פשטידת פסטה פטריות וגבינות
איזה כיף להכין פשטידה ממצרכים שתמיד יש לי בבית. כל פעם שבא לי לשדרג את ארוחת הערב אני הולכת על פשטידת פסטה, הגבינות נותנות כאן טעם נהדר ואני אוהבת להשתמש בפטריות שמשלימות את הפשטידה בצורה נהדרת.
10 דקות הכנה והפשטידה הזאת נכנסת לתנור, נכון קלי קלות ? בזמן הזה חתכתי ירקות הוצאתי גבינות הכנתי טוסטונים ופשוט נהננו מכל ביס.
תבנית 22 עגולה
מרכיבים:
200 ג' ספגטי או כל פסטה
2 ביצים גדולות
70 ג' גבינה צהובה מגורדת
2 כפות גבינה בולגרית / מגורדת
200 ג' שמנת חמוצה (גביע)
20 פטריות שמפיניון
בצל
פלפל שחור גרוס
כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים לבשל את הספגטי עד שהוא מוכן (אל דנטה) לסנן להוסיף 2 כפות שמן לערבב ולשמור בצד.
2. לחמם תנור ל 180 מעלות.
3. לקצוץ את הבצל, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, לחתוך את הפטריות לקוביות קטנות להוסיף לבצל יחד עם כף שמן נוספת, לטגן את הפטריות כשתי דקות תוך כדי ערבוב.
4. להוסיף את הפטריות לספגטי, להוסיף את השמנת גבינות והביצים לערבב עד שהכל אחיד לשמן תבנית להעביר את העיסה לתבנית ולשטח באופן שווה.
5. להכניס לתנור לאפות כ 40 דקות הפשטידה מזהיבה.
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום קודם, את השמנת אפשר להחליף בגבינה לבנה, שמנת לבישול, במקום הגבינה הבולגרית אפשר להוסיף עוד גבינה צהובה.
גולשים מכינים וממליצים:
שושנה : "הכנתי אתמול את הפשטידה ויצא ממש מצוין!!! שמתי גבינה לבנה במקום הבולגרית. תודה על עוד מתכון מוצלח וקל"