יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים מאפים מלוחים מאפים עם בצק עלים מתכונים לשבועות

קיש אנטיפסטי

13 מאי 2015
(Visited 8,705 times, 1 visits today)
קיש אנטיפסטי

קיש אנטיפסטי

קיש אנטיפסטי מעולה! תוצאה טעימה ביותר לקיש קל ביותר. מתחילים לחשוב על שבועות נכון ?  אי אפשר להכין ארוחה חלבית בלי קיש אחד עם מלית טעימה והרבה ירקות.

תבנית 24 לקיש מתפרקת

מרכיבים:

פילאס
2 פלפלים אדומים
בטטה מאורכת פרוסה
20 עגבניות שרי חצויות
חציל קטן
בצל סגול
שמנת לבישול
3/4 כוס חלב
2 ביצים
2 כפות קמח
100 ג’ עמק מגורדת
מלח, פלפל

אולי תאהב גם את...♥

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • לחם שום ומוצרלה מטריף!

    המתכון הזה מושחת תעשו לעצמכם טובה ואל תכינו, זה הרבה הרבה יותר מטעים.
    בגט עם חמאה, מוצרלה ופטרוזיליה וכמות לא חוקית של שום. הכל נכנס בבגט שתופס את כל הטעמים נעטף בנייר כסף ולתנור. 5 – 10 דקות הכנה בינתיים תחתכו ירקות ורגע לפני שאתם אוכלים תפתחו את הנייר כסף.
    ואוו ואוו שחיתות טעימה ומופלאה, לא טרחתי לחתוך אלא ישר קרעתי את הבגט הרך הזה והתחלתי לאכול.
    קלאסי לארוחת ערב, אוהבים שום ? צפוי לכם פינוק ואוו כמה שום ומוצרלה יש כאן.
    אחרי שתסיימו הכל תלכו להכין עוד כי זה אף פעם לא מספיק ועכשיו תחזרו למה שכתבתי בהתחלה “אל תכינו” זה ממכר!

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. לחצות את הפלפלים, לרפד תבנית בנייר אפייה לסדר את הפלפלים ליד לסדר את פרוסות הבטטה. לחצות את העגבניות שרי ולסדר ליד הבטטה. להזליף שמן זית על הבטטה.

3. לפזר מלח גס על העגבניות שרי.

4. לאפות כ 15 – 20 דקות לבדוק שהבטטות רכות ולהוציא, לאפות עוד כ 15 דקות ולהוציא את העגבניות שרי, הפלפלים אמורים להיות שחורים קצת ומקומטים. להשאיר אותם כחצי שעה בתנור כבוי וסגור.

5. לפרוס את החצילים לפרוסות דקות לשמן את הנייר אפייה ואת החציל לפזר מלח ולאפות כ 30 דקות.

6. לפרוס דק את הבצל לתת טיגון קל.

7. לקלף את הפלפלים ולחתוך לרצועות, לסדר את הבצק בתבנית בלי לחתוך את הדפנות, מעל לסדר את הירקות

8. לערבב שמנת חלב ביצים קמח גבינה מלח פלפל ולצקת מעל הירקות, למלא כמעט עד הסוף להשאיר קצת רווח.

9. לאפות כ 15 דקות להוציא לחתוך את הדפנות ולהמשיך לאפות עד שהכל מתייצב, בערך עוד 25 דקות.

גולשים מכינים וממליצים:

שושנה : “אין דברים כאלה!!!!!
הקיש הזה מטורף!
כבר בתנור- כל הבית התמלא ריח משגע שהביא את כולם למטבח לבדוק מה קורה כאן…
וכשאכלנו, אי אפשר לתאר… תענוג עילאי בכל ביס!!
אני לא מגזימה… הקיש הזה הוא שילוב נדיר ומוצלח במיוחד של רכיבים שמניבים ביחד קיש מ-ד-ה-י-ם!!!
כל מי שלא הכין עדיין- רוצו להכין!! הרגע!! ;)”

הרשם
עדכן
62 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי,
כמה שאלות,
1.האם ניתן לאפות בתבנית פאי מלבנית כמו בתמונה? אם כן, האם יש צורך בשינוי בכמויות?
2.איזה ירק ניתן לשים במקום חציל?
3. האם ניתן להקפיא?

תודה מראש!!
מכינה את המתכונים שלך שוב ושוב.

שלום ניקי
יש לי גבינת קשקבל שאני לא יודעת מה לעשות איתה
אפשר להישתמש בה במתכון הזה ואם יש לך רעיונות למתכונים?
תודה

היי ניקי,
למה לא חותכים את הדפנות מראש? ואם כבר חתכתי כי לא שמתי לב להערה זה בעייתי.
תודה

היי ניקי
כתבת תבלינים. איזה? אני בורה בכל הקטע של הקישים ורוצה שייצא מוצלח..אז איזה תבלינים וכמה?

היי ניקי..אני גרה בחול ויש לי רק שמנת מתוקה או שמנת חמוצה מה מבינהם ילך במקום השמנת לבישול? וגם האם בצק מלאווח בתחתית ילך? או איזה בצק פריך אחר אני יכולה לשים בתחתית?

אפשר להוסיף ברוקולי במקום החצילים?

היי ניקי
אני לא בארץ… מה הכמות של הקופסת שמנת בישול?