יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות נישנושים טעימים סלטים סלטים קרים

עגבניות מיובשות בשמן זית

2 פברואר 2012
(Visited 71,919 times, 36 visits today)
עגבניות מיובשות בשמן זית

עגבניות מיובשות בשמן זית

טעים טעים איזה כיף של מתכון יצא מעולה אי אפשר להפסיק לאכול. אני יודעת שאפשר לקנות את זה אבל אין כמו להכין בבית נכון ? התוצאה יצאה נפלאה ביותר וענתה על כל הציפיות שלי. ריח נפלא של בזיליקום יחד עם שום ועגבניות קצוצות ואת הכל עוטף שמן זית בנדיבות. שמים מעט על חלה רכה ו… נותנים ביס, איזו התמזגות טעמים והצבעים הנהדרים לא יכולתי להניח את המצלמה ממני ולא הפסקתי לצלם. אמרתי כבר שנהנתי מכל רגע ?

מרכיבים:

קילו עגבניות שרי כמה שיותר תתפרעו בכיף
מלח גס
4 – 5 שיני שום קצוצות
4 – 5 כפות בזיליקום קצוץ

אולי תאהב גם את...♥

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

  • שקשוקה בלחם זה הדבר הכי טעים שיש!

    אתם עומדים ללקק ת’אצבעות איזה שדרוג נהדר אחושקשוקה, אחרי שמכינים פעם אחת אי אפשר להכין שקשוקה לבד יותר כי מרגישים שמשהו חסר כשאוכלים.
    הכנתי שקשוקה עם המון דברים טובים רציתי להשקיע והכנתי עם בצל (אני יודעת שלא מכינים שקשוקה עם בצל) הוספתי פלפלים, עגבניות כמובן והגזמתי עם השום בכוונה, צ’ילי גרוס בשביל הנגיעה של הפיקנטיות, פטרוזיליה בנדיבות ולא שכחתי את הביצים בכל זאת שקשוקה…
    את כל השקשוקה הנהדרת הזאת הגשתי בתוך קערת לחם. הקטע היפה שקורעים את הלחם וישר טובלים בשקשוקה, אמאל’ה כמה טעים איזה שילוב נהדר זהו יותר אני לא מכינה שקשוקה לבד התמכרתי לשקשוקה בלחם.
    אתם חושבים שזה מסובך ? תשכחו מזה השתמשתי בבצק נהדר שמלווה אותי כבר שנים והכנתי לכם מתכון קלי קלות
    וכמובן שיש סרטון.

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

הכנות:

אני נותנת שתי אפשרויות הכנה שכל אחד יבחר מה שמתאים לו, יאללה מתחילים:

1. להכין תבנית עם נייר אפייה, לחצות את העגבניות שרי ולסדר בתבנית צפוף אחת ליד השנייה כשהחלק החצוי כלפי מעלה, לפזר קצת מלח הכל הכל.

2. יש לכם מרפסת שמש ? תשאירו את בתבנית בשמש כיומיים. אפשרות שנייה זה לחמם תנור ל 130 מעלות ולאפות את העגבניות 4 – 5 שעות, העגבניות מתקמטות.

3. להעביר את העגבניות לקערה להוסיף את השום והבזליקום ולערבב.

4. להעביר לצנצנת ולמלא עד הסוף יש כאן 2 – 3 צנצנות בסוף למלא את הצנצנת עם שמן זית ולשמור במקרר.

*5. כדאי להשאיר סגור יום יומיים במקרר בלי לגעת הטעם עוד יותר יותר טעים אבל קשה להתאפק…

Sun Dried Tomatoes in Olive Oil

כדאי לדעת ש…
זה נראה הרבה תבנית אחת אבל זה ממש לא הרבה, כדאי לעשות לפחות שלוש תבניות של תנור, המעדן הזה נחטף זה טעים ברמות. שימו לב שההכנה קלי קלות וזה יוצא מושלם.
תמלאו צנצנות דקורטיביות עם העגבניות וזה מתאים מאוד למשלוח מנות בפורים.

עגבניות מיובשות בשמן זיתעגבניות מיובשות בשמן זיתעגבניות מיובשות בשמן זית

גולשים מכינים וממליצים:

מעיין : “הכנתי למשלוחי מנות וזה פשוט מעולה!
כל הזמן מקבלת מחמאות…”

רותי : “אנחנו (המשפחה שלי) מתוסבכים עליך, כל יום אני מכינה אוכל מהאתר ותוספות,
אין שבת בלי 3 מתכונים לפחות מהאתר, לשבת הכנתי את זה כבר לפני יומיים,
באלי כבר לאכול מזה…
והכנתי גם את העוגת תפוזים קינמון ושוקלד- טעיםם
הבעיה במתכונים שלך שהם נגמרים לפני שבת…”

הרשם
עדכן
118 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

יצא מושלם!!
לצערי לא שמעתי לעצתך והכנתי רק תבנית אחת שבקושי נשאר ממנה נכין שוב והפעם בהחלט אשלש כמויות
תודה רבה

היי ניקי, לכמה זמן זה טוב במקרר?

שלום ניקי, המתכון מעדן אמיתי!!! הבעיה שהיתה לי היא שאחרי כשבוע וחצי הופיע לי בצנצנת לבן כזה של עובש.. שמתי שמן זית אבל דחסתי עגבניות בצנצנת.. יכול להיות שבגלל זה?

תודה על התגובה המהירה!

אפשר בזיליקום מיובש?

הי , ראשית אני נהנת מאוד מהאתר הנדיר הזה!
האם אפשר להשתמש גם בעגבניות שרי בצבע צהוב כתום ואדום?

היי ניקי. כמה זמן זה נשמר בקופסא?