פשטידת פיצה
כבר אמרתי שאני אוהבת להשתעשע במטבח ולהכין דברים חדשים ? קצת שינוי מהפיצה הרגילה ואחלה של ארוחת ערב למשפחה. בתאבון אנשים.
מרכיבים:
בצק:
200 ג` חמאה
350 ג` קמח תופח (שתים וחצי כוסות)
שמנת חמוצה
חלמון
חצי כפית מלח
מילוי:
100 ג` רסק עגבניות (קופסה קטנה)
בצל קצוץ מטוגן
כפית שום כתוש
2 כפות שמ"ז
סוכר לפי הטעם
מל"פ (מלח, פלפל)
בצל חצוי ופרוס
פטריות פרוסות
זיתים חצויים
עגבניות שרי פרוסות
אנשובי (מוסיף המון פיקנטיות וטעם) לא חובה.
כל תוספת שאוהבים
פתיתי גבינה צהובה
3/4 כוס שמנת לבישול
2 ביצים טרופות
א. מרק
מל"פ (מלח, פלפל)
הכנות:
1. לעבד את מצרכי הבצק, לצנן חצי שעה במקרר. לרדד את הבצק לעלה גדול, לשמן תבנית, להניח את העלה, להדק ולחתוך שאריות.
2. לערבב רסק, שום, בצל, שמן זית, סוכר, מלח – פלפל. למרוח על הבצק, לפזר את הירקות, מעל גבינה צהובה.
3. לערבב שמנת וביצים, לתבל, לצקת על הירקות. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 30 דקות.
הערות: מי שרוצה בכלל חיים יותר קלים ולא לעבוד קשה. במקום הבצק שנתתי אפשר לשים בצק עלים או פילאס