סלט עגבניות שרי שלא תרצו להפסיק לאכול
כשאני מכינה ארוחה כלומר מפגיזה באירוח חלבי או מוזמנת לארוחה מבחינתי הדבר הכי חשוב זה הסלטים, חייב להיות מבחר סלטים שימשכו את העין, יש לנו כל כך הרבה ירקות טובים שזה מתבקש להכין את הסלט הכי טוב שאפשר.
מצאתי עגבניות שרי תמר כלומר גדולות עסיסיות מתוקות עם חמצמצות עדינה שאלו העגבניות הכי טובות לסלטים, חסה ירוקה טרייה ופריכה, עירית שתיתן טעם בצלי, זיתים דפוקים והכל ביחד בקערה עם רוטב הורס.
קערת סלט יפהפייה שמכינים ברגע, את הרוטב הכנתי מראש ולפני ההגשה תיבלתי, אני אגלה לכם סוד אני אפילו לא הספקתי לטעום אבל הייתי מה זה מרוצה לראות את הקערה הריקה.
4 מנות
מרכיבים:
600 – 700 ג' עגבניות שרי רצוי גדולות
4 – 5 עלי חסה גדולים / עלי בייבי
2 בצלים קטנים
1/4 חבילת עירית
חצי כוס זיתי קלמנטה / דפוקים מגולענים
ויניגרט:
5 – 6 כפות שמן זית
כפית שום כתוש
חומץ הדרים / חומץ בן יין
כפית גדושה דבש / סילאן
3/4 כפית חרדל בסיסי
קורט פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח
תיבול בסיסי:
שמן זית
מלח
פלפל שחור
הכנות:
1. שוטפים ומייבשים טוב את החסות לקרוע לחתיכות גסות ולהעביר לקערה, לחצות את העגבניות שרי, לחתוך גס את העירית, לחצות את הבצלים ולפרוס דק להוסיף לקערה עם העגבניות שרי והזיתים.
2. רוטב ויניגרט:
אין בעיה להכין מספר שעות מראש רק להקפיד לשקשק טוב לפני התיבול של הסלט, לערבב טוב את כל המרכיבים להעביר לצנצנת קטנה לסגור לשקשק בחוזקה ולתבל את הסלט.
3. לא סתם מוסיפים את הרוטב לסלט אלא במינון רוטב בכמות מוגזמת יחסל את הסלט ישתלט על הטעם ויגמור את הרעננות של העלים, להוסיף קצת לערבב בעדינות רצוי בידיים ולוודא שהרוטב עוטף את העלים והעגבניות שרי, נראה שחסר תוסיפו עוד בלי להגזים.
4. תיבול בסיסי למי שמעדיף תיבול פשוט יותר:
מלח, פלפל ולהזליף שמן זית בנדיבות.