גבינת שמנת ביתית

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
גבינת שמנת ביתית

גבינת שמנת ביתית

אחרי שתכינו בבית אין מצב שתחזרו לקנות. הכי פשוט שיש התוצאה מדהימה, גבינת שמנת ביתית הכי טעימה שיש. שלא נזכיר כמה שיותר זול להכין בבית מאשר לקנות. שווה ברמות יוצא ללקק ת’אצבעות!

מרכיבים:

800 ג’ שמנת חמוצה 15% (4 גביעים)
כפית מלח

תוספות:
עירית
שום
בצל ירוק
שמיר

הכנות:

1. לשים בתוך מסננת טטרה / חיתול / ציפית / מגבת מה שיש בבית.

2. לערבב את השמנת עם המלח ולהעביר למגבת, להכין קערה עם קערה קטנה בפנים לשים את המסננת על הקערה ולתת לנוזלים לצאת, זה אמור לעמוד בערך לילה אפשר אפילו קצת יותר, כ 10 – 12 שעות, בימים חמים מומלץ לשים במקרר.

3. בסיום אפשר להוסיף עירית, בצל ירוק, שמיר, שום כתוש איזה תוספות שאוהבים, חשוב לערבב את התוספות עם הגבינה באופן ידני.

3. זהו נגמר לערבב ולהתענג טעים ברמות וזול הרבה יותר מלקנות.

גביע שמנת חמוצה 200 ג’ = 2.2 ₪
8 גביעים = 17.6 ₪ שהם קילו ו 600 ג’
אחרי סינון יש לנו 800 ג’ גבינת שמנת מעולה ביותר

לשם השוואה גביע של גבינת שמנת 225 ג’ עולה 14 ₪
800 ג’ יוצא בערך שלושה וחצי טיפה יותר גביעי גבינת שמנת שעלותם 49 ₪ ואם מכינים בבית אז חסכתם 31.4 ₪!
וממש כלום עבודה, זה בסך הכל מונח על השיש / מקרר.

*המחירים נכונים מלפני כמה חודשים כשבדקתי.

התענוג הנפלא הזה הוגש עם עגבניות מיובשות, פיתות על הטאבון, לביבות תפוחי אדמה ולביבות גזר.

21963 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גבינת שמנת ביתיתגבינת שמנת ביתיתגבינת שמנת ביתיתגבינת שמנת ביתית

גבינת שמנת ביתיתגבינת שמנת ביתיתגבינת שמנת ביתיתגבינת שמנת ביתית

גולשים מכינים וממליצים:

רחלי : ניקי, הכנתי את הגבינת שמנת, זה פשוט מעולה!! איך קניתי עד עכשיו?? וממש ממש פשוט.. תודה בשם כל המשפחה!”

שושנה : “אני מכינה את הגבינה הזאת כל הזמן והיא פשוט מדהימה וחסכונית להפליא!”

68
תגובות

  הרשם  
עדכן
שרון

הי ניקי
אם רוצים להשתמש בשמנת לעוגות, עדיין יש צורך במלח?

שני

הי ניקי מה שלומך?
אפשר גם להשתמש בשמנת חמוצה של פעם-27 אחוז שומן?
תודה ויום טוב..

שני

הי ניקי מה שלומך?
אם מסננים 4 גביעים כמה גרם שמנת לבסוף נשאר?
תודה וערב טוב..

אפרת

הי ניקי.
האם התוקף של הגבינה המוכנה (אחרי הסינון והתוספות) הוא כמו של השמנת המקורית או פחות?

איתמר

איך יוצא אם אשתמש בשמנת 27 אחוז ?

תהילה

כלכך הולכת להכין את זה!! זה יוצא ממש במרקם גבינת שמנת קשה אבל קטיפתי כזה?

ליאת

עובד עם פחות אחוזי שומן?