לביבות בטטה ממולאות גבינה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

לביבות בטטה ממולאות גבינה

לביבות בטטה, חייבות להיות אצלי כשאני מארחת בדרך כלל זאת הצלחת הראשונה שמתרוקנת
השאלה הראשונה ששואלים אותי  “את בטוחה שזה אפוי, אפשר לאכול את זה בלי רגשות אשם ?”
פלוס נהדר בלביבות האלה שהן אפויות וזה לא גורע מהטעם הנפלא להיפך זה רק מוסיף ועוד המלצה למטבל טעים שהולך איתן מטבל שמנת שום ועירית עכשיו תמתינו למחמאות.

מרכיבים:

2 בטטות במשקל של 800 ג’ סה”כ
5 כפות שמן
כוס קמח
פירורי לחם
פלפל שחור גרוס
מלח

הצעות למילוי:
פטריות טריות,קטנות ושלמות מטוגנות קלות
פרחי כרובית קטנים מאודים
גבינה בולגרית

מטבל שמנת:
שמנת חמוצה
2 כפיות שום כתוש
2 כפיותמיונז
עירית קצוצה
מל”פ

הכנות:

1. להרתיח מים ולבשל את הבטטות עד שהן רכות לפירה למעוך ולהוסיף קמח ותבלינים.

2. להרטיב את הידיים וליצור כדורים בגודל של כדור פינג פונג, בתוך כל כדור לטמון כרובית, פטריה או קוביית גבינה בולגרית, לצפות את הכדורים בפירורי לחם.

3. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן, לסדר את הלביבות. חום בינוני 180 מעלות 20 דקות כל צד או עד שמזהיב.

4. עוד אפשרות: לטגן בשמן עמוק, להזהיב מכל הכיוונים.

5. להגיש עם מטבל שמנת.

טיפים:
בטיגון הלביבה יותר דומה לכדור.
מתי יודעים שהגיע הזמן להפוך את הלביבות בתנור ? כשהלביבה לא נדבקת, אם היא נדבקת לתת עוד שתי דקות ולבדוק שוב.
ליצור לביבות עם ידיים רטובות כל הזמן, העיסה דביקה.
לא לנסות לטבול את הלביבה בפירורי הלחם היא רכה מאוד, להחזיק ביד ולפזר פירורי לחם, להעביר ליד השנייה ולפזר פירורי לחם על הצד השני.

23533 צפיות 14 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

אופה קטנה :
ניקי יקרה, הכנתי את הגרסה האפויה. שיניתי במילוי לקוביה קטנה של גבינה מותכת (כל משולש גבינה נחתך לששה חלקים), בעיסה שמתי קמח מצה, כי רציתי לנסות לקראת פסח…יצא מ-ד-ה-י-ם!!!!!!!! תודה

רעות : עשיתי היום את הלביבות האלו והם מדהימות פשוט מעולה תמשיכי להוסיף מתכונים מצוינים כאלו

מוריה : עשיתי כפשטידה פיזרתי פירורי לחם מתחת ומעל יצא מצויין!!!

מריה : יצא סוף הדרך, זכיתי איתם בתחרות לביבות בעבודה! 🙂 תודה על המתכון המוצלח!!

רחלי : “מ ע ד ן ! חזרתי עכשיו מערב חג שבועות- היו ערימות של אוכל, אני הבאתי את הלביבות האלו- והן פשוט נחטפו בהתלהבות! קל להכין, טעים היסטרי.”

עדי : יצא נהדר, לא נשאר פירור 🙂 הלהיט של מסיבת חנוכה!

תמר : ניקי- יצא מדהים!!! כמו כל דבר שאני מכינה מהאתר הזה.. זה חוסל תוך שניות- אפילו לא הספקתי לסיים לחתוך את הסלט שתכננתי להגיש ליד!!

ליאת : הכנתי לערב החג בסוכה – בואריציה המטוגנת עם מילוי של קוביות בולגרית. יצא מדהים!!!ובדיוק כפי שכתבת זו התבנית הראשונה שחוסלה כליל. תודה רבה וחג שמח 🙂

שירה: “הלביבות יצאו פשוט נפלא!! מעדן…
הכנו גם את הפרנץ׳ טוסט שלך. ארוחת ערב מפנקת!”

טלי : “מתכון מנצח! טיגנתי בצל עם פטריות עם מעט שום ומילאתי את הלביבות ביחד עם קוביית גבינת פטה. יצא מצוין!”

וולא עבד אלחי: “הכנתי את המנה הזאת אתמול בערב ויצאה מעולה ,, בעלי והתינוקת טרפו את הכל ובעלי לא הפסיק להחמיא לי ,, תודה ענקית אהובה”

338
תגובות

  הרשם  
עדכן
ניקי

אפשר לשים בפנים גבינה צהובה, את חושבת שזה יצא טוב?

זיו

היי ניקי, איך לדעתך ייצא בשינוי קל של: שילוב בטטה גדולה ו-3 תפוחי אדמה מגורדים? ובמקום בולגרית-גבינה צהובה? הכל באפייה..
תודה!

לירון

היי ניקי,
אפשרי להכין ללא פירורי לחם?
או האם יש לך רעיון לתחליף בריא ולא מעובד?

תודה מראש

אירנה

היי ניקי,
אני אפילו לא מתה על בטטה, אבל המתכון הזה פשוט מעולה! (עם הבולגרית)
טעים טעים טעים!
מי שלא מכין, מפסיד.

תודה רבה 🙂

מיטל

היי ניקי האם אפשר להכין ולהקפיא?

לין

נראה לך מתאים עם גבינת עזים בפנים?
שוב תודה על מתכונים שמצילים אותי בכל ארוחה!!!!

כינרת

הי ניקי האם ניתן להקפיא אחר ההכנה בטיגון?