תפוח אדמה ממולא ומוקרם
תפוח אדמה ממולא ומוקרם, איזה פינוק טעים לארוחת ערב, תפוח אדמה ממולא פטריות ושמנת מעל נגיעות גבינה צהובה הכל חם ומבעבע נו טוב הלכתי למטבח ביי.
מרכיבים:
3 תפוחי אדמה גדולים
בצל בינוני קצוץ
חבילת פטריות שמפיניון חתוכות גס
שמנת לבישול
50 ג' גבינת עמק קצוצה
פלפל שחור גרוס
מלח
עירית קצוצה לעיטור
הכנות:
1. להרתיח מים עם כפית מלח ולבשל את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, לסנן ולעטוף כל אחד בנייר כסף.
2. להכניס לתנור, חום בינוני 180 מעלות ולאפות את תפוחי האדמה עד שהם רכים (לבדוק עם סכין).
3. לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הפטריות ולטגן כמה דקות, להוסיף שמנת ולתבל, לבשל כמה דקות עד שהרוטב מסמיך.
4. לבצע חתך בתפוח אדמה עד האמצע, לבצע ליד עוד חתך באלכסון ולהוציא את החלק שחתכנו.
5. ברווח שנותר לשים בנדיבות מרוטב הפטריות, מעל לפזר גבינה צהובה, להחזיר לתנור ולאפות עד שהגבינה נמסה. לעטר בעירית ולהגיש.
גולשים מכינים וממליצים:
אורטל : היי ניקי, זו לא הפעם הראשונה שאני מכינה מתכון שלך ואף פעם לא התאכזבתי. הכנתי את תפוח האדמה ופשוט ליקקנו את האצבעות, מעולה!! תודה על המתכונים המצויינים.