לביבות בטטה אפויות מעולות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

לביבות בטטה אפויות מעולות

הלביבות האלה הן הלהיט של חנוכה כבר הרבה שנים, אלפי גולשים מכינים אותן. הן להיט כל השנה ולא רק בחנוכה זה אחד המתכונים הכי טובים שיש וכמה שהוא פשוט הוא טעים בטירוף! תוסיפו את המטבל שמנת ותתמכרו אליהן, אני מזמן התאהבתי ♥

כ 20 לביבות

מרכיבים:

2 בטטות בגודל בינוני
תפוח אדמה
בצל גדול
30 ג` חמאה / 3 – 4 כפות שמן
ביצה
3/4 כוס פירורי לחם, מעט יותר / קמח
2 – 3 כפות פטרוזילה קצוצה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

מטבל שמנת:
200 ג’ שמנת חמוצה
כפית שום כתוש
כפית גדושה מיונז
2 כפות עירית קצוצה
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לקלף את הבטטות והתפוח אדמה, להרתיח מים בסיר להוסיף את הבטטות ותפוח האדמה ולבשל עד שהם רכים, למעוך את הירקות יחד עם החמאה להוסיף את הפירורי לחם ביצה פטרוזילה ולתבל.

2. לשים במחבת שתי כפות שמן, לקצוץ את הבצל ולטגן עד שמזהיב ולהוסיף לעיסה.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

4. להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן, להרטיב את הידיים ולהכין לביבות ולהניח על הנייר אפייה.

5. לאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך את הלביבות לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

*6. לערבב את מצרכי המטבל ולהגיש עם הלביבות

כדאי לדעת ש…
אפשר להחליף את החמאה בשמן, את הפירורי לחם ניתן להחליף בקמח אותה כמות. הלביבות לא מתאימות לטיגון.
ניתן להכין את הלביבות עד שלב האפייה ולשמור בקירור כמה שעות ואז לאפות, ניתן להכין את הלביבות יום מראש.
כדאי להרטיב את הידיים לפני שמתחילים להכין את הלביבות מאוד עוזר בהכנת הלביבות, מידי פעם להרטיב אותן שוב.
כדאי מראש להכפיל כמויות הן מדהימות.

714339 צפיות 18 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לביבות בטטה אפויות מעולותלביבות בטטה אפויות מעולותלביבות בטטה אפויות מעולות

לביבות בטטה אפויות מעולותלביבות בטטה אפויות מעולותלביבות בטטה אפויות מעולות

גולשים מכינים וממליצים:

שירן : פעם שנייה שאני עושה את הלביבות האלה השבוע. מדהים!

נעמה : הלביבות יצאו מדהים!!! מתכונים נהדרים כל מה שניסיתי יצא מצויין גם העוגות ואני ואפייה לא חברים בלשון המעטה. תודה רבה!!! ישר כוח וחג אורים שמח!

הילה : “ניקי הלביבות יצאו מעולות!!!!!!!!! מומלץ מומלץ מומלץ!!!! אין ספק שאעשה מתכונים נוספים בעז״ה(:”

הדר : “מ ע ו ל ו ת!!!!!!
תודה ניקי על עוד מתכון מנצח!! :))))”

עדי : “הרגע סיימתי לארח את המשפחה של בעלי לנר ראשון של חנוכה.. ארוחה ל16 אנשים! פעם ראשונה שאני מארחת כל כך הרבה אנשים..
חייבת להגיד לך שהמתכונים שלך כל כך עזרו לי! עשיתי לביבות בטטה, לבביות תפו”א אפויות ולביבות תפו”א קלאסיות מטוגנות, מטבל לביבות, קיש בטטה ועיזים, לזניה שמנת ופטריות, כרובית מטוגנת, סלט שרי וצנוברים, ולחם שום. קיבלתי כל כך הרבה מחמאות 🙂
אז רציתי להגיד לך המווון תודה! לא הייתי עוברת את הערב הזה בלעדיך :)”

ורד : “הכנתי היום בפעם החמישים בערך ופשוט מעולות מעולות מעולות! במקום מטבל היוגורט אני שמה טחינה ופשוט נפלא! מאז שגיליתי את המתכונים שלך כל כניסה למטבח מתחילה באתר :)”

שרית : “יצא מוצלח ברמות!!!!
אכלתי כמעט הכל לבד…
חוץ ממה שהילדים פילחו לי ולא הצלחתי להשאיר לבעלי כלום :)”

1256
תגובות

  הרשם  
עדכן
נתוש

היי אלופה ובוקר טוב.
אני צריכה מטבל פרווה ללביבות, מגישה לצד ארוחה בשרית. אפשר רעיון ?

Meital

היי ניקי, מה שלומך?
רוצה להכין את הלביבות להרמת כוסית בעבודה. בגלל רגישות לגלוטן – האם ניתן להחליף את הקמח/פרורי לחם לקורנפלור? או עדיף להכין משהו אחר? תודה!!

נעה

היי ניקי ,
אשמח לדעת , האם אפשר לוותר על הפטרוזיליה והקציצות עדיין יצאו טובות?
תודה (:

נטלי

הי ניקי, האם ניתן להחליף את הפטרוזיליה בבצל ירוק?

שרה

שבוע טוב, למטבל- מה יכול להחליף את המיונז והעירית? תודה מראש.

1 79 80 81