


תפוח אדמה צלוי פשוט וטעים
מה יכול להיות רע ? תפוח אדמה רך מוגש עם רוטב שמנת עשיר, נראה מעולה על הצלחת וכל ביס זה חגיגה. פשוט וטעים אני לא צריכה יותר מזה.
מרכיבים:
5 תפוחי אדמה, לא קלופים, גדולים ויפים
גביע שמנת חמוצה 200 מ”ל
2 כפיות שום כתוש
2 – 3 כפיות מיונז
עירית קצוצה
פלפל שחור טחון
מלח
נייר כסף
הכנות:
1. לבשל את תפוחי האדמה במים רותחים עד שהם מתרככים (לא פירה).
2. לעטוף אותם בנייר כסף, לחמם תנור לחום בינוני גבוה 190 מעלות ולאפות עד שהם רכים.
3. לעשות חתך לאורך התפוח אדמה ולחתוך עד החצי מעט יותר לא להפריד אלא להשאיר את החלק התחתון מחובר ולהמליח.
4. לערבב את שאר המצרכים, למלא את תפוחי האדמה ברוטב השמנת מנה נדיבה ולטרוף.
הערות:
תוספת נפלאה לדגים או סתם נישנוש טעים
17508 צפיות 18 צפיות היום
גולשים מכינים וממליצים:
נטעלי : יאמממממי! ניקי המתכונים שלך אדירים! זה טעים תפ״א טעים בטירוף
ניקי תודה על המתכונים, אין עלייך!!! המטבח שלנו הפך להיות ״ תכתוב ניקי…. מתכון ל..״ והכל הולך.
שאלה… בפסח אנחנו בחו״ל ורציתי להקפיא לילדים אוכל, קציצות , פשטידות וכו נראה לי שאין בעיה, יש לך המלצה לשרשר לי, מה אפשר להכין ולהקפיא בתוספות- פחמימות, ירקות.. תודה!
היי
אפשר לקלף את התפוח אדמה לפני הכנסתו למים החמים תנור
יצא נהדר וטעים!
הי ניקי זה מעולה מכינה כבר כמה פעמים
האם זה הולך לשים מעל/בתוך גבינה צהובה מגוררת?
בס”ד
יו ניקי החזרת אותי לילדות….
לא יודעת אם עדיין יש את זה במסעדות,אבל כשהייתי ילדה היתה מנה דומה עם שמנת ופיטריות או שעועית עם בשר.עושה לי חשק להכין!
מכירה את הגירסה הבשרית?
הגאונות שבפשטות. כמעט אפס עבודה ויאמממ איזה טעים משביע ומוצלח. תודה ניקי!!
אני משתמשת בתפוא נשיקות, ליפס, מוכרים בשופרסל במחיר מצוין והם נהדרים