יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות מתכונים לשבועות ניקי מבשלת

ארוחה חלבית שבועות

13 מאי 2017
(Visited 51,048 times, 2 visits today)
ארוחה חלבית שבועות

סודות האירוח שבועות

איך מכינים את האירוח החלבי המושלם ? בלי לעבוד קשה ושתצא ארוחה מעולה. יש דבר כזה ? ברור, אתם מוזמנים לקרוא.

מרכיבים:

לזניההלזניה הראשונה שהכנתי יש לי בלב פינה חמה בשבילה אני מאוד אוהבת אותה.
לזניה תרד – כי לזניה אחת אף פעם לא מספיקה כי הראשונה מתחסלת מהר מידי.
חצילים מוקרמים – תענוג של מנה אפילו למי שלא אוהב חצילים, כל הטעמים מתמזגים ביחד.
בוגצ'ה – מעולה מעולה המבוגרים חיסלו הכל
כרובית אפויה – שווה ואפילו דיאטטי להכין כמות גדולה, הכנתי שתי כרוביות גדולות והכל נגמר.
מרק בטטות – אין אצלי אירוח בלי מרק והוא התקבל בכיף.
פשטידת פטריות חלבית – קלה פשוטה וידידותית מתאימה לכל אירוח.
חטיפי פיצה – מעולה מעולה! הדבר הראשון שהתחסל בשולחן. תכינו הרבה כולם חגגו על זה.
חלה בסיר – הכנתי שתי חלות, החלות התקבלו באהבה ובכיף.
לבנה עם זעתר ופלפלים קלויים – אל תיקנו תכינו בבית, ממש לא קשה וטעים ביותר.
סלט עגבניות שרי וגבינות
סלט ירוק עם וויניגרט
פלפלים קלויים

סלט ירוק עשיר ברוטב מעולה –  כל הסלטים בלי יוצא מהכלל חוסלו, מסתבר שכמה סלטים שאני מכינה זה פשוט לא מספיק.
פסטו – לא לקנות להכין בבית תאמינו לי שזה שווה
תה קר, וודקה לימון
ממרח פלפלים קלויים – בקיצור מעדן, זה מעולה ברמות ממש ללקק ת'אצבעות
ממרח עגבניות מיובשות – אי אפשר בלי זה חובה עם החלה

הכנות:

איך מכינים באופן מסודר ובלי לחץ ?

שבוע מראש הכנתי את רוב הקינוחים שיהיה לי הכי קל בעולם.
פאי לימון, שוטים של מוס שוקולד, מוס חלבה ושוקולד לבן. כל המתוקים נכנסו להקפאה בלי יוצא מהכלל. חלק גדול ירד ממני עכשיו אפשר להמשיך לדברים הנוספים.

4 ימים קודם:
הכנתי את שתי הלזניות ושלחתי להקפאה, רוטב העגבניות של החצילים לסגור יפה בקופסא ולשים במקרר, חטיפי פיצה הוכנו והוקפאו (נהדרים!)

3 ימים קודם:
התחלתי להכין את הלבנה, קליתי את הפלפלים, העגבניות שרי של הממרח. לשמור במקרר בקופסאות סגורות. החצילים של החצילים המוקרמים. בקיצור זה היה יום הירקות הקלויים.

יומיים קודם:
לסיים עם הלבנה, להכין את הממרחים, לשדך בין רוטב העגבניות לחצילים. להכין את המשקאות, בראוניז שוקולד גבינה

יום לפני:
להכין את המרק, להכין את הפסטו והכרובית אפויה, להכין את מילוי התרד (חוסך המון זמן).
בלילה להוציא מההקפאה את הלזניות שיתחילו להפשיר. להכין את הפסטו.
את הקינוחים להעביר למקרר, מראש לשים אותם בכלי הגשה (אפשר גם ביום ההגשה להוציא למקרר)

יום ההגשה:
לפני הכל להתחיל עם הבצק של החלה מכיוון שלוקח זמן עד שהוא תופח, מומלץ לקום מוקדם התחלתי ב 7 בבוקר.
להכין את הסלטים בלי לתבל, להוציא מההקפאה את חטיפי הפיצה, להכין את הבוגצ'ה לעטוף עם נייר כסף ולשמור בצד. תוך כדי להכין את חלת הלחמניות ולתת לה לתפוח.
זוכרים את החצילים ? להכניס לתנור ולחמם כ 20 דקות לפזר גבינה צהובה ולאפות עוד כמה דקות.
אפשר אפילו לוותר על הגבינה אם רוצים.
לתבל את הסלטים, תוך כדי לאפות את החלה, רצוי לכסות עם נייר כסף זה נשמר חם.
לעטוף את הלזניות בנייר כסף להכניס לתנור (הוא עדיין חם)  ולחמם כ 30 דקות. תוך כדי להכניס את הכרובית, לכסות את החטיפים ולחמם גם.
כנ"ל לגבי הפשטידה לכסות ולחמם על 180 מעלות.
לחלק את הלבנה לשתי קעריות להוסיף תוספות. לחמם את המרק זה לא אמור לקחת הרבה זמן.
להעביר את הממרחים לכלי הגשה, לא לשכוח להוציא את המשקאות מהמקרר.
להדגיש בפני הילדים שבמשקה עם האלכוהול אסור להם לגעת.
החצילים תנו להם חימום קל לפני ההגשה.
את הצלחות, כוסות וכל כלי ההגשה הכנתי בלילה שהכל יהיה מסודר על השולחן.
ביום המסיבה בעלי ביקש שאני אכין גם עוגת תפוחים אז הכנתי אותה ממש על הבוקר.
יצא במקרה שהכנתי בצק נוסף לחלה כשעתיים לפני שישבנו לאכול, כלומר מתי שהחלה הראשונה התחסלה הייתה לי חלה נוספת בתנור שיצאה חמה ישר אל השולחן.
זה לא מסובך זה עניין של סדרי עדיפויות, להכין כמה שיותר דברים קודם וכמה שפחות דברים ביום ההגשה גם אם זה אומר לילה קודם ללכת לישון מאוחר יותר.

הרשם
עדכן
15 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן