יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים מתכונים לשבועות

קיש בטטה ופטריות

8 יולי 2012
(Visited 35,832 times, 1 visits today)

קיש בטטה ופטריות

קיש בטטה ופטריות, מעולה לאירוח נראה מרשים בהגשה ובדרך כלל הדבר הראשון שנגמר בשולחן בקשר להכנה אני לא אומרת כלום, מי שהספיק להכיר אותי יודע שאני לא בעד דברים מסובכים שנתקעים איתם במטבח.

תבנית פאי 26 מתפרקת

מרכיבים:

פילאס
בצל חתוך לקוביות
2 חבילות פטריות שמפיניון
בטטה חתוכה לקוביות קטנות
עירית קצוצה
50 ג' חמאה
שמנת לבישול
כף קמח
2 ביצים
א. מרק
פלפל לבן
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • בורקס גבינות מהיר

    אני אוהבת בורקסים חמים מלאים בגבינות ומפיצים ריח נהדר אבל אין לי סבלנות להפשיר את הבצק ולא התחשק לי להכין בצק רציתי משהו מהיר בלי לעבוד קשה ונזכרתי שיש לי טורטיות במזווה פתרון נהדר כשרוצים להכין משהו מהיר וטעים.
    יצאו לי מאפי גבינה בורקסים נהדרים איזה שדרוג נהדר לארוחת ערב טעים טעים לתת ביס ולהתענג על הגבינה הצהובה שנמסה לה בפנים. מבטיחה שזה פשוט להכנה והתוצאה פיצוץ מומלץ בחום.

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

הכנות:

1. להרתיח מים , להוסיף את קוביות הבטטה ולבשל עד שהן מתרככות ולסנן.

2. להמיס את החמאה , להוסיף שמן ולטגן את הבצל, לפרוס את הפטריות ולהוסיף לבצל, להקפיץ כמה דקות, להוסיף את הבטטה, לתבל ולצנן.

3. להדק את הבצק בתבנית ולחתוך שאריות ולהוסיף את המילוי. לפזר עירית מעל. לערבב שמנת, ביצים, קמח ותבלינים ולצקת על המילוי.

4. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 40 דקות.

מכתב לאפרוח.
אני זאת שקמה אליך בלילה בעינים חצי עצומות (אין קיר בבית שלא מכיר אותי, לעזאזל עם הקיר הזה מי שם אותו דווקא שם ?)
 אני זאת שמשתוללת על הרצפה איתך וזוחלת איתך ברחבי הבית.
 אני זאת שמחבקת כשאתה בוכה ואומר לי "אח" ומבקש ליטופי.
 אני זאת שרצה אלייך עם הכוס מים שלך ברגע שאתה צמא,
 אני זאת שמסדרת את השמיכה בדיוק איך שאתה אוהב שיהיה לך הכי נוח לישון.
  אני זאת שגורמת לך להתפקע מצחוק (אני מתה על הצחוק שלך ).
  אני זאת שיושבת על הרצפה ליד המיטה שלך מחזיקה לך את היד, מלטפת אותך ורואה את העינים שלך לאט לאט נעצמות.
 אז למה ברגע שאתה רואה אותי אתה צועק אבא, אבא ?

קיש בטטה ופטריות

קיש בטטה ופטריות

גולשים מכינים וממליצים:

תמר : "הפשטידה הזאת מעולה!! הכנתי לאירוח חלבי, חוסלה ברגע!!"

ברוריה : "הי ניקי הכנתי את הקיש בטטה ופטריות יצא מעולה האורחים ברכו אותך.תודה ברוריה"

רחל : "יצא מווווושלם.
נראה לי שאין מסעדה שלא טעמתי את הקיש/פאי בטטה שלהם.
אבל כזה לא טעמתי בחיים.(אחת שעפה על עצמה"

לירון : ניקי ! יצא כ"כ טעים !!! פשטידה מיוחדת וטעימה

מורן : "ניקי תודה רבה!! הכנתי וקצרתי רק מחמאות!"

מיה : "קיש מעולה, הכנה מהירה וקלה, ויצא יפה ומרשים ובעיקר טעים!הכנתי לאירוע והוא התחסל ברגע!
תודה על עוד מתכון שלך שאומץ למתכונים הקבועים שלי…"

הלה : "היום חגגתי על המתכונים שלך:
עשיתי קיש, אבל מכיון שלא ידעתי מה זה פילאס, לקחתי בצק מקיש אחר, יצא מצוין – הכל נגמר.
הכנתי לביבות תפוחי אדמה אפויות – נחטפו.
ולמנה אחרונה סופלה שוקולד (זה לא השם של המתכון אבל בטח תביני)
כל המשפחה מוסרת תודה רבה.
חג שמח"

אורטל : "הכנתי הערב את הקיש עם בצק עלים.
יצא מעולה. חוסל עד הפירור האחרון וכמובן שביקשו את המתכון."

אודיה : "מתכון פצצה!!
מ-ו-ש-ל-ם!!
כמו תמיד…"

אנה : "הכנתי היום בפעם הראשונה ויצא פשוט מעולה!!! אני לא חובבת בטטה והתלבטתי אם להכניס, בסוף הלכתי בדיוק לפי המתכון ויצא אליפות! חוסל כולו תוך רגע.
תודה על עוד מתכון מצוין!"

הרשם
עדכן
578 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי,
התייעצות:)
יש לי תחתיות קטנות של קיש מוכן.
האם להכין רגיל את המלית כמו שכתוב במתכון, למלא ולאפות או שאפשר להוציא קצת נוזלים לפני המילוי?

היי את לא משמנת לפני את התבנית? התחתית נפרדת בקלות?

היי ניקי,
אם אני מכינה את הקיש יום לפני ההגשה, על כמה מעלות לחמם ולכמה זמן? מכוסה או לא?

לילה טוב ניקי
חשבתי לשים מלוואח כבסיס. מה את חושבת?

שלום לך איך אפשר להפוך אותה לפרווה

היי ניקי, האם יש הבדל בטעם אם משתמשים בפטריות טריות או מקופסה? מה עדיף לדעתך?
והאם ניתן להוסיף קצת אגוז מוסקט?
כמה אבקת מרק וכמה מלח לשים?
תודה רבה!

היי שוב , סליחה שאני מציקה פשוט לא הבנתי כמה דברים במתכון…
רשום להדק את הבצק בתבנית לחתוך את 1.השאריות ולהוסיף במילוי… איך להוסיף במילוי???
2. לפזר עירית מעל. לערבב שמנת, ביצים, קמח ותבלינים ולצקת על המילוי.
איך זה הגיוני?? כי רואים בתמונה שהעירית למעלה…
3. באיזה שלב מכניסים את החמאה??