יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים חלות ולחמניות מאפים מאפים מלוחים

אצבעות שום קלועות

7 מרץ 2017
(Visited 25,847 times, 4 visits today)
אצבעות שום קלועות

אצבעות שום קלועות

הגיע הזמן שאני אתחיל להתעסק עם קמח שמרים, שואלים אותי כל כך הרבה שאלות על הקמח הזה שזה רק מתבקש שאני אעשה איתו משהו. חוץ מזה אני אף פעם לא יכולה לעמוד בפני מאפה שמרים חם אני מכורה לזה.
אז מה עושים עם קמח שמרים ? אצבעות שום כמובן נדלקתי התמכרתי והלכתי להכין שוב ושוב, זה הלהיט החדש אצלי בבית, הן מטריפות!

19 אצבעות

מרכיבים:

500 ג’ קמח שמרים (חצי קילו)
כף סוכר
2 כפיות שטוחות מלח
שליש כוס שמן
כף שום כתוש
כוס מי ברז פושרים

ציפוי:
1/3 כוס שמן
כפית שום כתוש
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

  • בורקס פיצה מהיר פרווה

    תנו לי מתכונים כאלה פשוטים ואני ברקיע השביעי, אני לא צריכה הרבה בשביל להיות מאושרת 🙂
    הלכתי על מצרכים שידעתי שיש לי במקרר נשארה לי מטבוחה מהסלטים של שבת, קלמנטה שאני לא מסוגלת לחיות בלי הזיתים האלה וטונה שמבחינתי חייבים לשמור במזווה כמה קופסאות לשעת הצורך.
    פילאס תמיד יש לי בהקפאה ולא היית צריכה יותר כלום.
    מרגע שהפשרתי את הפילאס לקח לי 5 דקות, הקפאה קלה ומשם לתנור זה כל הסיפור הטעים. בורקס פיצה מהיר בלי לטרוח יותר מידי וממצרכים שתמיד יש בבית.
    לאוהבי הטונה והקלמנטה אתם עומדים להתאהב ובגלל שזה פרווה יצא שזה מתאים גם לארוחת צהריים.
    הכי טעים לאכול חם ריח נפלא באוויר והקטנים האלה נחטפים.
    זוכרים שכתבתי פעם שמתכונים טובים צריך לשתף ולהעביר הלאה ? אז אני משתפת אתכם מכל הלב, תהנו.

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

הכנות:

1. לשים את כל המצרכים במיקסר (איזה כיף אפשר לדלג על שלב השמרים) לעבד לבצק חלק וגמיש. להתפיח כשעה וחצי או עד שהבצק שמכפיל את הנפח.

2. לחלק את את הבצק ל 19 חלקים, כל חלק לרדד לאליפסה מאורכת ולגלגל לגליל, ככה להכין גם את שאר החלקים.

3. לגלגל כל גליל לגליל באורך 30 ס”מ, לחצות באמצע וללפף אחד על השני.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

5. להתפיח כ 10 – 15 דקות למרוח ביצה ולאפות כ 15 דקות.

*6. לערבב את מצרכים הציפוי ולהבריש את האצבעות כשהן יוצאות מהתנור.

לטרוף! ניתן להקפיא.

הוגש עם מרק בצל ועגבניות מיובשות

כדאי לדעת ש…
ניתן להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף 11 ג’ שמרים יבשים (כף) או 25 ג’ שמרים טריים.

גולשים מכינים וממליצים:

מירב : “מושלם
אין לי מילים
ומומלץ לאכול ישר כשיוצא מהתנור”

פנינה : “יצא מעולה! הכנתי כמות כפולה מראש והכל נחטף.
תודה על עוד רעיון מעולה וקל לשדרוג וגיוון הארוחה”

לילך : “פשוט וואוווו
אליפו טעים טעים”

ורד : “רציתי לפרגן על מתכון מוצלח
יצא טעים מאוד והשתלב נהדר עם המרק עדשים ירוקים שלך היה תענוג לטבול ולהנות מכל ביס
תודה רבה לך”

הרשם
עדכן
150 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שמתי לב עכשיו שציינת בסוף המתכון ;
אז תודה

יש לי רק קמח רגיל אפשר לשים שומרים יבשים ?
כמה?
תודה רבה!!

היי אפשר להחליף את השמן במים?

הי ניקי. אפשר עם שום גבישי? כמה לשים? תודה

כמה קוביות של שום דורות לשים בבצק? (במקום לכתוש שום על הבוקר…), תודה

היי ניקי
כמה כוסות של 240 זה חצי קילו?

מאוד טעים!! קיצרתי תהליכים ורידדתי לכמה מלבנים וחתכתי לריבועים!!! יצא נפלא!!!