פוקצ’ה אנטיפסטי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פוקצ'ה אנטיפסטי

פוקצ'ה אנטיפסטי

פוקצ’ה אנטיפסטי, תדמיינו פוקצ’ה חמה וזהובה עם ירקות קלויים, אחד הדברים הכי טעימים שיש, בצק רך וזהוב. מומלץ להכין לכל אירוח תענוג של פוקצ’ה.

3 פוקצ’ות

מרכיבים:

300 ג’ קמח (2 כוסות + 2 כפות נוספות)
שליש שקית שמרים טריים
כפית מלח
3/4 כף סוכר
60 מ”ל שמן (רבע כוס)
160 מ”ל מים פושרים (2/3 כוס)

ירקות:
בטטה קטנה חתוכה לקוביות
הייתה לי שארית של חציל חתכתי כמה פרוסות קטנות
2 פלפלים אדומים
15 עגבניות שרי

הכנות:

1. לחמם מחבת עם שמן לטגן את קוביות הבטטה עד שהן רכות להמליח לפלפל ולשמור בצד.

2. להכין תבנית מרופדת בנייר אפייה, לחצות את הפלפלים, את העגבניות שרי לחצות. לקלות כ 15 דקות את הפלפלים להכניס לתבנית את העגבניות שרי מעט שמן זית ולפזר מלח גס, את פרוסות החציל לסדר מעל להזליף שמן זית ולפזר מלח גס. לאפות עד שהכל רך. לפתוח את התנור קצת ולהשאיר ככה (אני את כל השלב הזה הכנתי מראש). את הפלפלים לקלף ולחתוך לרצועות.

3. לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך, להתפיח כ 30 דקות.

4. לחלק את הבצק לשלושה כדורים להמתין כ 10 דקות.

5. תוך כדי להדליק את התנור לחום של 220 מעלות.

6. למתוח את הכדורים בידיים לאורך 30 ס”מ, אין צורך לרדד, לעשות בורות עם האצבעות, להתפיח כ 10 דקות להזליף שמן זית ולפזר מלח גס.

7. לאפות כ 15 דקות הפוקצ’ה מעט מזהיבה, לסדר במרכז את הירקות לאורך הפוקצ’ה.

8. לאפות עוד כמה דקות או עד שהכל זהוב וטעים ביותר! להזליף שמן זית ביציאה מהתנור ולפזר מלח גס.

7431 צפיות 10 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פוקצ'ה אנטיפסטיפוקצ'ה אנטיפסטי

גולשים מכינים וממליצים:

עדי : “אחד הפוקצות הטובות שעשיתי..
תודה רבה לך ניקי על מתכונים מושלמים!”

72
תגובות

  הרשם  
עדכן
חן

הי ניקי
הפוקצות כבר נהיו זהובות ולא הוספתי את הירקות..יש מה לעשות?

שם *אלינור

היי, אני רוצה להכין את הפוקצ’ות השאלה עד כמה זמן מראש ניתן להקפיא אותן כדי לא להתעסק ביום האירוח? והאם להקפיא אותן אחרי האפייה? להקפיא מיד שיוצאות מהתנור או לתת להן להתקרר. האירוח בעוד שבועיים

שם *לירון

הכנתי עכשיו יצא מהמם!
אפשר לשמור בחוץ עד הערב? או שחייב במקרר (מרוב בישולים כבר אין לי מקום!!)
ובתוך קופסה אטומה זה ישמר הכי טוב?
תודה!

שירה לב

היי ניקי. את הבצק להכין כמו שאני מכינה תמיד בצק שמרים? כ-7 דק’ במיקסר..? כי לפעמים כשאני עושה ככה הבצק יוצא קשה וכאן אני רואה שצריך בצק רך

תהילה

הי ניקוש מה המצב?
רשמת פה למישהי שניתן להקפיא את הפוקצה שבוע מראש השאלה היא אם זה כולל את הירקות? הם יחזיקו מעמד כ”כ הרבה זמן? הטעם לא יפגם?

הדר

המתכונים שלך נהדרים! רק רוצה לוודא האם את הירקות על הפוקצ׳ה מוסיפים לאחר 15 דקות אפייה?

גל

כתבת לעבד את הבצק. ניתן ללוש ידנית?