יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות מתכונים לשבועות

גבינת שמנת ביתית

7 יוני 2016
(Visited 34,357 times, 3 visits today)
גבינת שמנת ביתית

גבינת שמנת ביתית

אחרי שתכינו בבית אין מצב שתחזרו לקנות. הכי פשוט שיש התוצאה מדהימה, גבינת שמנת ביתית הכי טעימה שיש. שלא נזכיר כמה שיותר זול להכין בבית מאשר לקנות. שווה ברמות יוצא ללקק ת’אצבעות!

מרכיבים:

800 ג’ שמנת חמוצה 15% (4 גביעים)
כפית מלח

תוספות:
עירית
שום
בצל ירוק
שמיר

אולי תאהב גם את...♥

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

  • לחם שום ומוצרלה מטריף!

    המתכון הזה מושחת תעשו לעצמכם טובה ואל תכינו, זה הרבה הרבה יותר מטעים.
    בגט עם חמאה, מוצרלה ופטרוזיליה וכמות לא חוקית של שום. הכל נכנס בבגט שתופס את כל הטעמים נעטף בנייר כסף ולתנור. 5 – 10 דקות הכנה בינתיים תחתכו ירקות ורגע לפני שאתם אוכלים תפתחו את הנייר כסף.
    ואוו ואוו שחיתות טעימה ומופלאה, לא טרחתי לחתוך אלא ישר קרעתי את הבגט הרך הזה והתחלתי לאכול.
    קלאסי לארוחת ערב, אוהבים שום ? צפוי לכם פינוק ואוו כמה שום ומוצרלה יש כאן.
    אחרי שתסיימו הכל תלכו להכין עוד כי זה אף פעם לא מספיק ועכשיו תחזרו למה שכתבתי בהתחלה “אל תכינו” זה ממכר!

  • שוקו של פעם – מתכון לשוקו אליפות!

    זה בדיוק הזמן לשוקו קר ומפנק, איך התאים לי לפנק את אביב עם השוקו שהוא הכי אוהב.
    החלטתי להשקיע הפעם חיזקתי את טעם השוקו עם שוקולד שיוסיף טעם משובח! השוקו הזה פינוק אמיתי ואני חייבת לומר שזה לא רק לילדים אני מכירה גם מבוגרם שאוהבים אותו 🙂
    אפשר להתאים אותו לעונות השנה, בחורף להגיש אותו חם מתחת לשמיכת הפוך ובקיץ לשתות אותו קר.
    יש לי רק דבר אחד לומר תפסיקו לקנות שוקו תנסו להכין בבית אני בטוחה שתופתעו יוצא שוקו מושלם! הגשתי עם עוגיות חמאה ליד והתמוגגנו מכל טעימה.
    אני אספר לכם קוריוז הצלחתי למצוא בקבוקים קטנים מפלסטיק הכנתי מראש מילאתי את הבקבוקים ושמתי במקרר, לפני השתייה לתת ניעור טוב ולהנות משוקו יאמי אפילו יצא זול יותר להכין בבית שזה בונוס לא רע בכלל 🙂

הכנות:

1. לשים בתוך מסננת טטרה / חיתול / ציפית / מגבת מה שיש בבית.

2. לערבב את השמנת עם המלח ולהעביר למגבת, להכין קערה עם קערה קטנה בפנים לשים את המסננת על הקערה ולתת לנוזלים לצאת, זה אמור לעמוד בערך לילה אפשר אפילו קצת יותר, כ 10 – 12 שעות, בימים חמים מומלץ לשים במקרר.

3. בסיום אפשר להוסיף עירית, בצל ירוק, שמיר, שום כתוש איזה תוספות שאוהבים, חשוב לערבב את התוספות עם הגבינה באופן ידני.

3. זהו נגמר לערבב ולהתענג טעים ברמות וזול הרבה יותר מלקנות.

גביע שמנת חמוצה 200 ג’ = 2.2 ₪
8 גביעים = 17.6 ₪ שהם קילו ו 600 ג’
אחרי סינון יש לנו 800 ג’ גבינת שמנת מעולה ביותר

לשם השוואה גביע של גבינת שמנת 225 ג’ עולה 14 ₪
800 ג’ יוצא בערך שלושה וחצי טיפה יותר גביעי גבינת שמנת שעלותם 49 ₪ ואם מכינים בבית אז חסכתם 31.4 ₪!
וממש כלום עבודה, זה בסך הכל מונח על השיש / מקרר.

*המחירים נכונים מלפני כמה חודשים כשבדקתי.

התענוג הנפלא הזה הוגש עם עגבניות מיובשות, פיתות על הטאבון, לביבות תפוחי אדמה ולביבות גזר.

גבינת שמנת ביתיתגבינת שמנת ביתיתגבינת שמנת ביתיתגבינת שמנת ביתית

גבינת שמנת ביתיתגבינת שמנת ביתיתגבינת שמנת ביתיתגבינת שמנת ביתית

גולשים מכינים וממליצים:

רחלי : ניקי, הכנתי את הגבינת שמנת, זה פשוט מעולה!! איך קניתי עד עכשיו?? וממש ממש פשוט.. תודה בשם כל המשפחה!”

שושנה : “אני מכינה את הגבינה הזאת כל הזמן והיא פשוט מדהימה וחסכונית להפליא!”

הרשם
עדכן
90 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הכנתי.. יצא מושלם!! תודה לך

אפשר להשתמש ביוגורט במקום שמנת?

אפשר להשאיר את זה בחוץ ליותר מ12 שעות? (קריר כאן בלילה) תודה רבה.

נשמע ממש טוב!
האם הגבינת שמנת נשמרת כמו התאריך של השמנת החמוצה? או כמה ימים היא נשמרת במקרר?
בברכה
צורית

היי ניקי
אפשר להקפיא את הגבינה המוכנה?
תודה ויום מקסים!

שלום וחתימה טובה
הגבינה יכולה להיות החיתול ממחר בבוקר ועד צאת כיפור.
תודה

גבינה מושלמת דומה למקור