בורקס משקפיים ממולא תרד ובטטה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

בורקס משקפיים ממולא תרד ובטטה

למה צריך להסתפק בטעם אחד ? ונאמר שבא לי לאכול בבת אחת שני טעמים צד אחד תרד וגבינות וצד שני בטטה ככה אני נהנית משני העולמות בבת אחת, ותראו כמה שזה נראה מקסים בהגשה בורקס שני הצבעים יפה נכון ?

20 משקפיים חמודות

זמן הכנה : כשעה

מרכיבים:

פילאס / בצק עלים

מילוי כתום:
2 בטטות
בצל קטן קצוץ
חצי חבילת פטריות שמפיניון
פלפל שחור גרוס
מלח

מילוי ירוק:
400 ג’ תרד
בצל קצוץ ומטוגן
3/4 כוס גבינה בולגרית קצוצה
ביצה
פלפל שחור גרוס
מלח

חלמון + 2 כפות מים

הכנות:

1. להרתיח מים ולבשל את הבטטות עד שהם רכות, לסנן.

2.  לטגן את הבצל ולהשקיף, לחתוך את הפטריות לקוביות קטנות ולהוסיף לבצל לטגן כשתי דקות ולהוריד מהאש.

3. למעוך את הבטטות, להוסיף את הבצל והפטריות ולתבל. לשמור בצד.

4. לחלוט את התרד כמה דקות במים רותחים, להעביר  למסננת והשאיר בצד כ15 דקות, מידי פעם לסחוט שכל המים יצאו. לטגן את הבצל עד הזהבה, לסחוט היטב את התרד ולקצוץ, לערבב בצל, תרד, גבינה ולתבל.

5.  לחצות את הפילאס לחצי, בכל צד של הבצק לרוחבו קצת אחרי ההתחלה לשים שורה מהמילוי ולגלגל עד האמצע. בצד השני לשים מהמילוי השני ולגלגל עד כמעט האמצע, לטרוף חלמון ומים ולהבריש  את המקום ששני הגלילים נפגשים ולהצמיד, להקפיא לחצי שעה. אותו דבר עם החלק השני של הבצק.

6.  להבריש בחלמון שנותר ולחתוך את הגלילים בתנועות ניסור. לסדר את המשקפיים בתבנית ולהבריש.

7. חום בינוני 180 מעלות כ 20 דקות או עד שהתחתית מזהיבה.

לפייסבוק שלי

9147 צפיות 2 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

בורקס משקפיים ממולא תרד ובטטה ממתינים לפני הכניסה לתנור, תמונה מהירה ויאללה לאפיה.

בורקס משקפיים ממולא תרד ובטטה

מי בא לאכול ? חם וטעים.

בורקס משקפיים ממולא תרד ובטטה

39
תגובות

  הרשם  
עדכן
נעמה

עכשיו הבנתי, תודה

נעמה

גם אני נדהמת מהאתר שלך כל פעם מחדש. אני מארחת לשבועות ואני רוצה להכין לשבועות את המשקפיים, אבל אני לא כ”כ מסתדרת אם האופן שבו מכינים את גלילות הבצק , אודה לך אם אפשר לקבל הסבר מפורט יותר.

נעמה

אריאלה

תודה, אין כמוך!

אריאלה

הי ניקי היקרה
לאחרונה הצעתי בפייסבוק את האתר שלך כזוכה פרס נובל…
לשאלתי- אני רוצה את הרולדה תרד כרולדה אחת, ארוכה, ולא כמשקפיים קטנים. האם להכפיל את כמויות התרד ולעשות כפי שמופיע במתכון? או משהו אחר לשנות?
תודה רבה, את אלופה 🙂

רחלי

ניקי שלום,
האם אפשר להקפיא את המשקפיים לפני האפייה?
תודה!

מירי

הי ניקי,

האם אפשר להכין את הבורקס ללא גבינה?
אני רוצה להכין אותם לארוחה בשרית.

דורית

הי ניקי, אתר נפלא,גיליתי רק לאחרונה, עובר מפה לאוזן, כל הכבוד!!
רציתי לשאול לגבי בורקס המשקפיים, האם במקום תרד ניתך להשתמש בברוקולי סנפרוסט? אולי בתוספת גבינות? אם כן אשמח להדרכתך ואודה לתשובתך.