חלת לחמניות אישית

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חלת לחמניות אישית

חלת לחמניות אישית

חלת לחמניות אישית, רציתי להכין חלה מפנקת אבל אישית ולא רציתי להכין לחמניות רציתי משהו מיוחד. התוצאה הסופית נהדרת החלות יצאו מקסים.

4 חלות אישיות

מרכיבים:

קילו קמח לבן רגיל
שקית שמרים טריים
200 ג’ סוכר (כוס)
2 כפיות גדושות מלח
180 מ”ל שמן (2/3 כוס)
460 מ”ל מים (2 כוסות פחות כף)


הכנות:

1. לשים את כל המצרכים במיקסר, להפעיל במהירות נמוכה עד שיש בצק חלק ונוח. לשמן קערה לשים את הבצק לכסות ולהתפיח כשעה וחצי או עד שמכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 24 חתיכות מעט לעגל, בעזרת מערוך לרדד כל בצק לעיגול, לאסוף את הקצוות וליצור כדור. מי שאין לו חשק לרידוד שפשוט ייצור כדורים.

3. בכל תבנית לשים 6 כדורים לא צמודים שיהיה מעט מרחק. להתפיח כ 20 דקות, העיגולים מכפילים את הנפח. אין צורך לשמן את התבניות.

4. לטרוף ביצה וכפית סילאן ולהבריש את הלחמניות. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש. לאפות את הלחמניות כ 20 – 25 דקות או שהן מקבלות צבע זהוב יפה.

7846 צפיות 6 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חלת לחמניות אישיתחלת לחמניות אישיתחלת לחמניות אישית

חלת לחמניות אישיתחלת לחמניות אישיתחלת לחמניות אישית

גולשים מכינים וממליצים:

נוניב : “הכנתי מקמח מלא 70% הוספתי מים עד שהבצק היה נעים מאוד ורך לעבודה .
בחיים לא יצאה לי חלה כ”כ טעימה.
מודה לה’ שזכיתי להכיר את האתר שלך.”

רבקה : “הכנתי את החלות האלה לכבוד שבת ויצא פשוט טעיםםם כולם לא הפסיקו להחמיא. תודה רבה תבורכי”


25
תגובות

  הרשם  
עדכן
בר .ש.

היי ניקי ,
אני רוצה להכין את החלה הזו בתבנית קוגלהוף קפיצית (ז”א לא חד פעמית) גודל 26 ס”מ .
אני מניחה שזה פשוט יצא יותר גדול מבתמונה …
2 שאלות:
האם לחלץ את החלה מהתבנית ישר בסיום האפייה? ועם לא אז מתי?

יש לי רק שמרים יבשים … כמה להשים?

תודה מראש!

לאה

יצא לי מאד מלוח בשלב הבצק? למה הכוונה גדושות?

הילה

בדיקה תגובה 3

דנירל

בדיקה

שלומית

הכנתי לשבת ויצא מדהים ורך ! יחד עם המתכון של בקר בדבש וחרדל ארוחה מנצחת.