יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים מנות ראשונות מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לשבועות מתכונים לתשעה באב

חצילים ממולאים גבינת עיזים

22 יוני 2012
(Visited 6,174 times, 1 visits today)

חצילים ממולאים גבינת עיזים

אחת המנות החלביות הכי שוות שיש, אין כמו חצילים רכים ברוטב.טוב והטויסט כאן זאת הגבינת עיזים, היא מושלמת כאן הולכת נהדר עם החציל. אם יש משהו שאני תמיד מצטערת שאני לא מכינה יותר זאת המנה הזאת.

מרכיבים:

בצל חתוך לקוביות
5 עגבניות אדומות ויפות
2 חצילים מאורכים פרוסים דק (מנדולינה)
200 ג’ גאודה עיזים חתוכה למקלות (גבינה מעולה)
150 ג’ גבינת פרמזן / עמק
2 כוסות מים
כף רסק עגבניות
כפית שום כתוש
סוכר לפי הטעם
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
כף א.. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

  • טורטייה עם ירקות אפויים ללא טיגון בכלל

    מתכון ללא טיגון בכלל, הלכתי על השיטה של העצלנים הכנסתי הכל לתבנית ולתנור, כמות גדולה של ירקות אפויים שזה טעים בפני עצמו.
    היו לי טורטיות מקמח מלא ורציתי להכין משהו טוב לצהריים משהו קליל ולא רציתי לטגן בכלל.
    הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר דאגתי שיהיה צבעוני ויפה ושיהיה מבחר של ירקות מפה לשם הכל נכנס לתנור.
    אם אני חושבת על זה לקח לי פחות מ 10 דקות לחתוך ולהכניס לתנור,  מלח פלפל קצת שמן וקיבלתי ריחות נהדרים במטבח.
    כשהתבנית יצאה מהתנור הוספתי עוד משהו ירוק והכי כיף הכנתי הכל יום מראש.
    למחרת מילאתי את הטורטיות והגשתי לצהריים. חלומי! טעים בטירוף ההכנה פשוטה ביותר ואם כבר בריאות טורטיות מקמח מלא וזה מושלם! מסוג המתכונים שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. על הדרך קבלו סרטון.

    5 טורטיות גדולות

  • שקשוקה בלחם זה הדבר הכי טעים שיש!

    אתם עומדים ללקק ת’אצבעות איזה שדרוג נהדר אחושקשוקה, אחרי שמכינים פעם אחת אי אפשר להכין שקשוקה לבד יותר כי מרגישים שמשהו חסר כשאוכלים.
    הכנתי שקשוקה עם המון דברים טובים רציתי להשקיע והכנתי עם בצל (אני יודעת שלא מכינים שקשוקה עם בצל) הוספתי פלפלים, עגבניות כמובן והגזמתי עם השום בכוונה, צ’ילי גרוס בשביל הנגיעה של הפיקנטיות, פטרוזיליה בנדיבות ולא שכחתי את הביצים בכל זאת שקשוקה…
    את כל השקשוקה הנהדרת הזאת הגשתי בתוך קערת לחם. הקטע היפה שקורעים את הלחם וישר טובלים בשקשוקה, אמאל’ה כמה טעים איזה שילוב נהדר זהו יותר אני לא מכינה שקשוקה לבד התמכרתי לשקשוקה בלחם.
    אתם חושבים שזה מסובך ? תשכחו מזה השתמשתי בבצק נהדר שמלווה אותי כבר שנים והכנתי לכם מתכון קלי קלות
    וכמובן שיש סרטון.

הכנות:

1. קליית חצילים: לרפד תבנית בנייר אפיה משומן, לסדר את הפרוסות ולהבריש בשמן. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני 180 מעלות, בסביבות 30 דקות, להבריש מידי פעם בשמן, כשצד אחד מזהיב להפוך. לוודא בעזרת מזלג שהפרוסות רכות. לשמור בצד.

2. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבנייה, להוסיף את העגבניות למים ולבשל כ 5 דקות. לסנן לקרר ולקלף.

3. לטגן את הבצל עד הזהבה, לקצוץ את העגבניות ולהוסיף לבצל יחד עם השום, מים רסק, תבלינים ופטרוזיליה, לבשל כ 10 – 15 דקות, מידי פעם לבחוש.

4. בחלק הצר של החציל להניח מקל גבינה ולגלגל לכיוון החלק הרחב. להניח / להשקיע את החצילים ברוטב העגבניות כשהצד הסוגר כלפי מטה. לפזר פרמזן בנדיבות על הכל.

5. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש לאפות כ 20 דקות.

חצילים ממולאים גבינת עיזיםחצילים ממולאים גבינת עיזיםחצילים ממולאים גבינת עיזיםחצילים ממולאים גבינת עיזים

הרשם
עדכן
46 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי
נראה לך שיתאים במקום הגבינות שכתבת לשים גבינה בולגרית וצהובה?
לשבועות…

יש לי צפתית עיזים ובולגרית עיסים מה עדיף?

היי ניקי, כמה מנות זה יוצא?

ניקי, מה צריך לעשות קודם כדי להוציא את המרירות מהחצילים?

שלום ניקי
אם אני מארחת בשיש בערבת האם ניתן להכין חצילים במחישי בערב. שיש בבוקר ורק לגלג ולהכניס לתנור לפני הגשה. כמה זמן לפני הגשה כידי להכניס לתנור( אם לקחת בחשבון שעוד צריך עוד לחמם בתנור 2 פשטידות ולזניה שהוכנו יום יומיים לפני)

תודה על מתכונים אלופים אחד אחד! האם אפשר להכין מראש ולהקפיא? תודה רבה!

בקליית חצילים לא צריך לשים מלח ופלפל?