מאפינס עדשים וירקות
מתכון למאפינס בריאים קלים וטעימים בטירוף! מהסוג שהכי אהוב עליי לערבב ולתנור אין יותר קל מזה.
שילוב של ירקות ועדשים באפייה כבר נשמע טוב נכון ? מתכון נהדר לאוהבי הירקות שנותן יופי של ארוחת ערב, תוסיפו סלט ירקות ואיזה מרק, גם לארוחת צהריים זה הולך נהדר עם פסטה טובה. אפשר לנשנש מידי פעם ואפילו לקחת לפיקניק.
9 מאפינס גדולים
מרכיבים:
1/3 כוס עדשים שחורות
2 ביצים
בצל
2 שיני שום
זוקיני
2 גזרים
2 תפוחי אדמה
80 מ"ל מים
חצי כוס קמח תופח
כפית מלח מעט יותר
הכנות:
1. לשים את העדשים בקערה לכסות עם מים וקצת יותר, להשרות 30 דקות, להרתיח סיר עם מים להוסיף את העדשים ולבשל עד שהן רכות לגמרי כ 30 דקות ולסנן.
2. לחמם תנור ל 180 מעלות.
3. לקצוץ את הבצל לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, לקצוץ את השום להוסיף לבצל ולטגן עד שהשום מזהיב קלות.
4. לקלף את תפוחי האדמה והגזרים את הזוקיני אין צורך לקלף, לגרד את הירקות בחורים הגדולים, להוסיף את הבצל ביצים, מים והקמח, לערבב לעיסה אחידה.
*5. לשמן תבנית שקעים למלא עד הסוף לאפות כ 25 דקות המאפינס מזהיבים ומעט מאבדים מהנפח שלהם.
הוגש עם פסטה בשמן זית ועגבניות מיובשות.
כדאי לדעת ש…
אפשר להחליף את העדשים השחורות בשתי כפות עדשים אדומות, לבשל אותן מראש עד שהן רכות.
גולשים מכינים וממליצים:
שרון : "ניקי, פשוט טעים! החלפתי את הזוקיני ושמתי קישוא. הילדים טרפו לארוחת ערב. מי היה
מאמין!!!"