מאפה ברוקולי קל הכנה
תתארו לעצמכם מאפה קטן וחמוד רק בשבילכם, ברוקולי, עגבניות שרי קצת גבינה בולגרית בשביל הטעם המעניין, מעל הכל חלב ושמנת. זה טעים ביותר, תכינו ותתאהבו.
2 קעריות קוטר 12 עומק 3
מרכיבים:
2 מלאווח
8 פרחי ברוקולי קטנים
5 עגבניות שרי חצויות
חצי גביע שמנת חמוצה
1/4 כוס חלב
חצי כפית קמח
20 ג' גבינה בולגרית חתוכה קטן
ביצה
פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחלוט את הברוקולי כשתי דקות במים רותחים ולסנן.
2. לרדד את המלוואח לשמן את התבנית ולהניח את המלאווח בצמוד לדפנות ולתחתית, לסדר את פרחי הברוקולי, לטרוף ביצה שמנת חלב וקמח לתבל עם מלח פלפל, לצקת את הבלילה על הברוקולי, לחצות את השרי ולסדר מעל.
3. לחמם מראש תנור ל 180 מעלות לאפות כ 25 דקות.
4. אני מוסיפה עוד דרך, הכנתי בכלי קוטר 18, רידדתי את המלאווח ממש דק כדי שיתאים לכלי , השתמשתי ה 10 פרחי ברוקולי קטנים, 7 עגבניות שרי חצויות וגביע שמנת חמוצה שלם (200 ג')