מאפה פילו במילוי גבינה מתוקה
לומר שזה טעים ? זה משגע! טעים ברמות שילוב מושלם של גבינה מתוקה עם פילו, אין משהו יותר מתאים לשבועות מאשר המאפה הזה, קלאסי לשבועות. להתענג על כל ביס טעים 🙂
תבנית 25X25
מרכיבים:
חבילת עלי פילו
קערה קטנה מלאה בשמן
מילוי:
750 ג' גבינה לבנה 9%
180 ג' סוכר (שלושת רבעי כוס)
כף גדושה אבקת אינסטנט וניל
3 כפות גבינה לבנה בנוסף
סירופ:
100ג' סוכר (חצי כוס)
240 מ"ל מים (כוס)
מיץ מחצי לימון
כף דבש
50 ג' אגוזי מלך קצוצים
הכנות:
1. לפני הכל להכין את המילוי, את ה 750 ג' גבינה לבנה לשים בתוך טטרה / חולצת טריקו / מגבת לסגור לקשור מעל הכיור ולתת לנוזלים לצאת כ 4 שעות.
לא לשכוח להפשיר את הפילו זה לוקח זמן.
אפשרות נוספת לרפד מסננת בבד לשים את הגבינה ולהניח בתוך קערה גדולה כשהמסננת מונחת על קערית בפנים כדי שהנוזלים יוכלו לצאת חופשי.
2. לערבב את מצרכי המילוי ולשים בשקית זילוף גדולה.
3. עכשיו להוציא את הפילו מהמקרר. צריך לעבוד בזריזות עם פילו זה בצק שנוטה להתייבש. להוציא נייר פילו אחד לשמן בנדיבות ולחצות באמצע. להזליף בחלק העליון (קצת אחרי) פס יפה מהמילוי ושימו עוד פס אחד.
4. לסגור כמו מעטפה ולגלגל לגליל קטן להבריש בנדיבות עם שמן ולהניח בתבנית, להמשיך ככה עד שכל המילוי נגמר, להבריש שוב בשמן את כל המאפה לפני הכניסה לתנור.
5. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
6. לאפות כ 40 דקות או עד שהמאפה מקבל צבע יפה וזהוב.
7. לקראת סוף האפייה להכין את הסירופ, לשים את כל המצרכים בסיר קטן לבשל על אש גבוהה כשלוש דקות.
8. כשהמאפה יוצא מהתנור להבריש אותו עם הסירופ ולפזר אגוזים מעל.
כדאי לדעת ש…
פילו זה לא פילאס, אל תתבלבלו בינהם פילאס זה בצק אחר, אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר, המאפה מאבד קצת את הפריכות לא נורא, לא להקפיא. אפשר להשתמש בגבינה לבנה 5%, אי אפשר לוותר על השלב הראשון.
צריך לעבוד מהר עם הפילו הוא נוטה להתייבש לא להתקמצן עם השמן ולהבריש בנדיבות. טיפ אפשר להניח מגבת לחה על הפילו שממתין בזמן שמכינים את העלים, אם עובדים מהר לא חובה.
אין ביצים במילוי.