תפוח אדמה ממולא ומוקרם

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
תפוח אדמה ממולא ומוקרם

תפוח אדמה ממולא ומוקרם

תפוח אדמה ממולא ומוקרם, איזה פינוק טעים לארוחת ערב, תפוח אדמה ממולא פטריות ושמנת מעל נגיעות גבינה צהובה הכל חם ומבעבע נו טוב הלכתי למטבח ביי.

מרכיבים:

3 תפוחי אדמה גדולים
בצל בינוני קצוץ
חבילת פטריות שמפיניון חתוכות גס
שמנת לבישול
50 ג’ גבינת עמק קצוצה
פלפל שחור גרוס
מלח

עירית קצוצה לעיטור

הכנות:

1. להרתיח מים עם כפית מלח ולבשל את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, לסנן ולעטוף כל אחד בנייר כסף.

2. להכניס לתנור, חום בינוני 180 מעלות ולאפות את תפוחי האדמה עד שהם רכים (לבדוק עם סכין).

3. לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הפטריות ולטגן כמה דקות, להוסיף שמנת ולתבל, לבשל כמה דקות עד שהרוטב מסמיך.

4. לבצע חתך בתפוח אדמה עד האמצע, לבצע ליד עוד חתך באלכסון ולהוציא את החלק שחתכנו.

5. ברווח שנותר לשים בנדיבות מרוטב הפטריות, מעל לפזר גבינה צהובה, להחזיר לתנור ולאפות עד שהגבינה נמסה. לעטר בעירית ולהגיש.

11714 צפיות 6 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

אורטל :  היי ניקי, זו לא הפעם הראשונה שאני מכינה מתכון שלך ואף פעם לא התאכזבתי. הכנתי את תפוח האדמה ופשוט ליקקנו את האצבעות, מעולה!! תודה על המתכונים המצויינים.

48
תגובות

  הרשם  
עדכן
אביטל

הכנתי ולא יודעת איך יצא…לא כ”כ הספקתי לטעום, הכל כבר נגמר 😉
תודה רבה

הילית

היי:)
אם הם כבר התרככו בישול למה לרכך אותם שב בתנור? או שבבישול לרכך אותם חלקית?

דיקלה

הכנו הערב, איזה כיף ואיזה טעים לשבוע ממשהו כל כך טעים ופשוט.
הכנסו את התפו”א לתנור (אחרי הרתחה קצרה), יצאנו להצגה בישוב, וכשחזרנו – ארוחת ערב מוכנה… תודה לך

אלין

היי ניקי, מה שלומך?
האם אוכל להכין את הרוטב בנפרד ואת תפוחי האדמה בנפרד ולהשאיר במקרר ל-24 שעות ומחר רק להרכיב ולהכניס לתנור?

מיכל

איזה תפו”א עדיף לבן או אדום? תודה

חלי

היי ניקי
אין לי שמנת לבישול אפשר לשים שמנת מתוקה להקצפה במקום?

לינוי.ל

צריך לעטוף את התפו”א לפני שמכניסים אותם לתנור? או ששמת את זה כדי שזה יהיה יפה?
תודה 🙂