שבלולי טונה
אין על הבצק הזה מופלא! מתמסר באהבה לכל מה שמתחשק לי להכין, הפעם מילאתי אותו בטונה ויצא כל כך טוב.
מרכיבים:
חצי קילו קמח
2 כפות גדושות סוכר
כוס מים פושרים
כף שמרים יבשים
2 כפיות מלח שטוחות
50 ג` חמאה מומסת / 1/4 כוס שמן
חלמון
ביצה שלמה
ביצה טרופה להברשה
חמאה מומסת
רוטב עגבניות:
קופסת רסק עגבניות קטנה
בצל קטן קצוץ מטוגן
מעט סוכר
פלפל שחור טחון
מלח
מילוי:
3 קופסאות טונה מפוררות
2 בצלים קצוצים מטוגנים
פתיתי גבינה צהובה
פלפל שחור טחון
מלח
הכנות:
1. לעבד את המצרכים לבצק, להתפיח במקום חמים עד הכפלת הנפח.
2. לחלק את הבצק לשלוש, לרדד כל חלק לעלה. להבריש את הבצק בחמאה מומסת. לערבב את מצרכי הרוטב ולמרוח על הבצק, לערבב את המילוי ולפזר על הבצק מעל גבינה צהובה לגלגל לרולדה ולהקפיא לחצי שעה.
3. לחתוך לפרוסות, להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה, להתפיח כ15 – 20 דקות.
4. לסדר את השבלולים בתבנית, חום בינוני 180 מעלות בסביבות 10 – 15 דקות. כשהשבלולים יוצאים מהתבנית להבריש אותם בחמאה מומסת.
הערות:
ניתן להקפיא.