יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים לביבות אפויות מתכוני תפוחי אדמה מתכונים לחנוכה מתכונים לשבועות מתכונים לשמירת המשקל

לביבות בטטה אפויות מעולות

21 יוני 2012
(Visited 332,754 times, 4 visits today)

לביבות בטטה אפויות מעולות

הלביבות האלה הן הלהיט של חנוכה כבר הרבה שנים, אלפי גולשים מכינים אותן. הן להיט כל השנה ולא רק בחנוכה זה אחד המתכונים הכי טובים שיש וכמה שהוא פשוט הוא טעים בטירוף! תוסיפו את המטבל שמנת ותתמכרו אליהן, אני מזמן התאהבתי ♥

כ 20 לביבות

מרכיבים:

2 בטטות בגודל בינוני
תפוח אדמה
בצל גדול
30 ג` חמאה / 3 – 4 כפות שמן
ביצה
3/4 כוס פירורי לחם, מעט יותר / קמח
2 – 3 כפות פטרוזילה קצוצה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

מטבל שמנת:
200 ג’ שמנת חמוצה
כפית שום כתוש
כפית גדושה מיונז
2 כפות עירית קצוצה
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • ארוחה חלבית שבועות 2021

    איזה כיף שבועות מגיע ואוו איזה יופי של חג,  אני אוהבת את השפע את הצבעוניות של החג גבינות מפה ועד הודעה חדשה.
    אני כבר מדמיינת את הקישים והפשטידות והנה עוד הזדמנות להכין בויאקוס (מתכון מעולה)
    חג נהדר להשתולל עם מתכונים חלביים מכל הסוגים, בקיצור להפציץ עם מתכונים טובים שיעשו רושם על האורחים.
    אני ממשיכה עם המנהג שלי אני מעלה תפריט לשבועות למי שמתלבט מה להכין, לא סגור עדיין, המבחר מבלבל והלכתם לאיבוד קבלו מגוון של מתכונים חלביים לא קשים להכנה ומזה טעימים.
    אחרי השנה הקשה שעברנו מגיע לנו לחגוג, לחייך, להיות מאושרים ולהודות על מה שיש לנו.

  • בית לזית ב 5 דקות הכנה

    המתכונים הכי פשוטים שיש אלו המתכונים הכי טעימים, בלי להסתבך הכי קל שלושה מצרכים קחו 5 דקות על השעון ולא תאמינו כמה טעים זה יוצא.
    הקטנים האלה פשוט משגעים הכנתי עם מינימום שמן (בקושי) היה לי קשה לצלם כי כל רגע אביב ואני שולחים יד ולוקחים אחד. מצרכים שיש לכל אחד בבית ואפילו השתמשתי בטורטייה עם קמח מלא.
    ממכר בטירוף הכי טעים שיש, ברגע שמתחילים להכין קשה מאוד להפסיק. לא לשכוח להוציא את הקיסם 🙂

  • לביבות חצילים וירקות

    היום אני עושה משהו עם אחת אהבות הכי גדולות שלי ואני מתכוונת לחצילים, הכנתי המון דברים עם חצילים, אני הכי אוהבת להכין איתו דברים.
    אף פעם לא הכנתי לביבות עם חצילים ואני לא יודעת למה, יש לחצילים טעם נהדר ושהם אפויים בתנור זה מושלם!
    ברור לי שסלטי חצילים זה מתכון מנצח אבל הייתי נחושה בדעתי להכין לביבות שירגישו טוב את החציל כשאוכלים.
    הוספתי עוד ירקות אם אם כבר מכינים צמחוני אז מכל הלב וזאת הזדמנות נהדרת להכניס ירקות לילדים גם למי שלא אוהב ירקות.
    בא לכם לשדרג את ארוחת ערב או הצהריים ? אולי נישנוש עם ירקות ?
    לכו על לביבות חצילים.

    13 לביבות

הכנות:

1. לקלף את הבטטות והתפוח אדמה, להרתיח מים בסיר להוסיף את הבטטות ותפוח האדמה ולבשל עד שהם רכים, למעוך את הירקות יחד עם החמאה להוסיף את הפירורי לחם ביצה פטרוזילה ולתבל.

2. לשים במחבת שתי כפות שמן, לקצוץ את הבצל ולטגן עד שמזהיב ולהוסיף לעיסה.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

4. להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן, להרטיב את הידיים ולהכין לביבות ולהניח על הנייר אפייה.

5. לאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך את הלביבות לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

*6. לערבב את מצרכי המטבל ולהגיש עם הלביבות

Baked Sweet Potato Fritters
ניקי לוחשת לספרים

כדאי לדעת ש…
אפשר להחליף את החמאה בשמן, את הפירורי לחם ניתן להחליף בקמח אותה כמות. הלביבות לא מתאימות לטיגון.
ניתן להכין את הלביבות עד שלב האפייה ולשמור בקירור כמה שעות ואז לאפות, ניתן להכין את הלביבות יום מראש.
כדאי להרטיב את הידיים לפני שמתחילים להכין את הלביבות מאוד עוזר בהכנת הלביבות, מידי פעם להרטיב אותן שוב.
כדאי מראש להכפיל כמויות הן מדהימות.

לביבות בטטה אפויות מעולותלביבות בטטה אפויות מעולותלביבות בטטה אפויות מעולות

לביבות בטטה אפויות מעולותלביבות בטטה אפויות מעולותלביבות בטטה אפויות מעולות

גולשים מכינים וממליצים:

שירן : פעם שנייה שאני עושה את הלביבות האלה השבוע. מדהים!

נעמה : הלביבות יצאו מדהים!!! מתכונים נהדרים כל מה שניסיתי יצא מצויין גם העוגות ואני ואפייה לא חברים בלשון המעטה. תודה רבה!!! ישר כוח וחג אורים שמח!

הילה : “ניקי הלביבות יצאו מעולות!!!!!!!!! מומלץ מומלץ מומלץ!!!! אין ספק שאעשה מתכונים נוספים בעז״ה(:”

הדר : “מ ע ו ל ו ת!!!!!!
תודה ניקי על עוד מתכון מנצח!! :))))”

עדי : “הרגע סיימתי לארח את המשפחה של בעלי לנר ראשון של חנוכה.. ארוחה ל16 אנשים! פעם ראשונה שאני מארחת כל כך הרבה אנשים..
חייבת להגיד לך שהמתכונים שלך כל כך עזרו לי! עשיתי לביבות בטטה, לבביות תפו”א אפויות ולביבות תפו”א קלאסיות מטוגנות, מטבל לביבות, קיש בטטה ועיזים, לזניה שמנת ופטריות, כרובית מטוגנת, סלט שרי וצנוברים, ולחם שום. קיבלתי כל כך הרבה מחמאות 🙂
אז רציתי להגיד לך המווון תודה! לא הייתי עוברת את הערב הזה בלעדיך :)”

ורד : “הכנתי היום בפעם החמישים בערך ופשוט מעולות מעולות מעולות! במקום מטבל היוגורט אני שמה טחינה ופשוט נפלא! מאז שגיליתי את המתכונים שלך כל כניסה למטבח מתחילה באתר :)”

שרית : “יצא מוצלח ברמות!!!!
אכלתי כמעט הכל לבד…
חוץ ממה שהילדים פילחו לי ולא הצלחתי להשאיר לבעלי כלום :)”

הרשם
עדכן
1.4K Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי.הכנתי את הלביבות יצאו ממש טעימות!!תודה!
אני מעדיפה לטגן אותן ולא לאפות..אפשרי?

ניקי יקרה, שוב אני…
שאלה מאתגרת –
האם יש אפשרות להפוך את המטבל לפרווה,
או שיש לך מתכון למטבל פרווה
או שיש לך רעיון יצירתי למשהו חלופי
או לוותר לגמרי…?

ניקי יקרה,
האם אפשר להקפיא את הלביבות?
תודה

היי ניקי,
אני רוצה להכין את הלביבות לפסח. איזה קמח כשל”פ מומלץ במקום הקמח?

פעם חמישים בערך שאני מכינה אותן. מתכון קבוע ומדהים אצלנו!

היי ניקי רציתי להגיד תודה רבה!
הכנתי היום לארוחת ערב וזה פשוט נטרף.. יצא ממש טעים ומוצלח
עשיתי בלי פטרוזיליה כי לא היה לי,שמתי קמח כוסמין 80% במקום פירורי לחם, והשתמשתי גם בתערובת עצמה וגם בשימון נייר האפייה בשמן זית
יצא ממש טעים ברוך ד’
לגמרי מתכון של להכפיל מראש את הכמויות!
תודה לך יקירה

היי ניקי, אם אני רוצה להכין כמות כפולה, האם אפשר לשים שתי קומות בתנור? סליחה אם זו שאלה טפשית