יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות מאפינס מלוחים פשטידות

מאפינס עדשים וירקות

11 נובמבר 2018
(Visited 28,318 times, 1 visits today)
מאפינס עדשים וירקות

מאפינס עדשים וירקות

מתכון למאפינס בריאים קלים וטעימים בטירוף! מהסוג שהכי אהוב עליי לערבב ולתנור אין יותר קל מזה.
שילוב של ירקות ועדשים באפייה כבר נשמע טוב נכון ? מתכון נהדר לאוהבי הירקות שנותן יופי של ארוחת ערב, תוסיפו סלט ירקות ואיזה מרק, גם לארוחת צהריים זה הולך נהדר עם פסטה טובה. אפשר לנשנש מידי פעם ואפילו לקחת לפיקניק.

9 מאפינס גדולים

מרכיבים:

1/3 כוס עדשים שחורות
2 ביצים
בצל
2 שיני שום
זוקיני
2 גזרים
2 תפוחי אדמה
80 מ"ל מים
חצי כוס קמח תופח
כפית מלח מעט יותר

אולי תאהב גם את...♥

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

  • שקשוקה בלחם זה הדבר הכי טעים שיש!

    אתם עומדים ללקק ת'אצבעות איזה שדרוג נהדר אחושקשוקה, אחרי שמכינים פעם אחת אי אפשר להכין שקשוקה לבד יותר כי מרגישים שמשהו חסר כשאוכלים.
    הכנתי שקשוקה עם המון דברים טובים רציתי להשקיע והכנתי עם בצל (אני יודעת שלא מכינים שקשוקה עם בצל) הוספתי פלפלים, עגבניות כמובן והגזמתי עם השום בכוונה, צ'ילי גרוס בשביל הנגיעה של הפיקנטיות, פטרוזיליה בנדיבות ולא שכחתי את הביצים בכל זאת שקשוקה…
    את כל השקשוקה הנהדרת הזאת הגשתי בתוך קערת לחם. הקטע היפה שקורעים את הלחם וישר טובלים בשקשוקה, אמאל'ה כמה טעים איזה שילוב נהדר זהו יותר אני לא מכינה שקשוקה לבד התמכרתי לשקשוקה בלחם.
    אתם חושבים שזה מסובך ? תשכחו מזה השתמשתי בבצק נהדר שמלווה אותי כבר שנים והכנתי לכם מתכון קלי קלות
    וכמובן שיש סרטון.

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

הכנות:

1. לשים את העדשים בקערה לכסות עם מים וקצת יותר, להשרות 30 דקות, להרתיח סיר עם מים להוסיף את העדשים ולבשל עד שהן רכות לגמרי כ 30 דקות ולסנן.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות.

3. לקצוץ את הבצל לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, לקצוץ את השום להוסיף לבצל ולטגן עד שהשום מזהיב קלות.

4. לקלף את תפוחי האדמה והגזרים את הזוקיני אין צורך לקלף, לגרד את הירקות בחורים הגדולים, להוסיף את הבצל ביצים, מים והקמח, לערבב לעיסה אחידה.

*5. לשמן תבנית שקעים למלא עד הסוף לאפות כ 25 דקות המאפינס מזהיבים ומעט מאבדים מהנפח שלהם.

הוגש עם פסטה בשמן זית ועגבניות מיובשות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להחליף את העדשים השחורות בשתי כפות עדשים אדומות, לבשל אותן מראש עד שהן רכות.

גולשים מכינים וממליצים:

שרון : "ניקי, פשוט טעים! החלפתי את הזוקיני ושמתי קישוא. הילדים טרפו לארוחת ערב. מי היה
מאמין!!!"

הרשם
עדכן
61 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי
האם ניתן להחליף את העדשים השחורות בדשים ירוקות או אדומות?
תודה רבה על המתכונים המעולים!

שלום רב. האם ניתן להחליף את המים בחלב?? תודה דורית

היי
אפשר תפוח אדמה במקום זוקיני?

שלום ניקי,
האם במקום קמח תופח ניתן להשתמש בקמח רגיל + אבקת אפיה? אם כן, מה הכמויות?

תודה רבה על מתכונים נהדרים!!!

היי ניקי ערב טוב, האם זה יכול להיות כמה ימים במקרר? אם כן כמה? תודה רבה רבה

חוזרת להכיר טובה ולומר שיצא מעולה וטעים להפליא.
תודה רבה ניקי

היי ניקי שבוע טוב,
אם אני עושה את המאפינס בבוקר וצריכה אותם לערב, איך לשמור אותם? במקרר? בחוץ?
תודה רבה 🙂