תפוחי אדמה ובטטות בשמנת
אז החלטתי להכין תפוחי אדמה ובטטות בשמנת, נשמע טוב נכון ? הכנתי בצורה קצת שונה מהרגיל ולהפתעתי יצא נהדר אולי אפילו יותר מהרגיל. מתכון מעולה שחיסלנו בכיף.
מרכיבים:
5 תפוחי אדמה בינוניים
2 בטטות בינוניות מאורכות
שמנת לבישול 10%
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
- 1. לחמם תנור ל 200 מעלות.
2. לפרוס את הירקות לעיגולים דקים לא מאוד שיהיה קצת עובי.
3. לרפד תבנית בנייר אפייה לסדר את התפוחי אדמה להזליף שמן זית ומלח גס. לאפות כ 20 דקות ולהוסיף את הבטטות להזליף שמן זית ומלח גס. לאפות עד שהירקות מזהיבים ורכים.
4. לסדר את הירקות ברעפים אחד אחרי השני.
5. לחמם מחבת להוסיף את השמנת והתיבול דקה שתיים על האש ולהוריד, לצקת מעל הירקות באופן שווה. להחזיר לתנור ולאפות על 180 מעלות כ 30 דקות.