יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות לביבות אפויות מנות ראשונות מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לחנוכה מתכונים לתשעה באב

לביבות בטטה ממולאות גבינה

1 יולי 2012
(Visited 14,183 times, 1 visits today)

לביבות בטטה ממולאות גבינה

לביבות בטטה, חייבות להיות אצלי כשאני מארחת בדרך כלל זאת הצלחת הראשונה שמתרוקנת
השאלה הראשונה ששואלים אותי  “את בטוחה שזה אפוי, אפשר לאכול את זה בלי רגשות אשם ?”
פלוס נהדר בלביבות האלה שהן אפויות וזה לא גורע מהטעם הנפלא להיפך זה רק מוסיף ועוד המלצה למטבל טעים שהולך איתן מטבל שמנת שום ועירית עכשיו תמתינו למחמאות.

מרכיבים:

2 בטטות במשקל של 800 ג’ סה”כ
5 כפות שמן
כוס קמח
פירורי לחם
פלפל שחור גרוס
מלח

הצעות למילוי:
פטריות טריות,קטנות ושלמות מטוגנות קלות
פרחי כרובית קטנים מאודים
גבינה בולגרית

מטבל שמנת:
שמנת חמוצה
2 כפיות שום כתוש
2 כפיותמיונז
עירית קצוצה
מל”פ

אולי תאהב גם את...♥

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק”ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

  • טורטייה עם ירקות אפויים ללא טיגון בכלל

    מתכון ללא טיגון בכלל, הלכתי על השיטה של העצלנים הכנסתי הכל לתבנית ולתנור, כמות גדולה של ירקות אפויים שזה טעים בפני עצמו.
    היו לי טורטיות מקמח מלא ורציתי להכין משהו טוב לצהריים משהו קליל ולא רציתי לטגן בכלל.
    הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר דאגתי שיהיה צבעוני ויפה ושיהיה מבחר של ירקות מפה לשם הכל נכנס לתנור.
    אם אני חושבת על זה לקח לי פחות מ 10 דקות לחתוך ולהכניס לתנור,  מלח פלפל קצת שמן וקיבלתי ריחות נהדרים במטבח.
    כשהתבנית יצאה מהתנור הוספתי עוד משהו ירוק והכי כיף הכנתי הכל יום מראש.
    למחרת מילאתי את הטורטיות והגשתי לצהריים. חלומי! טעים בטירוף ההכנה פשוטה ביותר ואם כבר בריאות טורטיות מקמח מלא וזה מושלם! מסוג המתכונים שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. על הדרך קבלו סרטון.

    5 טורטיות גדולות

הכנות:

1. להרתיח מים ולבשל את הבטטות עד שהן רכות לפירה למעוך ולהוסיף קמח ותבלינים.

2. להרטיב את הידיים וליצור כדורים בגודל של כדור פינג פונג, בתוך כל כדור לטמון כרובית, פטריה או קוביית גבינה בולגרית, לצפות את הכדורים בפירורי לחם.

3. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן, לסדר את הלביבות. חום בינוני 180 מעלות 20 דקות כל צד או עד שמזהיב.

4. עוד אפשרות: לטגן בשמן עמוק, להזהיב מכל הכיוונים.

5. להגיש עם מטבל שמנת.

טיפים:
בטיגון הלביבה יותר דומה לכדור.
מתי יודעים שהגיע הזמן להפוך את הלביבות בתנור ? כשהלביבה לא נדבקת, אם היא נדבקת לתת עוד שתי דקות ולבדוק שוב.
ליצור לביבות עם ידיים רטובות כל הזמן, העיסה דביקה.
לא לנסות לטבול את הלביבה בפירורי הלחם היא רכה מאוד, להחזיק ביד ולפזר פירורי לחם, להעביר ליד השנייה ולפזר פירורי לחם על הצד השני.

גולשים מכינים וממליצים:

אופה קטנה :
ניקי יקרה, הכנתי את הגרסה האפויה. שיניתי במילוי לקוביה קטנה של גבינה מותכת (כל משולש גבינה נחתך לששה חלקים), בעיסה שמתי קמח מצה, כי רציתי לנסות לקראת פסח…יצא מ-ד-ה-י-ם!!!!!!!! תודה

רעות : עשיתי היום את הלביבות האלו והם מדהימות פשוט מעולה תמשיכי להוסיף מתכונים מצוינים כאלו

מוריה : עשיתי כפשטידה פיזרתי פירורי לחם מתחת ומעל יצא מצויין!!!

מריה : יצא סוף הדרך, זכיתי איתם בתחרות לביבות בעבודה! 🙂 תודה על המתכון המוצלח!!

רחלי : “מ ע ד ן ! חזרתי עכשיו מערב חג שבועות- היו ערימות של אוכל, אני הבאתי את הלביבות האלו- והן פשוט נחטפו בהתלהבות! קל להכין, טעים היסטרי.”

עדי : יצא נהדר, לא נשאר פירור 🙂 הלהיט של מסיבת חנוכה!

תמר : ניקי- יצא מדהים!!! כמו כל דבר שאני מכינה מהאתר הזה.. זה חוסל תוך שניות- אפילו לא הספקתי לסיים לחתוך את הסלט שתכננתי להגיש ליד!!

ליאת : הכנתי לערב החג בסוכה – בואריציה המטוגנת עם מילוי של קוביות בולגרית. יצא מדהים!!!ובדיוק כפי שכתבת זו התבנית הראשונה שחוסלה כליל. תודה רבה וחג שמח 🙂

שירה: “הלביבות יצאו פשוט נפלא!! מעדן…
הכנו גם את הפרנץ׳ טוסט שלך. ארוחת ערב מפנקת!”

טלי : “מתכון מנצח! טיגנתי בצל עם פטריות עם מעט שום ומילאתי את הלביבות ביחד עם קוביית גבינת פטה. יצא מצוין!”

וולא עבד אלחי: “הכנתי את המנה הזאת אתמול בערב ויצאה מעולה ,, בעלי והתינוקת טרפו את הכל ובעלי לא הפסיק להחמיא לי ,, תודה ענקית אהובה”

הרשם
עדכן
339 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי יקרה אפשר להכניס בפנים גבינה צהובה מגורדת ? ומה עם פטריות מקופסת שימורים זה בסדר לטגן אותם ולהכניס או שעדיף טריות?
תןדה רבה אני ממש אוהבת את המתכונים שלך אין דברים כאלה ! ❤

היי ניקי המתכון נראה לי די טעים. אפשר להגיש אותו לתינוקת בת 11 חודשים? ללא המטבח

הי ניקי, מתכננת להכין את המתכון המעולה הזה בפעם המיליון כבר.. אבל הפעם שאלה- אני צריכה את הלביבות למחר בערב. עדיף להכין את הכדורים ולהשאיר את האפיה/טיגון למחר בערב או להכין היום עד הסוף ומחר רק לחמם?
ותודה על מתכונים מעלפים!!

מדהים לאירוח. נעלם בשניות עם קולות של תענוג. מילאתי במעט בצל מטגן ופטריות עם חתיכת בולגרית. היה מושלם

שלום ניקי את הבטטה שמועכים צריכים למעוך לבד או בתוספת של מעט מים כמו פירה?

ניקי- יצא מדהים!!! כמו כל דבר שאני מכינה מהאתר הזה.. זה חוסל תוך שניות- אפילו לא הספקתי לסיים לחתוך את הסלט שתכננתי להגיש ליד!!

הי ניקי, אפשר להקפיא את הכדורים?