לחמניות קשר שום

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לחמניות קשר שום

לחמניות קשר שום

מעולות נחטפות וטעימות! כמה פשוט כמה קל להכין דברים טובים בבית. תפרגנו למשפחה זה נהדר.

20 יחידות

מרכיבים:

330 ג’ קמח (שתיים וחצי כוסות פחות 2 כפות)
חצי כף שמרים יבשים / שליש שקית שמרית טריים
כפית מלאה סוכר
כפית מלח
2 כפיות שום כתוש
70 מ”ל שמן (שליש כוס פחות כף)
170 מ”ל מי ברז (מעט פחות משלושת רבעי כוס)

להברשה:
6 כפות שמן זית
כפית גדושה שום כתוש
3/4 כפית מלח

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח שמרים, סוכר ומלח, להוסיף את השום שמן והמים, לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך לשים בקערה משומנת ולהתפיח כשעה וחצי מכוסה או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 20 חתיכות (40 ג’), לרדד כל חתיכה לאפליפסה מאורכת ולגלגל לגליל. לעשות קשר ולהניח בתבנית.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. להתפיח כ 20 דקות לטרוף ביצה ולהבריש, להכניס לתנור ולאפות כ 15 – 20 דקות או עד שמזהיב.

5. בקערית קטנה לערבב שמן שום ומלח ולהבריש את הלחמניות כשהן יוצאות מהתנור.

ניתן להקפיא.

26522 צפיות 11 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לחמניות קשר שוםלחמניות קשר שוםלחמניות קשר שום

69
תגובות

  הרשם  
עדכן
אתי

היי ניקי, תודה על המתכונים הנהדרים הבצק לא תפח לי בכלל אחרי שעתיים. האם תקין וכמה זמן מקסימום אפשר להשאיר בחוץ כדי שיתפח?

זיו

היי ניקי, האם ניתן להחליף את השמן במתכון לחמאה או לשמן זית?
אם כן לגבי החמאה-מה הכמות שיש לשים? תודה!

תהילה

אם אני רוצה להכין 2 קילו פשוט להכפיל פי 6 בערך? או שצריך להכין בנפרד כל כמות?

רחלי

* ביס

רחלי

מעולות! והבצק, תענוג לעבוד איתו!
אם אני רוצה להכין לחמניות בגודל רגיל, לא בוס. כמה גרם ללחמנייה?

רייצ'ל

היי,
תודה על המתכון.
יצאו לי הרבה פחות לחמניות ממה שאמור היה להיות. יצאו 17 יחידות וכל אחת במשקל התחלתי של 30 גר’ בערך…
עכשיו בהתפחה שניה לפני השימון.
יש לך מושג למה? השתמשתי בקמח לבן רגיל ושמרים יבשים שהיו במקפיא.

מיכל

מתכון מעולה! עושה אותו על בסיס קבוע