בורקס משקפיים ממולא תרד ובטטה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

בורקס משקפיים ממולא תרד ובטטה

למה צריך להסתפק בטעם אחד ? ונאמר שבא לי לאכול בבת אחת שני טעמים צד אחד תרד וגבינות וצד שני בטטה ככה אני נהנית משני העולמות בבת אחת, ותראו כמה שזה נראה מקסים בהגשה בורקס שני הצבעים יפה נכון ?

20 משקפיים חמודות

זמן הכנה : כשעה

מרכיבים:

פילאס / בצק עלים

מילוי כתום:
2 בטטות
בצל קטן קצוץ
חצי חבילת פטריות שמפיניון
פלפל שחור גרוס
מלח

מילוי ירוק:
400 ג’ תרד
בצל קצוץ ומטוגן
3/4 כוס גבינה בולגרית קצוצה
ביצה
פלפל שחור גרוס
מלח

חלמון + 2 כפות מים

הכנות:

1. להרתיח מים ולבשל את הבטטות עד שהם רכות, לסנן.

2.  לטגן את הבצל ולהשקיף, לחתוך את הפטריות לקוביות קטנות ולהוסיף לבצל לטגן כשתי דקות ולהוריד מהאש.

3. למעוך את הבטטות, להוסיף את הבצל והפטריות ולתבל. לשמור בצד.

4. לחלוט את התרד כמה דקות במים רותחים, להעביר  למסננת והשאיר בצד כ15 דקות, מידי פעם לסחוט שכל המים יצאו. לטגן את הבצל עד הזהבה, לסחוט היטב את התרד ולקצוץ, לערבב בצל, תרד, גבינה ולתבל.

5.  לחצות את הפילאס לחצי, בכל צד של הבצק לרוחבו קצת אחרי ההתחלה לשים שורה מהמילוי ולגלגל עד האמצע. בצד השני לשים מהמילוי השני ולגלגל עד כמעט האמצע, לטרוף חלמון ומים ולהבריש  את המקום ששני הגלילים נפגשים ולהצמיד, להקפיא לחצי שעה. אותו דבר עם החלק השני של הבצק.

6.  להבריש בחלמון שנותר ולחתוך את הגלילים בתנועות ניסור. לסדר את המשקפיים בתבנית ולהבריש.

7. חום בינוני 180 מעלות כ 20 דקות או עד שהתחתית מזהיבה.

לפייסבוק שלי

9092 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

בורקס משקפיים ממולא תרד ובטטה ממתינים לפני הכניסה לתנור, תמונה מהירה ויאללה לאפיה.

בורקס משקפיים ממולא תרד ובטטה

מי בא לאכול ? חם וטעים.

בורקס משקפיים ממולא תרד ובטטה

39
תגובות

  הרשם  
עדכן
לאה

הי ניקי,
לבן שלי יש יומולדת (שנה :-)), וכתמיד האתר שלך הוא המקור הראשי למתכונים. כבר לא שואלים אותי, ישר אומרים “זה מניקי?”..
המסיבה מחר ושאלתי היא אם אפשר להכין את המתכון היום ולהקפיא עד מחר? תודה ויום נעים

רוס

ניקי – את מלכה !!!
שאלה – אפשר רק את החלק של התרד עם מאלווח ??
אם כן – איך ? צריך להקפיא לפני אפייה ?
המון תודה 🙂

תהילה

אולי עם בצק עלים יותר טוב….הכנתי עם בצק פילו ולא יצא לי מוצלח…):

תהילה

האם לשים ביצה במלית של התרד? (מופיע ברכיבים אך לא בשלב 4)
דרך הגב…אתר נהדר…כל הכבוד

ננסי

באת לי בדיוק בזמן!
חיפשתי משהו קליל להכין לארוחת הערב ואז מצאתי את המתכון באימייל.
מה אגיד לך? פשוט טעים. לא רק הילדים אהבו, אבל זה גם עבר את הביקורת של הבעל.
שיניתי קצת את המתכון של הבטטה (הוספתי רק מלח, פלפל וקצת אגוז מוסקט) ויצא פשוט מדהים.
אז תודה רבה, היה ממש אחלה!

מוריה

וואו! עוד לא הכנתי (לצערי כבר מאוחר) אבל זה נראה כל כך יפה, יצירתי, מושקע,פשוט לטרוף יאממ… חח ניקי? אמרו לך פעם שאת ממש טובה בבישול? אם לא אז אשמח להיות הראשונה.. אבל עם כל התגובות שבאתר (ואין פה אפילו אחת רעה) אני לא אהיה הראשונה אבל.. נו.. בכל זאת. תודה רבה! אני רוצה להגיד לך שאין יום שאני לא מכינה מתכון משלך ורק שלך! גם לא עובר יום ונשאר מהאוכל משהו.. גיליתי את האתר שלך בערך לפני חודש ומאז הבית התמלא בריחות וטעמים.. ואני חייבת לציין שאני בשלנית גרועה (מאוד) התחתנתי לא ממזמן, והמטבח היה מאז ומתמיד אזור סגור… קרא עוד »

אסתר ב.

אחלה רעיון…………..רק את מסוגלת להיות כל כך יצירתית.יישר כח…………ותודה…