לחמניות קשר שום

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לחמניות קשר שום

לחמניות קשר שום

מעולות נחטפות וטעימות! כמה פשוט כמה קל להכין דברים טובים בבית. תפרגנו למשפחה זה נהדר.

20 יחידות

מרכיבים:

330 ג’ קמח (שתיים וחצי כוסות פחות 2 כפות)
חצי כף שמרים יבשים / שליש שקית שמרית טריים
כפית מלאה סוכר
כפית מלח
2 כפיות שום כתוש
70 מ”ל שמן (שליש כוס פחות כף)
170 מ”ל מי ברז (מעט פחות משלושת רבעי כוס)

להברשה:
6 כפות שמן זית
כפית גדושה שום כתוש
3/4 כפית מלח

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח שמרים, סוכר ומלח, להוסיף את השום שמן והמים, לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך לשים בקערה משומנת ולהתפיח כשעה וחצי מכוסה או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 20 חתיכות (40 ג’), לרדד כל חתיכה לאפליפסה מאורכת ולגלגל לגליל. לעשות קשר ולהניח בתבנית.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. להתפיח כ 20 דקות לטרוף ביצה ולהבריש, להכניס לתנור ולאפות כ 15 – 20 דקות או עד שמזהיב.

5. בקערית קטנה לערבב שמן שום ומלח ולהבריש את הלחמניות כשהן יוצאות מהתנור.

ניתן להקפיא.

6610 צפיות 33 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

23
תגובות

  הרשם  
עדכן
אורטל

הכנתי היום מקמח מלא .. יצא יבש וטיפה התקשו .. רגילה לאפות חלות בטורבו כנראה שכאן זה לא מתאים.. הצעות אחרות ?

קרן

הי ניקי, אפשר להכין את הבצק ולשים למקרר עד למחר להתפחה?
ושאלה נוספת – מחפשת לחמניות לברנצ’ חגיגי- האם הן מתאימות גם לילדים?

שלומי

שאלה כללית. איך את אופה את הלחמניות / חלות
האם על טורבו או רגיל עליון תחתון?

שלומית

מתכון מדהים! עשיתי מלא מתכוני לחמניות וחלות שלך. אבל זה כייף שיש מגוון כה גדול שתמיד כשאני נכנסת לחפש יש לי משהו חדש לעשות בתחום האפייה. המון תודה על מכונים ושיטות בישול ששדרגו את היכולות שלי במטבח.