חצילים ממולאים גבינת עיזים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

חצילים ממולאים גבינת עיזים

אחת המנות החלביות הכי שוות שיש, אין כמו חצילים רכים ברוטב.טוב והטויסט כאן זאת הגבינת עיזים, היא מושלמת כאן הולכת נהדר עם החציל. אם יש משהו שאני תמיד מצטערת שאני לא מכינה יותר זאת המנה הזאת.

מרכיבים:

בצל חתוך לקוביות
5 עגבניות אדומות ויפות
2 חצילים מאורכים פרוסים דק (מנדולינה)
200 ג’ גאודה עיזים חתוכה למקלות (גבינה מעולה)
150 ג’ גבינת פרמזן / עמק
2 כוסות מים
כף רסק עגבניות
כפית שום כתוש
סוכר לפי הטעם
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
כף א.. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. קליית חצילים: לרפד תבנית בנייר אפיה משומן, לסדר את הפרוסות ולהבריש בשמן. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני 180 מעלות, בסביבות 30 דקות, להבריש מידי פעם בשמן, כשצד אחד מזהיב להפוך. לוודא בעזרת מזלג שהפרוסות רכות. לשמור בצד.

2. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבנייה, להוסיף את העגבניות למים ולבשל כ 5 דקות. לסנן לקרר ולקלף.

3. לטגן את הבצל עד הזהבה, לקצוץ את העגבניות ולהוסיף לבצל יחד עם השום, מים רסק, תבלינים ופטרוזיליה, לבשל כ 10 – 15 דקות, מידי פעם לבחוש.

4. בחלק הצר של החציל להניח מקל גבינה ולגלגל לכיוון החלק הרחב. להניח / להשקיע את החצילים ברוטב העגבניות כשהצד הסוגר כלפי מטה. לפזר פרמזן בנדיבות על הכל.

5. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש לאפות כ 20 דקות.

6338 צפיות 11 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חצילים ממולאים גבינת עיזיםחצילים ממולאים גבינת עיזיםחצילים ממולאים גבינת עיזיםחצילים ממולאים גבינת עיזים

41
תגובות

  הרשם  
עדכן
שירלי

יש לי צפתית עיזים ובולגרית עיסים מה עדיף?

סיון

היי ניקי, כמה מנות זה יוצא?

תמי

ניקי, מה צריך לעשות קודם כדי להוציא את המרירות מהחצילים?

אינה

שלום ניקי
אם אני מארחת בשיש בערבת האם ניתן להכין חצילים במחישי בערב. שיש בבוקר ורק לגלג ולהכניס לתנור לפני הגשה. כמה זמן לפני הגשה כידי להכניס לתנור( אם לקחת בחשבון שעוד צריך עוד לחמם בתנור 2 פשטידות ולזניה שהוכנו יום יומיים לפני)

חוה

תודה על מתכונים אלופים אחד אחד! האם אפשר להכין מראש ולהקפיא? תודה רבה!

רז

בקליית חצילים לא צריך לשים מלח ופלפל?

רז

היי ניקי,
קודם כול האתר שלך ממש מעולה
תודה רבה על המתכונים