוזהרתם!

פרח

הי ניקי, רוצה להכין לשבועות. האם ניתן להכין היום ולהקפיא?

אלירן

עזרה בבקשה, קניתי עלים טריים שטופים תרד בשופרסל בשביל המתכון הזה, מה הכוונה לחלוט? העלים רכים לדעתי (זה תרד בייבי), וגם אם צריך לחלוט אז במים רותחים? לכמה זמן?
תודה מראש,

ענת

שלום ניקי,
הכנתי את המתכון מספר פעמים ויצא מעולה.
יש לך רעיון ( אם ניתן, בכלל) להפוך את המתכון לפרווה? מה לשים במקום גבינות? פירה תפוחי אדמה?

עדה

שלום ניקי,
האם אפשר להכין את המתכון הזה עם קמח שמרים כשר לפסח?

הדסה

אני רוצה לעשות את המולטי עים הפיטריות המתכונים עולים ללא הרשימת מצרכים ישר אופן ההכנה