יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים לביבות אפויות מתכוני תפוחי אדמה מתכונים לחנוכה מתכונים לשבועות מתכונים לשמירת המשקל

לביבות בטטה אפויות מעולות

21 יוני 2012
(Visited 396,620 times, 14 visits today)

לביבות בטטה אפויות מעולות

הלביבות האלה הן הלהיט של חנוכה כבר הרבה שנים, אלפי גולשים מכינים אותן. הן להיט כל השנה ולא רק בחנוכה זה אחד המתכונים הכי טובים שיש וכמה שהוא פשוט הוא טעים בטירוף! תוסיפו את המטבל שמנת ותתמכרו אליהן, אני מזמן התאהבתי ♥

כ 20 לביבות

מרכיבים:

2 בטטות בגודל בינוני
תפוח אדמה
בצל גדול
30 ג` חמאה / 3 – 4 כפות שמן
ביצה
3/4 כוס פירורי לחם, מעט יותר / קמח
2 – 3 כפות פטרוזילה קצוצה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

מטבל שמנת:
200 ג' שמנת חמוצה
כפית שום כתוש
כפית גדושה מיונז
2 כפות עירית קצוצה
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה דפוקים מעולים

    אל תכינו זה ממכר בטירוף תזכרו שאמרתי לכם אתם לא תפסיקו לאכול וזה בסך הכל תפוחי אדמה אפויים.
    לא יודעת לומר האם זאת תוספת או בעצם אולי זה נישנוש, מה שאני כן יודעת שזה מתחסל וזה הכי חיים קלים במטבח.
    בלי לקלף בלי לחתוך לקוביות או פלחים בסך הכל בישלתי מעכתי הברשתי עם הרוטב החביב עליי והכנסתי לתנור.
    איזה קסם של מתכון התפוחי אדמה יוצאים זהובים שחומים מריחים נהדר זה מזכיר מאוד תפוחי אדמה של מדורה רק במטבח הביתי.

    3 – 4 מנות

  • ארוחה חלבית שבועות 2022

    שבועות זה החג שאני הכי אוהבת, אפשר להשתולל חופשי עם מאפים שונים, סלטים לאירוח, קינוחים מיוחדים, עוגות גבינה יש כל כך הרבה וזה הזמן להפגיז עם ארוחה חלבית שתשאיר את כולם פעורי פה.
    אנשים החג הכי טוב בשטח מחפשים מתכונים טובים ? הגעתם למקום הנכון. קבלו ארוחת שבועות עם דברים טובים שלא קשה להכין ואפילו הוספתי קינוחים ואת הלהיט של החג עוגת גבינה עם פחות קלוריות מוזמנים להנות.

  • תפוחי אדמה ברוזמרין אפויים בתנור

    תנו לי מתכונים כאלה פשוטים ואני בשמיים אין על מתכונים פשוטים ממצרכים שיש לכל אחד בבית.
    הכנתי את אחת התוספות הכי קלאסיות תפוחי אדמה אפויים תראו לי אחד שלא אוהב תפוחי אדמה בתנור אין מצב כזה.
    אני רוצה לספר לכם שאפילו לא קילפתי את התפוחי אדמה אם כבר חיים קלים אז עד הסוף ויצאו לי תפוחי אדמה אפויים מושלמים רכים זהובים עם נגיעות רוזמרין פה ושם אפילו לא צריך תבלינים מלח פלפל וזה מושלם.
    זה נישנוש אדיר ישר מהתבנית רק בשביל לבדוק טעמים 🙂 (רואים בסרטון כמה אני טועמת)
    יש לכם 10 דקות ? תכינו כמעט בלי התעסקויות ויש לכם תוספת מושלמת ומראש הכנתי הרבה שיהיה מה לנשנש עד שזה מגיע לשולחן.

    4 – 5 מנות

  • מאפה גבינות מהיר

    מהרגע הראשון שנגעתי בבצק הזה התאהבתי, הבצק הזה מעולה לעבודה והוא יוצא נהדר.
    בלי שמרים ועל בסיס מים וכמובן פרווה. בצק נהדר למאפים בלי התפחות ושעות של המתנה, לרדד למלא במילוי שאוהבים ולתנור מי צריך יותר מזה ? בצק בסיסי ופשוט שעושה את העבודה.
    הפעם מאפה גבינות סוג של בורקס לארוחת ערב או בוקר והוא יוצא נהדר יופי של טעמים המרקם של הבצק טוב וביחד עם המילוי גבינה זה מאפה מושלם. אפשר אפילו להקפיא את המאפה ככה שתמיד יש משהו לנשנש בהישג יד.
    למילוי השתמשתי במבחר גבינות שיש לכל אחד בבית במקרר, מאפה מושלם לשבת בבוקר עם סלט ירוק וגבינות.
    שימו לב הקטנים האלה נעלמים מהר במיוחד כשזה יוצא חם מהתנור.

    3 רולדות

הכנות:

1. לקלף את הבטטות והתפוח אדמה, להרתיח מים בסיר להוסיף את הבטטות ותפוח האדמה ולבשל עד שהם רכים, למעוך את הירקות יחד עם החמאה להוסיף את הפירורי לחם ביצה פטרוזילה ולתבל.

2. לשים במחבת שתי כפות שמן, לקצוץ את הבצל ולטגן עד שמזהיב ולהוסיף לעיסה.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

4. להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן, להרטיב את הידיים ולהכין לביבות ולהניח על הנייר אפייה.

5. לאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך את הלביבות לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

*6. לערבב את מצרכי המטבל ולהגיש עם הלביבות

Baked Sweet Potato Fritters
ניקי לוחשת לספרים

כדאי לדעת ש…
אפשר להחליף את החמאה בשמן, את הפירורי לחם ניתן להחליף בקמח אותה כמות. הלביבות לא מתאימות לטיגון.
ניתן להכין את הלביבות עד שלב האפייה ולשמור בקירור כמה שעות ואז לאפות, ניתן להכין את הלביבות יום מראש.
כדאי להרטיב את הידיים לפני שמתחילים להכין את הלביבות מאוד עוזר בהכנת הלביבות, מידי פעם להרטיב אותן שוב.
כדאי מראש להכפיל כמויות הן מדהימות.

לביבות בטטה אפויות מעולותלביבות בטטה אפויות מעולותלביבות בטטה אפויות מעולות

גולשים מכינים וממליצים:

שירן : פעם שנייה שאני עושה את הלביבות האלה השבוע. מדהים!

נעמה : הלביבות יצאו מדהים!!! מתכונים נהדרים כל מה שניסיתי יצא מצויין גם העוגות ואני ואפייה לא חברים בלשון המעטה. תודה רבה!!! ישר כוח וחג אורים שמח!

הילה : "ניקי הלביבות יצאו מעולות!!!!!!!!! מומלץ מומלץ מומלץ!!!! אין ספק שאעשה מתכונים נוספים בעז״ה(:"

הדר : "מ ע ו ל ו ת!!!!!!
תודה ניקי על עוד מתכון מנצח!! :))))"

עדי : "הרגע סיימתי לארח את המשפחה של בעלי לנר ראשון של חנוכה.. ארוחה ל16 אנשים! פעם ראשונה שאני מארחת כל כך הרבה אנשים..
חייבת להגיד לך שהמתכונים שלך כל כך עזרו לי! עשיתי לביבות בטטה, לבביות תפו"א אפויות ולביבות תפו"א קלאסיות מטוגנות, מטבל לביבות, קיש בטטה ועיזים, לזניה שמנת ופטריות, כרובית מטוגנת, סלט שרי וצנוברים, ולחם שום. קיבלתי כל כך הרבה מחמאות 🙂
אז רציתי להגיד לך המווון תודה! לא הייתי עוברת את הערב הזה בלעדיך :)"

ורד : "הכנתי היום בפעם החמישים בערך ופשוט מעולות מעולות מעולות! במקום מטבל היוגורט אני שמה טחינה ופשוט נפלא! מאז שגיליתי את המתכונים שלך כל כניסה למטבח מתחילה באתר :)"

שרית : "יצא מוצלח ברמות!!!!
אכלתי כמעט הכל לבד…
חוץ ממה שהילדים פילחו לי ולא הצלחתי להשאיר לבעלי כלום :)"

הרשם
עדכן
1.4K תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות