יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים עוגות גבינה לשבועות עוגות שמרים

עוגת שמרים שושנים גבינה

17 מאי 2015
(Visited 10,207 times, 1 visits today)

עוגת שמרים שושנים גבינה

אני חושבת שאחד המבחנים לעוגה האם היא באמת טובה זה האם הילדים אוהבים אותה. בדרך כלל תשאל ילד איזו עוגה הוא אוהב התשובה הרגילה תיהיה עוגת שוקולד. הילדים שלי שונים בזה, מהיום שהם נולדו חשפתי אותם להמון סוגי עוגות כולל שוקולד כמובן.
הם אוהבים מאוד עוגות גבינה, גבינה ושוקולד יחד, הפשטידת שוקולד היא להיט מטורף אצלי בבית. תפוזים, וניל מייפל הכל הולך ואם כבר שוקולד אז בראוניז. אם אני חוזרת להתחלה, עוגה טובה נחשבת אצלי לעוגה שהילדים אוהבים לאכול. את העוגת שמרים וגבינה הם חיסלו שבלול אחרי שבלול.
את המילוי אני יכולה לאכול עם כפית כמו שהוא.

מרכיבים:

500 ג' קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
חצי שקית שמרים טריים
40 ג' סוכר (2 כפות)
כפית שטוחה מלח
2 כפות אבקת אינסטנט וניל
כוס חלב חמים
2 חלמונים
125 ג' חמאה רכה

סירופ:
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל

מילוי גבינה ל 3 רולדות:

500 ג' גבינה לבנה
3 כפות יפות גבינה לבנה בנוסף
חלמון
חצי כוס סוכר
כף אינסטנט וניל

1.לסנן את הגבינה מהנוזלים כשלוש שעות ולערבב את כל המצרכים.

הכנות:

1.  לשים במיקסר את הקמח, סוכר, אינסטנט ומלח ולערבל כמה שניות, להוסיף את השמרים ולהמשיך לערבל, להוסיף את החלב, חלמונים והחמאה לעבד לבצק חלק וגמיש, להתפיח עד שהוא מכפיל את הנפח כשעתיים.

2. לחלק את הבצק ל 3 חלקים, לרדד כל חלק למלבן בגודל 24 על 24 ס"מ למרוח את המילוי לגלגל לרולדה , להקפיא לחצי שעה, לחתוך לשושנים  לסדר בתבנית משומנת כשאחת נוגעת בשנייה.

3. להתפיח בסביבות 30 דקות מכוסה. לחמם תנור ל 180 מעלות. להבריש בביצה טרופה ולאפות במשך 30 דקות או עד שהעוגה זהובה ויפה.

3. לקראת סוף האפיה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות עד שהוא מסמיך כשהשושנים יוצאות מהתנור להבריש אותן בנדיבות.

אני ממליצה למי שלא רוצה לאכול מיד להקפיא ברגע שהשושנים יוצאות מהתנור.

עוגת שמרים שושנים גבינהעוגת שמרים שושנים גבינה

גולשים מכינים וממליצים:

אסתר : "הכנתי בדיוק כמו במתכון, יצא פשוט מושלם!!! טעים מאוד מאוד… ממליצה בחום."

הרשם
עדכן
130 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן