יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים מאפים מתכונים לשבועות פשטידות פשטידות חלביות

לזניה עם פטריות וגבינות

21 יוני 2012
(Visited 27,664 times, 2 visits today)
לזניה עם פטריות וגבינות

לזניה עם פטריות וגבינות

אחד המאפים הכי טעימים שיש הלזניה הזאת מושלמת, אני מראש אומרת קובייה אחת לא מספיק לפחות שניים ואולי שלוש היא טעימה עד כדי כך. שדרוג נהדר לארוחת ערב ההכנה קלה והתוצאה נהדרת ללקק ת’אצבעות!

תבנית בינונית 30X20

מרכיבים:

עלי לזניה
2 בצלים חתוכים
2 שיני שום
6 – 7 עגבניות
20 פטריות שמפיניון
2 כוסות מים
100 ג` רסק עגבניות (2 כפות)
200 ג` פתיתי גבינה צהובה מגורדת
50 ג’ גבינת פרמזן מגורדת
כפית סוכר
כפית פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה לבשל 2 – 3 דקות ולסנן.

1. לחמם מחבת גדולה עם 2 – 3 כפות שמן לחתוך את הבצלים לקוביות קטנות, לקצוץ את השום לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב קלות להוסיף את השום ולטגן כדקה עם הבצל תוך כדי ערבוב.

3. לפרוס את הפטריות להוסיף לבצל לטגן כשתי דקות, לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות להוסיף לבצל יחד עם המים ושאר המצרכים, לבשל כ 10 דקות תוך כדי ערבוב. אפשרות נוספת לטחון גס (שישארו חתיכות) את העגבניות ואז להוסיף לבצל. לבדוק טעמים.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות.

5. לסדר שכבת עלי לזניה בתבנית לשים מעל מחצית מכמות הרוטב באופן שווה, להניח מעל עוד שכבת עלי לזניה ואת שארית הרוטב.

*6. לפזר גבינה צהובה להכניס לתנור ולאפות כ 25 דקות.

כדאי לדעת ש…
מומלץ להכין יום מראש, אפשר להקפיא, אפשר לשמור שלושה ימים במקרר.

לזניה עם פטריות וגבינותלזניה עם פטריות וגבינותלזניה עם פטריות וגבינותלזניה עם פטריות וגבינות

לזניה עם פטריות וגבינותלזניה עם פטריות וגבינותלזניה עם פטריות וגבינותלזניה עם פטריות וגבינות

הרשם
עדכן
103 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שלום ניקי.הכנתי לקראת שבועות את הלזניה ואת הפיציות.רק מחמאות התקבלו.תודה.

לא הבנתי מתי מוסיפים את הפרמזן והגבנצ, אודה לתשובתך בהקדם ניקי 🙂

ניקי היקרה האם מלבד 2 כוסות מים צריך להוסיף גם שמנת חמוצה?

ניקי היקרה
כתבת במתכון 2 כוסות מים ראיתי ביוטיוב ששמת גם שמנת מתוקה אולי אני טועה? ואם אני לא טועה אז לשים גם 2 כוסות מים וגם שמנת? או אולי זה יותר מידי נוזלים?
תודה יום טוב

האם אפשר לעשות את אותו המתכון עם בשר? ( יחד עם גבינה ופטריות )

האם ניתן להוסיף פטריות ואם כן, באיזה שלב?
תודה רבה ושבת שלום

מצטרפת לשאלה של פאני צריך להוסיף את הגבינות לרוטב ?