סלט עגבניות שרי ובזיליקום
הסלט הכי קלאסי לאירוח אני לא מכירה אירוח חלבי בלי סלט עגבניות שרי ובזיליקום, נודה על האמת זה הדבר הכי יפה בשולחן, סלט מרענן ועסיסי העגבניות שרי מלאות במיץ טעים, הוספתי בזיליקום שנתן את הטעם המיוחד שלו.
הוספתי בצל סגול לקבלת מתיקות ופריכות תסתכלו בתמונות איזו צלחת הגשה יפהפייה, זה הסלט הקבוע שלי בכל ארוחה חגיגית שתמיד נגמר ראשון (אני כבר שומעת אמא שלי "למה לא הכנת יותר ?") ותמיד אבל תמיד קוצר ימבה מחמאות.
יכול להיות יותר טוב מזה ? תכירו את החבר הכי טוב של הלזניה.
4 מנות
מרכיבים:
800 ג' עגבניות שרי גדולות מאורכות
2 בצלים סגולים קטנים חצויים ופרוסים דק
כוס דחוסה עלי בזיליקום חתוכים לרצועות
כפית שום כתוש
כף צנוברים קלויים (לא חובה)
תיבול:
כפית מיץ לימון טרי
3/4 כף חומץ בן יין / הדרים
כף סילאן
חצי כפית חרדל פשוט
5 – 6 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
תיבול בסיסי:
שמן זית
מלח
פלפל שחור
הכנות:
1. אני נותנת שתי אפשרויות להכנת הסלט:
לחמם תנור ל 200 מעלות, לחצות את העגבניות שרי לסדר בתבנית כשהצד החתוך כלפי מעלה ולפזר מלח גס, להכניס לתנור להנמיך את האש ולאפות שעה, לכבות להשאיר בתנור כבוי 7 – 8 שעות.
2. אפשרות נוספת, לחצות את העגבניות שרי להעביר לקערה להוסיף את הבצל, בזיליקום והשום כתוש.
3. לערבב את מצרכי הרוטב להעביר לצנצנת לשקשק היטב ולתבל את הסלט.
4. אני אוהבת לסדר יפה על צלחת הגשה שטוחה זה מקסים בהגשה.