קיש בטטה וגבינת עיזים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קיש בטטה וגבינת עיזים

קיש בטטה וגבינת עיזים

היינו מוזמנים לאירוע וכל אורח התבקש להביא משהו. ממני ציפו להביא עוגה כמובן אבל התחשק לי להכין קיש ולא להכין משהו מתוק. הלכתי על קיש בטטה עם השילוב הכי טעים שיש שזאת גבינת עיזים.
הקיש הזה מעולה הטעמים שלו נהדרים והוא קל ביותר, אני יכולה לומר שזה הדבר הראשון שהתחסל בשולחן ובדרך קיבלתי עקיצה מהמארחת “לא יכולת להכין כמות כפולה ?”
חייכתי ולא אמרתי כלום. דרך אגב הבאתי גם עוגה כמובן.

תבנית קיש מתפרקת 24

מרכיבים:

בצק עלים / פילאס
2 בטטות בינוניות פרוסות לעיגולים
150 ג’ גבינת פטה עיזים מעודנת
בצל בינוני
100 ג’ גבינת עמק קצוצה
2 כפות עירית קצוצה
שמנת לבישול
2 ביצים
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לשמן תבנית להניח את הבצק להדק ולחתוך שאריות. להרתיח מים להוסיף את פרוסות הבטטה ולבשל כ 5 דקות
במים רותחים ולסנן.

2. לחצות את הבצל לחצי ושוב לחצי ולפרוס דק. במחבת חמה לטגן את הבצל עד הזהבה.

3. לפזר את פרוסות הבטטה על הבצק מעל לפזר את הבצל
לחתוך את הפטה לקוביות קטנות ולפזר מעל יחד עם גבינת העמק, לפזר את העירית.

4. לערבב שמנת וביצים ולתבל ( הגבינה מלוחה אז לא להגזים עם התיבול) ולצקת מעל הכל.

5. חום בינוני 180 מעלות כ 40 – 45 דקות.

41560 צפיות 55 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

קיש בטטה וגבינת עיזים

גולשים מכינים וממליצים:

מיטל : “יצא טעים בטירוף! ובכלל כל ארוחת החג היתה הצלחה בזכותך! תודה רבה :)”

חן עמיתי : “תמיד פחדתי להכין קיש אבל ידעתי שאם אכין זה רק מתכון שלך! אז תודה על עוד מתכון מוצלח קל ומאוד טעים פשוט התחסל! המלצתי לכולם על האתר שלך”

אסנת : “וואו פאדיחה! הכנתי עכשיו את הקיש לצהריים בשבת כי יש לי אורחים, הוצאתי מהתנור והיא נראתה מעולה! אז אני ובעלי אכלנו חצי ועכשיו אני צריכה לחפש מתכון נוסף לשבת…”

אופירה : “הכנתי לארוחת החג את הקיש המדהים הזה (עם הבצק של קיש העגבניות),את הקראנץ פיצה,פאי הלימון והבראוניז טחינה וסילאן
הכל אבל פשוט הכל יצא מדהים
ולא הפסיקו להחמיא לי וכמובן שהכל חוסל!!!
אז תודה,אין כמוך!!!”

שירי : “יצא מהמם תודה ניקי בזכותך אני מכינה אוכל אין כמו המתכונים שלך”

אופירה : “אחד הקישים הטעימים שאכלתי!
חייבת להכין אותו שוב…”

שלומית : “ניקי זה פשוט מדהים!! איזה כיף! שדרגת לנו את הארוחה :)”

Miami Florida : “אחד הדברים החלביים הכי טעימים שהכנתי אי פעם !!! שלמות של דבר אין מילים מומלצת בכל צורה , בכל גודל ובכל טמפרטורה …ניקי אני רוצה להגיד לך שאת לא מפסיקה להפתיע , מזה שנים שלעולם לא איכזבת אותי בשום מתכון , שאפו !הכנתי את הקיש למסיבת ״בייבי שאוור״ בתבנית אלומיניום גודל A4 , כמובן שכמעט הכפלתי כמויות , למי שגר בארה״ב , השתמשתי בשמנת מתוקה של ״וואל מארט״ ובמקום עירית ( לא היה לי ) השתמשתי במעט עליי טימין . הקיש חוסל תוך 10 דקות ואפשר להגיד שהגזמתי”

שי : “ניקי יקרה. הכנתי אתמול את הקיש עגבניות שרי ואת הקיש בטטה. קשה לי לתאר בכלל את העונג שבכל ביס וביס. זה היה מעולה, מיוחד, אסתטי. ממש ממש תודה לך”

שובל : “הקיש יצא מעולה!!”

פולי : “הקיש היה להיט הארוחה. נצמדתי למתכון יצא מדהים נכנס למועדפים. תודה.”

125
תגובות

  הרשם  
עדכן
אחינעם

ניקי שלום:) אני עוקבת אדוקה של האתר שלך.
רציתי לדעת האם ניתן להכין את הקיש כמו שהוא ולשמור אותו במקרר ואז לאפות אותו רק יום למחרת? (אם זה משנה, אני מכינה את הבצק של הקיש עגבניות)
רוצה להכין את זה במשלוח מנות ולא אספיק על הבוקר להתחיל את כל ההכנה מאפס.
אם לא ניתן לעשות כמו ששאלתי, איך היית ממליצה? להכין, להקפיא ואז להפשיר בבוקר או להכין ולשים במקרר? (עניין של יום הפרש)
תודה רבה על הכל:)

קרן

היי ניקי,
האם המילוי צריך למלא את התבנית עד למעלה ל9ני האפייה?

שלי

הי ניקי. אני יכולה להקפיא את הקיש?

ורד

ניקי שלום,
האם אפשר להשתמש בתבנית 26? האם חייבים עירית?
תודה רבה

ליזב

היי ניקי,
אני ממש רוצה להכין את המתכון אבל גיליתי שהתבנית העגולה היחידה שיש לי היא 28… אפשרי? צריך להתאים כמויות?

שלי

הי ניקי. אני רוצה להכין לביתי החיילת שתיקח לבסיס. יש לי או תבנית עגולה בקוטר 23 ס”מ או תבנית 20*30 מה עדיף?

...

היי ניקי,
מה שלומך?
רציתי לשאול אם אפשר להחליף את השמנת בישול במי קוקוס לא מצד חלבי/פרווה
אלא מטעמי בריאות זה לדעתך יזיק?
תודה רבה מראש!