לזניה עם פטריות וגבינות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לזניה עם פטריות וגבינות

לזניה עם פטריות וגבינות

אחד המאפים הכי טעימים שיש הלזניה הזאת מושלמת, אני מראש אומרת קובייה אחת לא מספיק לפחות שניים ואולי שלוש היא טעימה עד כדי כך. שדרוג נהדר לארוחת ערב ההכנה קלה והתוצאה נהדרת ללקק ת’אצבעות!

תבנית בינונית 30X20

מרכיבים:

עלי לזניה
2 בצלים חתוכים
2 שיני שום
6 – 7 עגבניות
20 פטריות שמפיניון
100 ג` רסק עגבניות (2 כפות)
200 ג` פתיתי גבינה צהובה מגורדת
50 ג’ גבינת פרמזן מגורדת
כפית סוכר
כפית פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה לבשל 2 – 3 דקות ולסנן.

1. לחמם מחבת גדולה עם 2 – 3 כפות שמן לחתוך את הבצלים לקוביות קטנות, לקצוץ את השום לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב קלות להוסיף את השום ולטגן כדקה עם הבצל תוך כדי ערבוב.

3. לפרוס את הפטריות להוסיף לבצל לטגן כשתי דקות, לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות להוסיף לבצל יחד עם המים ושאר המצרכים, לבשל כ 10 דקות תוך כדי ערבוב. אפשרות נוספת לטחון גס (שישארו חתיכות) את העגבניות ואז להוסיף לבצל. לבדוק טעמים.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות.

5. לסדר שכבת עלי לזניה בתבנית לשים מעל מחצית מכמות הרוטב באופן שווה, להניח מעל עוד שכבת עלי לזניה ואת שארית הרוטב.

*6. לפזר גבינה צהובה להכניס לתנור ולאפות כ 25 דקות.

כדאי לדעת ש…
מומלץ להכין יום מראש, אפשר להקפיא, אפשר לשמור שלושה ימים במקרר.

23167 צפיות 26 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לזניה עם פטריות וגבינותלזניה עם פטריות וגבינותלזניה עם פטריות וגבינותלזניה עם פטריות וגבינות

לזניה עם פטריות וגבינותלזניה עם פטריות וגבינותלזניה עם פטריות וגבינותלזניה עם פטריות וגבינות

82
תגובות

  הרשם  
עדכן
אורטל

היי ניקי,
שאלה, רשמת להוסיף יחד עם המים.. למה התכוונת? וראיתי בתגבות שדיברתם על בזיליקום אני לא רואה שרשום במתכון…
תודה וחג שמח.

תמר

אני רוצה להגיש את הלזניה מחר לארוחת יומולדת לבעלי בשעה 16. מתי הכי טוב להכין אותה? היום או מחר?
ואם מחר…אז איך לחמם ולהגיש בשולחן??

נעמי

הי ניקי. המתכון נשמע מעולה, כמו כ-ל מה שאת מביאה כאן.
במה אפשר להמיר את הפרמז’אן?

1 4 5 6