


פשטידת גבינות ומנגולד
לפני כמה זמן בעלי ניגש אליי ואמר לי “את חייבת להכין את מה שאכלתי אצל אמא שלי, טעים משו משו, חבל על הזמן” טוב רוצה אז נכין. “מה אכלת שם משהו עם מנגולד ואפילו דאגתי להביא לך עלי מנגולד” זהו נלחצתי לפינה אין אפשרות להתחמק . טוב האמת הסתקרנתי להכין ולראות ממה הוא התלהב כל כך.
“את רק צריכה להרים טלפון אליה והיא תגיד לך מה לעשות” ביקש אז קדימה למטבח. שיחת טלפון בוצעה, ההכנה קלי קלות, כמובן גבינות תמיד יש לי זמינות בבית. אז למה אני בדיוק מחכה ?
מרכיבים:
6 -7 עלים גדולים של סלק עלים קצוצים
בצל גדול קצוץ ומטוגן
גביע קוטג
חצי גביע גבינה לבנה
1/4 חבילת גבינה צפתית / בולגרית חתוכה לקוביות
2 ביצים
חצי כוס קמח תופח
מל”פ (מלח, פלפל)
הכנות:
1. לערבב את כל המצרכים.
2. לשמן תבנית ולהעביר את התערובת.
3. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 30 דקות או עד שמזהיב.
אני מניחה שהשאלה הבאה היא : לא צריך לבשל את העלים קודם ? אז לא אין צורך, לערבב הכל ולתנור
היי ניקי,
האם ניתן להחליף את הנגולד בעלי תרד ?
תודה 🙂
אני מחפשת מתכונים של פשטידות בעיקר
ועוגות יבשות ליום כיפור
בתודה מראש זמירה
ניקי שלום,
האם יש לך רעיון מה אפשר לעשות עם הגיבעולים אחרי שמכינים מהעלים את הפשטידה?
היי ניקי, ברכות על האתר החדש מקסים נוח ועדכני! הפשטידות נראות טעימות מאד מה אפשר לשים במקום עלי הסלק? בן זוגי לא אוהב ירוקים…
הי ניקי,
עלי הסלק-לקצוץ גם את הגבעול,או רק את העלים?
תודה.את מצויינת!!!
הכנתי “אחד לאחד” ויצא נהדר. איזה כיף!
תודה ניקי,
עוד “נפגש בשמחות” 🙂
היי ניקי
האם כמו אצלך בתמונה אני יכולה לאפות את זה בתבנית של מאפינס? יש לי ממש מאפינס לא צורות כאלה כמו שלך…
זה משנה את זמן האפייה או משהו? תודה!