גבינת שמנת ביתית

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
גבינת שמנת ביתית

גבינת שמנת ביתית

אחרי שתכינו בבית אין מצב שתחזרו לקנות. הכי פשוט שיש התוצאה מדהימה, גבינת שמנת ביתית הכי טעימה שיש. שלא נזכיר כמה שיותר זול להכין בבית מאשר לקנות. שווה ברמות יוצא ללקק ת’אצבעות!

מרכיבים:

800 ג’ שמנת חמוצה 15% (4 גביעים)
כפית מלח

תוספות:
עירית
שום
בצל ירוק
שמיר

הכנות:

1. לשים בתוך מסננת טטרה / חיתול / ציפית / מגבת מה שיש בבית.

2. לערבב את השמנת עם המלח ולהעביר למגבת, להכין קערה עם קערה קטנה בפנים לשים את המסננת על הקערה ולתת לנוזלים לצאת, זה אמור לעמוד בערך לילה אפשר אפילו קצת יותר, כ 10 – 12 שעות, בימים חמים מומלץ לשים במקרר.

3. בסיום אפשר להוסיף עירית, בצל ירוק, שמיר, שום כתוש איזה תוספות שאוהבים, חשוב לערבב את התוספות עם הגבינה באופן ידני.

3. זהו נגמר לערבב ולהתענג טעים ברמות וזול הרבה יותר מלקנות.

גביע שמנת חמוצה 200 ג’ = 2.2 ₪
8 גביעים = 17.6 ₪ שהם קילו ו 600 ג’
אחרי סינון יש לנו 800 ג’ גבינת שמנת מעולה ביותר

לשם השוואה גביע של גבינת שמנת 225 ג’ עולה 14 ₪
800 ג’ יוצא בערך שלושה וחצי טיפה יותר גביעי גבינת שמנת שעלותם 49 ₪ ואם מכינים בבית אז חסכתם 31.4 ₪!
וממש כלום עבודה, זה בסך הכל מונח על השיש / מקרר.

*המחירים נכונים מלפני כמה חודשים כשבדקתי.

התענוג הנפלא הזה הוגש עם עגבניות מיובשות, פיתות על הטאבון, לביבות תפוחי אדמה ולביבות גזר.

28957 צפיות 53 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גבינת שמנת ביתיתגבינת שמנת ביתיתגבינת שמנת ביתיתגבינת שמנת ביתית

גבינת שמנת ביתיתגבינת שמנת ביתיתגבינת שמנת ביתיתגבינת שמנת ביתית

גולשים מכינים וממליצים:

רחלי : ניקי, הכנתי את הגבינת שמנת, זה פשוט מעולה!! איך קניתי עד עכשיו?? וממש ממש פשוט.. תודה בשם כל המשפחה!”

שושנה : “אני מכינה את הגבינה הזאת כל הזמן והיא פשוט מדהימה וחסכונית להפליא!”

74
תגובות

  הרשם  
עדכן
ספיר

היי. רציתי לדעת אם להשאיר את הקערה במהלך הלילה במקרר או בחוץ? ואם אני רוצה גבינת שום שמיר מתי להוסיף ובאיזה אופן? שום טרי או אבקת שום וכו? תודה רבה

נעה

הי ניקי! אני לא בטוחה שהבנתי. הציפית היא בתוך המסננת או בקערה?

ורד

השמנת לא מתקלקלת כך?
אם לא, אז אפשר להכין משמנת שפג לה התוקף? תודה

רחל

הי ניקי,
מקוה שאת מסתדרת עם העומס של ערב חג…
חזרתי עכשיו מהסופר עמוסת גביעי שמנת 🙂
יש בחנויות של הבייגלס גבינת שמנת סלמון. את יודעת אולי אם זה פשוט להוסיף סלמון מעושן אחרי שהנוזלים יצאו? או שיש עוד דברים להוסיף?

נעמה

היי ניקי תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים!..
האם אפשר להשאיר בתוך הטטרה יותר מלילה במקרר?

ירדן

באיזה שלב מוסיפים זיתים/ שמיר?

ענבל

זה צריך להיות במקרר במהלך הלילה?

1 2 3 5