יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים חלות ולחמניות מאפים

לחמניות קשר שום

6 יוני 2018
(Visited 22,001 times, 9 visits today)
לחמניות קשר שום

לחמניות קשר שום

מעולות נחטפות וטעימות! כמה פשוט כמה קל להכין דברים טובים בבית. תפרגנו למשפחה זה נהדר.

20 יחידות

מרכיבים:

330 ג' קמח (שתיים וחצי כוסות פחות 2 כפות)
חצי כף שמרים יבשים / שליש שקית שמרית טריים
כפית מלאה סוכר
כפית מלח
2 כפיות שום כתוש
70 מ"ל שמן (שליש כוס פחות כף)
170 מ"ל מי ברז (מעט פחות משלושת רבעי כוס)

להברשה:
6 כפות שמן זית
כפית גדושה שום כתוש
3/4 כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח שמרים, סוכר ומלח, להוסיף את השום שמן והמים, לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך לשים בקערה משומנת ולהתפיח כשעה וחצי מכוסה או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 20 חתיכות (40 ג'), לרדד כל חתיכה לאפליפסה מאורכת ולגלגל לגליל. לעשות קשר ולהניח בתבנית.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. להתפיח כ 20 דקות לטרוף ביצה ולהבריש, להכניס לתנור ולאפות כ 15 – 20 דקות או עד שמזהיב.

5. בקערית קטנה לערבב שמן שום ומלח ולהבריש את הלחמניות כשהן יוצאות מהתנור.

ניתן להקפיא.

לחמניות קשר שוםלחמניות קשר שוםלחמניות קשר שום

הרשם
עדכן
113 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי
אם אין לי שמרים טריים יש להם תחליף
או שאפשר בכלל לא לשים אותם
תודה רבה!

באיזה כוס להשתמש??
אשמח לדעת אם כל המתכונים באפליקצייה עם אותה כוס כמו-שתיה חמה למשל.
ואם זה כוס מדידה (שאין לי)
אשמח לדעת במה אפשר להמיר אותה.
תודה רבה!!

בחיים לא יצאו לחמניות כאלו!
רכות בטירוף וטעימות ממש!! התענגו עליהן ממש!!
תודה על עוד מתכון מעולה!

היי,
קודם כל – תודה!
הבצק לא תופח לי…
יעזור לשים כמה שניות במיקרוגל? או בתנור על חום נמוך?

ניקי יקרה!
עשיתי את הלחמניות לשבת שעברה, הריח שמילא את הבית היה מטריף ועוד יותר הטעם!!! הכול חוסל ועשיתי כמות כפולה!!
תודה רבה על מתכון מושלם!!!

דבר שני רציתי לשאול אם אני רוצה לעשות כמות של קילו שש מאות קמח, איך הכי נכון להכפיל את החומרים?

תודה רבה!

אפשר להשתמש בקמח שמרים של אוסם? מה הכמויות ?

הי ניקי,
אני רוצה לעשות מקילו קמח, תוכלי לרשום כמויות?
תודה