לזניה קוטג’

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לזניה קוטג'

לזניה קוטג'

אין כמו הטעם הנפלא של לזניה עם המון ירקות וגבינות, טעם נהדר כזה טעים! הלזניה מתאימה לכל אירוח חלבי והיא מתחסלת במהירות, שווה ברמות מתכון מעולה

30X20

מרכיבים:

עלי לזניה
6 עגבניות גדולות
פלפל אדום גדול חתוך קטן
גזר גדול חתוך לקוביות קטנות
בטטה בינונית
בצל גדול חתוך קטן
שן שום קצוצה
כף רסק עגבניות
2 כוסות מים מעט יותר
150 ג’ גבינות מגורדות
(פרמזן, קשקבל, גבינה צהובה)
גביע קוטג’
חצי כף פפריקה מתוקה
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (במידה וצריך)

הכנות:

1. לבשל את הבטטה עד שהיא רכה ולמעוך.

2. לשים בסוטאז’ או במחבת גדולה 4 כפות שמן, להוסיף את הבצל ולטגן עד שהוא מתחיל להזהיב, להוסיף את השום ולהמשיך לטגן כשתי דקות.

3. בינתיים להרתיח מים בסיר לסמן איקס על כל עגבנייה ולבשל כ 5 דקות לסנן לקלף ולקצוץ (מי שלא בא לו על השלב הזה שיוותר וישר יקצוץ)

4. להוסיף את הגזר והפלפל לסיר ולהמשיך לטגן, להוסיף את העגבניות לטגן כשתי דקות להוסיף מים ושאר המצרכים.

5. לבשל כ 15 דקות תוך כדי בחישה, להוסיף את הבטטה לערבב היטב, לבדוק טעמים ולהוריד מהאש. להוסיף את הקוטג’

6. הרכבת הלזניה:
לסדר את שכבת עלי הלזניה, לשים שכבת מהרוטב (הרוטב מתחלק לשלוש שימו לב) מעל לפזר גבינה צהובה, שכבת עלי לזניה נוספת, גבינה צהובה, עוד שכבת עלי לזניה ולסיים עם רוטב ושכבת גבינה צהובה. סך הכל 3 שכבות עלי לזניה.

7. לחמם תנור ל 180 מעלות כלומר להדליק 10 דקות קודם ולאפות כ 40 דקות אין צורך לכסות.

44663 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

53
תגובות

  הרשם  
עדכן
שירה

הי ניקי,

קודם כל אפתח בתודה על המתכונים המקסימים והיחס הנהדר שלך לגולשות.

רציתי לדעת איך אוכל להכין היום מאכלים חלביים ליום ראשון בצהריים ולאחסן אותם מבלי לפגוע בטעם. איכשהו תמיד כשאני מקפיאה נהרס הטעם גם אם זה ליום.

אני רוצה להכין בורקס גבינות מבצק פילאס, לזניית קוטג ודג סלומון בעשבי תיבול.

מה אפשר להכין היום ומה אפשר לשמור במקרר ללא הקפאה?

אודה לתשובתך.

נאוה

האם אפשר להקפיא? ואם כן, להקפיא לפני או אחרי האפיה?

חן

ניקוש בוקר טוב,
לשים טורבו בתנור או חום עליון או תחתון או שניהם?

ענבל

ניקי זה אחד המתכונים המעולים!!! תודה רבה לך 🙂

יעל קטן

היי ניקי.
האם להוסיף את הקוטג לאחר שהרוטב התקרר לגמרי?

רוית נחמיה

ניקי אפשר להחליף את העגבניות בקופסא של עגבניות מרוסקות?

ענת

באיזה גודל תבנית יש להשתמש?