לביבות בטטה אפויות מעולות
הלביבות האלה הן הלהיט של חנוכה כבר הרבה שנים עשרות אלפי גולשים מכינים אותן ובחנוכה המתכון הזה מתפוצץ, יש משהו בבטטה אפויה המתקתקות המרקם שהוא פשוט מנצח ולא אני אומרת את זה תקראו בתגובות הן מדהימות.
הבונוס האדיר שלהן שהן אפויות בריאות וטעם ולא רק, הכי קלות בעולם להכניס לתנור ולשכוח מהן התוצאה מדהימה.
המלצה תוסיפו את המטבל שמנת וקיבלתם את המתכון המנצח של חנוכה ואם אתם לא מאמינים וחושבים שהגזמתי תכינו ואז תבינו.
כ 25 לביבות
מרכיבים:
800 ג' בטטה (2 בטטות גדולות)
200 ג' תפוח אדמה (תפוח אדמה בינוני)
בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
30 ג` חמאה / 3 – 4 כפות שמן
ביצה
3/4 כוס פירורי לחם, מעט יותר / קמח
2 – 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח
מטבל שמנת:
200 ג' שמנת חמוצה
כפית שום כתוש
כפית גדושה מיונז
2 כפות עירית קצוצה
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים מומלחים לבשל את הירקות עד שהם רכים לבדוק שסכין חודרת בקלות ולסנן מכל הנוזלים.
2. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את קוביות הבצל עד הזהבה ולהוריד מהאש, למעוך את הירקות למחית חלקה להוסיף את הבצל, פטרוזיליה, קמח, שמן ביצה ולערבב לתערובת אחידה.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות ולהכין תבנית עם נייר אפייה משומן בנדיבות.
4. 3 אפשרויות:
להעביר לשקית זילוף (זאת האפשרות הקלה יותר) להזליף ערימות קטנות עם רווחים בין ערימה לערימה או להרטיב את הידיים ולהכין לביבות (התערובת לא נוחה) או לשים כפית גדושה מהתערובת על הנייר אפייה.
5. לאפות כ 40 דקות לוודא התחתית הזהיבה בעזרת תרבד להפוך ולהמשיך לאפות עוד 20 דקות.
כדאי לדעת ש…
ניתן להכין את הלביבות עד שלב האפייה ולשמור בקירור כמה שעות ואז לאפות, ניתן להכין את הלביבות יום מראש.
For the recipe in English:
Baked Sweet Potato Latkes
גולשים מכינים וממליצים:
שירן : פעם שנייה שאני עושה את הלביבות האלה השבוע. מדהים!
נעמה : הלביבות יצאו מדהים!!! מתכונים נהדרים כל מה שניסיתי יצא מצויין גם העוגות ואני ואפייה לא חברים בלשון המעטה. תודה רבה!!! ישר כוח וחג אורים שמח!
הילה : "ניקי הלביבות יצאו מעולות!!!!!!!!! מומלץ מומלץ מומלץ!!!! אין ספק שאעשה מתכונים נוספים בעז״ה(:"
הדר : "מ ע ו ל ו ת!!!!!!
תודה ניקי על עוד מתכון מנצח!! :))))"
עדי : "הרגע סיימתי לארח את המשפחה של בעלי לנר ראשון של חנוכה.. ארוחה ל16 אנשים! פעם ראשונה שאני מארחת כל כך הרבה אנשים..
חייבת להגיד לך שהמתכונים שלך כל כך עזרו לי! עשיתי לביבות בטטה, לבביות תפו"א אפויות ולביבות תפו"א קלאסיות מטוגנות, מטבל לביבות, קיש בטטה ועיזים, לזניה שמנת ופטריות, כרובית מטוגנת, סלט שרי וצנוברים, ולחם שום. קיבלתי כל כך הרבה מחמאות 🙂
אז רציתי להגיד לך המווון תודה! לא הייתי עוברת את הערב הזה בלעדיך :)"
ורד : "הכנתי היום בפעם החמישים בערך ופשוט מעולות מעולות מעולות! במקום מטבל היוגורט אני שמה טחינה ופשוט נפלא! מאז שגיליתי את המתכונים שלך כל כניסה למטבח מתחילה באתר :)"
שרית : "יצא מוצלח ברמות!!!!
אכלתי כמעט הכל לבד…
חוץ ממה שהילדים פילחו לי ולא הצלחתי להשאיר לבעלי כלום :)"