מאפה ברוקולי ועגבניות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

מאפה ברוקולי קל הכנה

תתארו לעצמכם מאפה קטן וחמוד רק בשבילכם, ברוקולי, עגבניות שרי קצת גבינה בולגרית בשביל הטעם המעניין, מעל הכל חלב ושמנת. זה טעים ביותר, תכינו ותתאהבו.

2 קעריות קוטר 12 עומק 3

מרכיבים:

2 מלאווח
8 פרחי ברוקולי קטנים
5 עגבניות שרי חצויות
חצי גביע שמנת חמוצה
1/4 כוס חלב
חצי כפית קמח
20 ג’ גבינה בולגרית חתוכה קטן
ביצה
פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח

הכנות:

1. לחלוט את הברוקולי כשתי דקות במים רותחים ולסנן.

2. לרדד את המלוואח לשמן את התבנית ולהניח את המלאווח בצמוד לדפנות ולתחתית, לסדר את פרחי הברוקולי, לטרוף ביצה שמנת חלב וקמח לתבל עם מלח פלפל, לצקת את הבלילה על הברוקולי, לחצות את השרי ולסדר מעל.

3. לחמם מראש תנור ל 180 מעלות לאפות כ 25 דקות.

4. אני מוסיפה עוד דרך, הכנתי בכלי קוטר 18, רידדתי את המלאווח ממש דק כדי שיתאים לכלי , השתמשתי ה 10 פרחי ברוקולי קטנים, 7 עגבניות שרי חצויות וגביע שמנת חמוצה שלם (200 ג’)

14885 צפיות 10 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מאפה ברוקולי ועגבניותמאפה ברוקולי ועגבניות

52
תגובות

  הרשם  
עדכן
אלינור

שלום ניקי,
1. איך בכל זאת אפשר בתבנית גדולה יותר?
2. אפשר ברוקולי קפוא? כמה זמן לבשל אותו?
תודה מראש.

יעל ארזי

היי… נראה מצויין ..אין לי ברוקולי אבל …אפשר לעשות עם כרישה שהקפצתי במחבת ?

ורה

ניקי שלום.
אם אפשר להחליף גבינה בולגרית לגבינה צהובה.

שולי

איכס

רותי

שלום ניקי
אין לי תבנית קטנה ועגולה. האם אפשר להכין בתבנית מלבנית גדולה יותר? תודה!

רינת

הי ניקי! שבת שלום ! נראה ממש טעים וקלי קלות … שאלה ברשותך – אפשר לאפיה בבצק פחות שמן למשל פילאס או אפילו פילו? תודה מראש 🙂

תהילה

היי ניקי,

נראה מתכון קליל וטעים. שאלה קטנה- השתמשת בברוקולי קפוא או טרי?