יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים מאפים מתוקים עוגות גבינה עוגות גבינה לשבועות

מאפה פילו במילוי גבינה מתוקה

9 מאי 2018
(Visited 30,111 times, 4 visits today)
מאפה פילו במילוי גבינה מתוקה

מאפה פילו במילוי גבינה מתוקה

לומר שזה טעים ? זה משגע! טעים ברמות שילוב מושלם של גבינה מתוקה עם פילו, אין משהו יותר מתאים לשבועות מאשר המאפה הזה, קלאסי לשבועות. להתענג על כל ביס טעים 🙂

תבנית 25X25

מרכיבים:

חבילת עלי פילו
קערה קטנה מלאה בשמן

מילוי:
750 ג' גבינה לבנה 9%
180 ג' סוכר (שלושת רבעי כוס)
כף גדושה אבקת אינסטנט וניל
3 כפות גבינה לבנה בנוסף

סירופ:
100ג' סוכר (חצי כוס)
240 מ"ל מים (כוס)
מיץ מחצי לימון
כף דבש

50 ג' אגוזי מלך קצוצים

אולי תאהב גם את...♥

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • לחם שום ומוצרלה מטריף!

    המתכון הזה מושחת תעשו לעצמכם טובה ואל תכינו, זה הרבה הרבה יותר מטעים.
    בגט עם חמאה, מוצרלה ופטרוזיליה וכמות לא חוקית של שום. הכל נכנס בבגט שתופס את כל הטעמים נעטף בנייר כסף ולתנור. 5 – 10 דקות הכנה בינתיים תחתכו ירקות ורגע לפני שאתם אוכלים תפתחו את הנייר כסף.
    ואוו ואוו שחיתות טעימה ומופלאה, לא טרחתי לחתוך אלא ישר קרעתי את הבגט הרך הזה והתחלתי לאכול.
    קלאסי לארוחת ערב, אוהבים שום ? צפוי לכם פינוק ואוו כמה שום ומוצרלה יש כאן.
    אחרי שתסיימו הכל תלכו להכין עוד כי זה אף פעם לא מספיק ועכשיו תחזרו למה שכתבתי בהתחלה "אל תכינו" זה ממכר!

הכנות:

1. לפני הכל להכין את המילוי, את ה 750 ג' גבינה לבנה לשים בתוך טטרה / חולצת טריקו / מגבת לסגור לקשור מעל הכיור ולתת לנוזלים לצאת כ 4 שעות.
לא לשכוח להפשיר את הפילו זה לוקח זמן.
אפשרות נוספת לרפד מסננת בבד לשים את הגבינה ולהניח בתוך קערה גדולה כשהמסננת מונחת על קערית בפנים כדי שהנוזלים יוכלו לצאת חופשי.

2. לערבב את מצרכי המילוי ולשים בשקית זילוף גדולה.

3. עכשיו להוציא את הפילו מהמקרר. צריך לעבוד בזריזות עם פילו זה בצק שנוטה להתייבש. להוציא נייר פילו אחד לשמן בנדיבות ולחצות באמצע. להזליף בחלק העליון (קצת אחרי) פס יפה מהמילוי ושימו עוד פס אחד.

4. לסגור כמו מעטפה ולגלגל לגליל קטן להבריש בנדיבות עם שמן ולהניח בתבנית, להמשיך ככה עד שכל המילוי נגמר, להבריש שוב בשמן את כל המאפה לפני הכניסה לתנור.

5. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

6. לאפות כ 40 דקות או עד שהמאפה מקבל צבע יפה וזהוב.

7. לקראת סוף האפייה להכין את הסירופ, לשים את כל המצרכים בסיר קטן לבשל על אש גבוהה כשלוש דקות.

8. כשהמאפה יוצא מהתנור להבריש אותו עם הסירופ ולפזר אגוזים מעל.

כדאי לדעת ש…
פילו זה לא פילאס, אל תתבלבלו בינהם פילאס זה בצק אחר, אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר, המאפה מאבד קצת את הפריכות לא נורא, לא להקפיא. אפשר להשתמש בגבינה לבנה 5%, אי אפשר לוותר על השלב הראשון.
צריך לעבוד מהר עם הפילו הוא נוטה להתייבש לא להתקמצן עם השמן ולהבריש בנדיבות. טיפ אפשר להניח מגבת לחה על הפילו שממתין בזמן שמכינים את העלים, אם עובדים מהר לא חובה.
אין ביצים במילוי.

מאפה פילו במילוי גבינה מתוקהמאפה פילו במילוי גבינה מתוקהמאפה פילו במילוי גבינה מתוקהמאפה פילו במילוי גבינה מתוקה

הרשם
עדכן
53 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי אני נורא אוהבת את המתכונים שלך ונעזרת בהם שנים. לא ידעתי איפה לכתוב שהגרסה האחרונה של אפליקציה ממש לא ידידותית וקשה מאוד לתפעול.

אפשר אם בצק עלים?

אפשר שמנת חמוצה במקום גבינה?

המילוי מתאים גם לבלינצ'עס?
יש לך אולי מילוי נוסף מלוח וגם מתוק לבלינצעס? (אני צריכה 2 מילויים)
תודה רבה מראש!

הכנתי, זה בתנור…
שאלה קטנה: אוכלים את זה חם או קר?

שלום ניקי,
קודם כל תודה רבה על כל המתכונים, אני מאד נהנית מהם!
הכנתי לחג וכמעט הכל נגמר
אבל את בטוחה שזה צריך להיות 40 דקות בתנור? אחרי 10 דקות הם כבר כמעט נשרפו לי…

הי ניקי
נשמע מעולה!!
כמה יחידות בערך יוצא מכזה מתכון? והאם אפשר להשתמש בגבינת טוב טעם כדי לחסוך את תהליך הסינון של הגבינה?