יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים לביבות אפויות מתכוני תפוחי אדמה מתכונים לחנוכה מתכונים לשבועות מתכונים לשמירת המשקל

לביבות בטטה אפויות מעולות

21 יוני 2012
(Visited 348,735 times, 48 visits today)

לביבות בטטה אפויות מעולות

הלביבות האלה הן הלהיט של חנוכה כבר הרבה שנים, אלפי גולשים מכינים אותן. הן להיט כל השנה ולא רק בחנוכה זה אחד המתכונים הכי טובים שיש וכמה שהוא פשוט הוא טעים בטירוף! תוסיפו את המטבל שמנת ותתמכרו אליהן, אני מזמן התאהבתי ♥

כ 20 לביבות

מרכיבים:

2 בטטות בגודל בינוני
תפוח אדמה
בצל גדול
30 ג` חמאה / 3 – 4 כפות שמן
ביצה
3/4 כוס פירורי לחם, מעט יותר / קמח
2 – 3 כפות פטרוזילה קצוצה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

מטבל שמנת:
200 ג’ שמנת חמוצה
כפית שום כתוש
כפית גדושה מיונז
2 כפות עירית קצוצה
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

  • תפוחי אדמה מחורצים בתנור

    איזה מתכון מעולה! תפוחי אדמה אפויים רכים משגעים, מזה פשוט להכנה ומתקבל מעדן, תפוחי אדמה מושלמים לארוחה ואפילו לנישנושים קובייה אחרי קובייה…
    אם אפשר להמליץ תכינו הרבה תמלאו את התבנית כמה שיותר שלא תצטערו שהכל יגמר.
    אין כאן מצרכים כמעט תפוחי אדמה קצת שמן ומלח פלפל. אתם חושבים שנסחפתי ? המתכונים הכי טובים אלו המתכונים עם כלום מצרכים ולמי אין תפוחי אדמה בבית ?  תכינו ותתאהבו זאת תוספת נהדרת ליד מנה עיקרית ומי לא אוהב תפוחי אדמה ?  אני כבר מדמיינת את ארוחת השבת עם ערימת תפוחי אדמה במרכז השולחן איזה יאמי!

הכנות:

1. לקלף את הבטטות והתפוח אדמה, להרתיח מים בסיר להוסיף את הבטטות ותפוח האדמה ולבשל עד שהם רכים, למעוך את הירקות יחד עם החמאה להוסיף את הפירורי לחם ביצה פטרוזילה ולתבל.

2. לשים במחבת שתי כפות שמן, לקצוץ את הבצל ולטגן עד שמזהיב ולהוסיף לעיסה.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

4. להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן, להרטיב את הידיים ולהכין לביבות ולהניח על הנייר אפייה.

5. לאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך את הלביבות לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

*6. לערבב את מצרכי המטבל ולהגיש עם הלביבות

Baked Sweet Potato Fritters
ניקי לוחשת לספרים

כדאי לדעת ש…
אפשר להחליף את החמאה בשמן, את הפירורי לחם ניתן להחליף בקמח אותה כמות. הלביבות לא מתאימות לטיגון.
ניתן להכין את הלביבות עד שלב האפייה ולשמור בקירור כמה שעות ואז לאפות, ניתן להכין את הלביבות יום מראש.
כדאי להרטיב את הידיים לפני שמתחילים להכין את הלביבות מאוד עוזר בהכנת הלביבות, מידי פעם להרטיב אותן שוב.
כדאי מראש להכפיל כמויות הן מדהימות.

לביבות בטטה אפויות מעולותלביבות בטטה אפויות מעולותלביבות בטטה אפויות מעולות

לביבות בטטה אפויות מעולותלביבות בטטה אפויות מעולותלביבות בטטה אפויות מעולות

גולשים מכינים וממליצים:

שירן : פעם שנייה שאני עושה את הלביבות האלה השבוע. מדהים!

נעמה : הלביבות יצאו מדהים!!! מתכונים נהדרים כל מה שניסיתי יצא מצויין גם העוגות ואני ואפייה לא חברים בלשון המעטה. תודה רבה!!! ישר כוח וחג אורים שמח!

הילה : “ניקי הלביבות יצאו מעולות!!!!!!!!! מומלץ מומלץ מומלץ!!!! אין ספק שאעשה מתכונים נוספים בעז״ה(:”

הדר : “מ ע ו ל ו ת!!!!!!
תודה ניקי על עוד מתכון מנצח!! :))))”

עדי : “הרגע סיימתי לארח את המשפחה של בעלי לנר ראשון של חנוכה.. ארוחה ל16 אנשים! פעם ראשונה שאני מארחת כל כך הרבה אנשים..
חייבת להגיד לך שהמתכונים שלך כל כך עזרו לי! עשיתי לביבות בטטה, לבביות תפו”א אפויות ולביבות תפו”א קלאסיות מטוגנות, מטבל לביבות, קיש בטטה ועיזים, לזניה שמנת ופטריות, כרובית מטוגנת, סלט שרי וצנוברים, ולחם שום. קיבלתי כל כך הרבה מחמאות 🙂
אז רציתי להגיד לך המווון תודה! לא הייתי עוברת את הערב הזה בלעדיך :)”

ורד : “הכנתי היום בפעם החמישים בערך ופשוט מעולות מעולות מעולות! במקום מטבל היוגורט אני שמה טחינה ופשוט נפלא! מאז שגיליתי את המתכונים שלך כל כניסה למטבח מתחילה באתר :)”

שרית : “יצא מוצלח ברמות!!!!
אכלתי כמעט הכל לבד…
חוץ ממה שהילדים פילחו לי ולא הצלחתי להשאיר לבעלי כלום :)”

הרשם
עדכן
1.4K Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי תודה רבה על המתכון המעולה!
איזה ירקות את ממליצה להוסיף? (קישוא? כרוב? וכו) ובאיזה כמות?
שנה טובה!

הלביבות יצאו טעימות ומעולות
למטבל נתקעתי בלי שמנת חמוצה( ערב שבועות…) והכנתי עם אשל,יצא מצוין!

היי.הכנתי את הלביבות יצאו ממש טעימות!!תודה!
אני מעדיפה לטגן אותן ולא לאפות..אפשרי?

ניקי יקרה, שוב אני…
שאלה מאתגרת –
האם יש אפשרות להפוך את המטבל לפרווה,
או שיש לך מתכון למטבל פרווה
או שיש לך רעיון יצירתי למשהו חלופי
או לוותר לגמרי…?

ניקי יקרה,
האם אפשר להקפיא את הלביבות?
תודה

היי ניקי,
אני רוצה להכין את הלביבות לפסח. איזה קמח כשל”פ מומלץ במקום הקמח?

פעם חמישים בערך שאני מכינה אותן. מתכון קבוע ומדהים אצלנו!