לזניה קוטג’

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לזניה קוטג'

לזניה קוטג'

אין כמו הטעם הנפלא של לזניה עם המון ירקות וגבינות, טעם נהדר כזה טעים! הלזניה מתאימה לכל אירוח חלבי והיא מתחסלת במהירות, שווה ברמות מתכון מעולה

30X20

מרכיבים:

עלי לזניה
6 עגבניות גדולות
פלפל אדום גדול חתוך קטן
גזר גדול חתוך לקוביות קטנות
בטטה בינונית
בצל גדול חתוך קטן
שן שום קצוצה
כף רסק עגבניות
2 כוסות מים מעט יותר
150 ג’ גבינות מגורדות
(פרמזן, קשקבל, גבינה צהובה)
גביע קוטג’
חצי כף פפריקה מתוקה
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (במידה וצריך)


הכנות:

1. לבשל את הבטטה עד שהיא רכה ולמעוך.

2. לשים בסוטאז’ או במחבת גדולה 4 כפות שמן, להוסיף את הבצל ולטגן עד שהוא מתחיל להזהיב, להוסיף את השום ולהמשיך לטגן כשתי דקות.

3. בינתיים להרתיח מים בסיר לסמן איקס על כל עגבנייה ולבשל כ 5 דקות לסנן לקלף ולקצוץ (מי שלא בא לו על השלב הזה שיוותר וישר יקצוץ)

4. להוסיף את הגזר והפלפל לסיר ולהמשיך לטגן, להוסיף את העגבניות לטגן כשתי דקות להוסיף מים ושאר המצרכים.

5. לבשל כ 15 דקות תוך כדי בחישה, להוסיף את הבטטה לערבב היטב, לבדוק טעמים ולהוריד מהאש. להוסיף את הקוטג’

6. הרכבת הלזניה:
לסדר את שכבת עלי הלזניה, לשים שכבת מהרוטב (הרוטב מתחלק לשלוש שימו לב) מעל לפזר גבינה צהובה, שכבת עלי לזניה נוספת, גבינה צהובה, עוד שכבת עלי לזניה ולסיים עם רוטב ושכבת גבינה צהובה. סך הכל 3 שכבות עלי לזניה.

7. לחמם תנור ל 180 מעלות כלומר להדליק 10 דקות קודם ולאפות כ 40 דקות אין צורך לכסות.

28056 צפיות 52 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

50
תגובות

  הרשם  
עדכן
לימור

ושאלה נוספת בבקשה: האם צריך לרכך את עלי הלזניה לפני ההכנה במים מספר דקות?(בכל אחת מהלזניות שלך). או שמספיק שהרוטב יכסה היטב את העלים? חוששת שהם יתייבשו

לימור

היי ניקי!כדי לנסות להתאים את המתכון למצרכים שיש לי בבית, שואלת כמה שאלות ומקווה שהן לא שאלות קיטבג(;2. האם ניתן להחליף את הקוטג׳ במיכל של שמנת לבישול 15 אחוז? (יש לי 2 מיכלים בבית)2. האם ניתן להחליף חצי מכמות העגבניות בקופסה (או יותר) של עגבניות מרוסקות מולטי?3. האם ניתן לשים פלפל ירוק במקום אדום?תודה ויום נעים (;

שואנה

היי ניקי, תודה על המתכונים המעולים!
האם את הקוטג’ לערבב עם הרוטב?

מיכל

היי ניקי, שתי שאלות:הבטטה אמורה להפוך לנוזלית כשמוסיפים אותה לסיר? את הקוטג מוסיפים עם הבטטה או אחרי שמורידים מהאש?תודה

נטע

לא מבינה איך כל כך מעט תגובות על הלזניה הכי טעימה שאכלתי בחיים!
שאלה: האם אפשר להחליף את הגמבה בפטריות?

מיכל ברכבוהל

את הבורקס לשמור במקרר