


קיש בטטה ופטריות
קיש בטטה ופטריות, מעולה לאירוח נראה מרשים בהגשה ובדרך כלל הדבר הראשון שנגמר בשולחן בקשר להכנה אני לא אומרת כלום, מי שהספיק להכיר אותי יודע שאני לא בעד דברים מסובכים שנתקעים איתם במטבח.
מרכיבים:
פילאס
בצל חתוך לקוביות
2 חבילות פטריות שמפיניון
בטטה חתוכה לקוביות קטנות
עירית קצוצה
50 ג’ חמאה
שמנת לבישול
כף קמח
2 ביצים
א. מרק
פלפל לבן
מלח
הכנות:
2. להמיס את החמאה , להוסיף שמן ולטגן את הבצל, לפרוס את הפטריות ולהוסיף לבצל, להקפיץ כמה דקות, להוסיף את הבטטה, לתבל ולצנן.
3. להדק את הבצק בתבנית ולחתוך שאריות ולהוסיף את המילוי. לפזר עירית מעל. לערבב שמנת, ביצים, קמח ותבלינים ולצקת על המילוי.
4. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 40 דקות.
גולשים מכינים וממליצים:
תמר : “הפשטידה הזאת מעולה!! הכנתי לאירוח חלבי, חוסלה ברגע!!”
ברוריה : “הי ניקי הכנתי את הקיש בטטה ופטריות יצא מעולה האורחים ברכו אותך.תודה ברוריה”
רחל : “יצא מווווושלם.
נראה לי שאין מסעדה שלא טעמתי את הקיש/פאי בטטה שלהם.
אבל כזה לא טעמתי בחיים.(אחת שעפה על עצמה”
לירון : ניקי ! יצא כ”כ טעים !!! פשטידה מיוחדת וטעימה
מורן : “ניקי תודה רבה!! הכנתי וקצרתי רק מחמאות!”
מיה : “קיש מעולה, הכנה מהירה וקלה, ויצא יפה ומרשים ובעיקר טעים!הכנתי לאירוע והוא התחסל ברגע!
תודה על עוד מתכון שלך שאומץ למתכונים הקבועים שלי…”
הלה : “היום חגגתי על המתכונים שלך:
עשיתי קיש, אבל מכיון שלא ידעתי מה זה פילאס, לקחתי בצק מקיש אחר, יצא מצוין – הכל נגמר.
הכנתי לביבות תפוחי אדמה אפויות – נחטפו.
ולמנה אחרונה סופלה שוקולד (זה לא השם של המתכון אבל בטח תביני)
כל המשפחה מוסרת תודה רבה.
חג שמח”
אורטל : “הכנתי הערב את הקיש עם בצק עלים.
יצא מעולה. חוסל עד הפירור האחרון וכמובן שביקשו את המתכון.”
אודיה : “מתכון פצצה!!
מ-ו-ש-ל-ם!!
כמו תמיד…”
אנה : “הכנתי היום בפעם הראשונה ויצא פשוט מעולה!!! אני לא חובבת בטטה והתלבטתי אם להכניס, בסוף הלכתי בדיוק לפי המתכון ויצא אליפות! חוסל כולו תוך רגע.
תודה על עוד מתכון מצוין!”
היי ניקי, האם יש הבדל בטעם אם משתמשים בפטריות טריות או מקופסה? מה עדיף לדעתך?
והאם ניתן להוסיף קצת אגוז מוסקט?
כמה אבקת מרק וכמה מלח לשים?
תודה רבה!
היי שוב , סליחה שאני מציקה פשוט לא הבנתי כמה דברים במתכון…
רשום להדק את הבצק בתבנית לחתוך את 1.השאריות ולהוסיף במילוי… איך להוסיף במילוי???
2. לפזר עירית מעל. לערבב שמנת, ביצים, קמח ותבלינים ולצקת על המילוי.
איך זה הגיוני?? כי רואים בתמונה שהעירית למעלה…
3. באיזה שלב מכניסים את החמאה??